Board index Tenis Turniri

Davis Cup

Re: Davis Cup

Postby Milutinov Tata » 08 Apr 2012, 19:08

BlackPoint wrote:Houdini:
U meču protiv Čeha onoj sezoni Janko je imao vetar u leđa od strane Noleta , imao je jaku podršku i navijače iza sebe. Sada nije imao ništa od toga , i sada je trebalo pokazati muda , srce i karakter . I čim je trtebao da se sam izbori za pobedu , nigde ga nije bilo. Što bi rekli , na muci se poznaju junaci a on nije junak. Po meni. Nisam video ni želju ni hrabrost. Prosto se izvinjavao što je uzimao brejk i brže-bolje ga je vraćao , krajnje kukavičkom igrom. Nije me razočarao , ja nisam ni očekivao bolje od njega.

MIslim da preterujes, pre dve godine on je igrao mec protiv Berdiha kod 0-1 i bilo je maltene biti ili ne biti. Drugo on nam je jos 2001. kao junior doneo pobedu protiv Poljaka za opstanak u drugoj grupi, i od tada pa sve sve do pojave Novaka fakticki vukao reprezentaciju na svojim ledjima. Ne mogu reci da igra DC kao Boba, ali je svakako skoro uvek izvlacio maksimum iz sebe u tim mecevima. Jedina moja zamerka njemu je ponasanje, tj. odnos prema finalnom mecu sa Francuzima.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby M.S. » 08 Apr 2012, 19:51

Pa to nije jedina zamerka, to je ogromna zamerka. Jer se tu ponašao ko krava koja da 10 litra mleka, pa šutne kofu nogom. Samim tim i kompromitovao tu mitologiju koja ga prati-o nošenju reprezentacije na leđima, srcu na terenu itd.

Ovde ne mogu da mu zamerim ništa, osobito što moj pulen nije ni igrao oba meča reprezentacije ove sezone.

Mene više fascinira Troicki. Koji taj čovek ima slobodan pad od rezultata 5:2 (ili kako god) protiv Mareja...

Btw, i za mene je Berdih skoro klasu bolji igrač.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby Milutinov Tata » 08 Apr 2012, 20:00

Ocito da sa njim te godine nesto nije bilo u redu, ne mogu da verujem da bilo koji teniser zakazuje vencanje na dan vimbldonskog finala i nedelju dana pred vazan DC mec (jos su to bili Hrvati). Svadbeno putovanje uoci finala DC, pa onakav odnos prema. pre svega, svojim saigracima je zaista kako si i rekla ogromna zamerka. Sreca je njegova da smo taj mec dobili inace ga nista ne bi opralo pre sudom srpske javnosti :biggrin: .

Viktor ne moze da igra kada nema samopouzdanja, a ono je ocito nestalo u tom petom setu na RG. Bez toga on je prosecan igrac tu oko 50 mesta.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby harper lee » 08 Apr 2012, 20:06

BlackPoint wrote:Ako si ti , Harpy, uživao u ovoj epskoj borbi Tipse u svetom dresu , u izgaranju za svaku loptu i bacanju za istom , u iskazanoj želji da se dostojno bori za grb na grudima , onda nismo gledali isti meč. Još više sam ubeđen da je ovaj lik slučajno , više srećom no umećem tu gde jeste , jer , kada god je trebalo pokazat' muda , srce i hrabrost isti je gubio mečeve skoro bez borbe.

Niko ne postaje slucajno osmi, deveti ili deseti teniser na svetu. Samo to sto si napisao mi je dovoljno da ova navijacka opsta mesta iz repertoara "srce na teren" otpisem na elementarno neznanje. Odusevljavaju me navijaci koji s dupetom u fotelji procenjuju koliko je znoja na terenu prolio neki igrac, kao da je njima vise stalo do pobede nego tom igracu. Ja nemam sta da zamerim Tipsarevicu. Izgubio je od igraca koji je, po mom sudu, nesto bolji od njega, na njegovom terenu u tesnom mecu koji je mogao da ode i na drugu stranu da je Janko uspeo mentalno da savlada kljucne trenutke meca. Sta ce sve on sebi veceras da zameri ne smem ni da pomislim, zato biram da ne kenjam dodatno po forumu.

Strah me je i da pomislim sta ce se sve pisati kad Nole Nacionale za koju godinu pocne polako da gasi svoju tenisku masinu. Nece mu pomoci ni 20 GS i 30 Mastersa kad ga docekaju gnevni velemajstori foteljaskog tenisa.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Delester » 08 Apr 2012, 20:10

ne znam sto se svalila ovolika gajba trulog paradajza na tipsu odjednom, k'o da je igrao protiv stakovskog pa izgubio u 3 tba

sad mi je u glavi slika viktora kako se lagano, na prstima udaljava iz svlacionice pod ruku sa zimonjom, a sve u fazonu - mi nismo odavde. ako trazite krivce, shmrkom prvo treba poprskati njih dvojicu do gole koze

tipsarevic se svakako slabo snasao u toj novoj VD liderskoj ulozi jer je ulog daleko veci i neke stvari su dobile na tezini, ali nije to toliko za zameriti. Sta, kao Viktor bi dobio odlucujuci mec? :laugh:
pobede i porazi su sastavni deo svakog takmicenja i kroz njih se mora proci tako da ne mislim da je tipsa trebalo da iskulira prisustvo
ja inace mislim da su tipsa i berdih po nekom ultimativnom kvalitetu vrlo slicni igraci, ovde cistu prevagu odnosi berdihovo iskustvo i kilometraza u drustvu najboljih gde svom servisu treba da uprilici solidan oltar
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby M.S. » 08 Apr 2012, 20:12

@mt
Ja to ne gledam u kontekstu srpske javnosti, zna se da nisam nešto zagrižena bila za salataru. Gledam pre svega iz perspektive Novakove karijere koja je dosta trpela zarad dc-a, mislim da se tome prilično bio podredio. Recimo, on bi sigurno i ove godine jurcao s kraja na kraj sveta, ubeđena sam, da tada nismo uzeli. Al dobro, pade i taj kamen sa srca. Svih nas.

Jeste se čudno ponašao, ne sporim. Svaka čast saigračima da mu to nisu natrljali na nos, bar se ne bi reklo po svemu što je usledilo.

Čujem da je Nole već dobio sočne naslove srpske štampe.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby georgina » 08 Apr 2012, 21:31

M.S. wrote:Čujem da je Nole već dobio sočne naslove srpske štampe.

ma da. i to vrli srpski novinari potpiruju priču samo tako.

mislim da je zato brže-bolje bacio na fb onu fotku kako gleda janka. muka mi što mora to da radi, ma treba sve da odhebe lagano, šta ima stoki da se pravda.
georgina

Postby Delester » 08 Apr 2012, 21:47

dajte neki link
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby BlackPoint » 08 Apr 2012, 22:57

harper lee wrote:
BlackPoint wrote:Ako si ti , Harpy, uživao u ovoj epskoj borbi Tipse u svetom dresu , u izgaranju za svaku loptu i bacanju za istom , u iskazanoj želji da se dostojno bori za grb na grudima , onda nismo gledali isti meč. Još više sam ubeđen da je ovaj lik slučajno , više srećom no umećem tu gde jeste , jer , kada god je trebalo pokazat' muda , srce i hrabrost isti je gubio mečeve skoro bez borbe.

Niko ne postaje slucajno osmi, deveti ili deseti teniser na svetu. Samo to sto si napisao mi je dovoljno da ova navijacka opsta mesta iz repertoara "srce na teren" otpisem na elementarno neznanje. Odusevljavaju me navijaci koji s dupetom u fotelji procenjuju koliko je znoja na terenu prolio neki igrac, kao da je njima vise stalo do pobede nego tom igracu. Ja nemam sta da zamerim Tipsarevicu. Izgubio je od igraca koji je, po mom sudu, nesto bolji od njega, na njegovom terenu u tesnom mecu koji je mogao da ode i na drugu stranu da je Janko uspeo mentalno da savlada kljucne trenutke meca. Sta ce sve on sebi veceras da zameri ne smem ni da pomislim, zato biram da ne kenjam dodatno po forumu.

Strah me je i da pomislim sta ce se sve pisati kad Nole Nacionale za koju godinu pocne polako da gasi svoju tenisku masinu. Nece mu pomoci ni 20 GS i 30 Mastersa kad ga docekaju gnevni velemajstori foteljaskog tenisa.

O tome ko je foteljaški navijač , ne bih ovom prilikom . To što ti nemaš šta da zameriš xx igraču , to je tvoj lični stav . Ja imam. Nemam ništa protiv što je izgubio , možda je Berdih stvarno bolji od njega , ali imam protiv njegovog odnosa prema meču , igri i odgovornosti. 1 teniser će svakako izgubiti meč , ali ako se pri tome bori i trudi , pokaže svoj stav i odgovornost prema meču i ljudima koji su uz taj meč , to je ok. Ali , kada neko odigra toliko kukavički ,bezmudo , preplašeno , pilićarski , neodgovorno , bezvoljno , ( a dokaz mi je moj očinji vid) onda i ne mogu drugačije da reagujem no što sam reagovao. Možda se nekom ne sviđa moja reakcija , ali , takav je moj utisak i ja stojim iza njega i jebe mi se zašto je on odigrao tako i šta mu je sve falilo. Sine , izašao si na teren , obukao si dres , i idi i daj 1000% sebe. Ili ne brukaj ni sebe ni nas.
Homo sum: humani nihil a me alienum puto
BlackPoint

Postby novi jevrem » 08 Apr 2012, 23:09

Delester wrote:ne znam sto se svalila ovolika gajba trulog paradajza na tipsu odjednom, k'o da je igrao protiv stakovskog pa izgubio u 3 tba

sad mi je u glavi slika viktora kako se lagano, na prstima udaljava iz svlacionice pod ruku sa zimonjom, a sve u fazonu - mi nismo odavde. ako trazite krivce, shmrkom prvo treba poprskati njih dvojicu do gole koze

tipsarevic se svakako slabo snasao u toj novoj VD liderskoj ulozi jer je ulog daleko veci i neke stvari su dobile na tezini, ali nije to toliko za zameriti. Sta, kao Viktor bi dobio odlucujuci mec? :laugh:
pobede i porazi su sastavni deo svakog takmicenja i kroz njih se mora proci tako da ne mislim da je tipsa trebalo da iskulira prisustvo
ja inace mislim da su tipsa i berdih po nekom ultimativnom kvalitetu vrlo slicni igraci, ovde cistu prevagu odnosi berdihovo iskustvo i kilometraza u drustvu najboljih gde svom servisu treba da uprilici solidan oltar

Saglasan, malo sta bih imao da dodam na ovo. :laugh: Da pokusamo stvarno da posmatramo ovu katastrofu i sa vedrije strane, Janko je treci set do dela TB odigrao bez vecih oscilacija i to je svakako jedan novi kvalitet. Takodje i bez stabilnog prvog servisa. Nadajmo se samo da ce se rezultatska klackalica u narednom delu sezone prebaciti na njegovu stranu.
Last edited by novi jevrem on 08 Apr 2012, 23:15, edited 1 time in total.
novi jevrem

Postby harper lee » 08 Apr 2012, 23:10

BlackPoint wrote:O tome ko je foteljaški navijač , ne bih ovom prilikom . To što ti nemaš šta da zameriš xx igraču , to je tvoj lični stav . Ja imam. Nemam ništa protiv što je izgubio , možda je Berdih stvarno bolji od njega , ali imam protiv njegovog odnosa prema meču , igri i odgovornosti. 1 teniser će svakako izgubiti meč , ali ako se pri tome bori i trudi , pokaže svoj stav i odgovornost prema meču i ljudima koji su uz taj meč , to je ok. Ali , kada neko odigra toliko kukavički ,bezmudo , preplašeno , pilićarski , neodgovorno , bezvoljno , ( a dokaz mi je moj očinji vid) onda i ne mogu drugačije da reagujem no što sam reagovao. Možda se nekom ne sviđa moja reakcija , ali , takav je moj utisak i ja stojim iza njega i jebe mi se zašto je on odigrao tako i šta mu je sve falilo. Sine , izašao si na teren , obukao si dres , i idi i daj 1000% sebe. Ili ne brukaj ni sebe ni nas.

Covek koji ne radi ovo sto sam boldovao bi se prosuo u trecem setu kao ogrlica. Covek koji suprotno tome igra mec do kraja i dovede i treci set do situacije da ga dobije i produzi mec je upravo taj iz tvog opisa. Janko nije izgubio ovaj mec zato sto se nije trudio i zato sto je bio neodgovoran vec zato sto nije uspeo psihicki da iznese odlucujuce poene i sve ih je pogubio. Drugim recima, dao je sve od sebe i nije bilo dovoljno. Ti ako mislis da znas bolje uzmi reket pa probaj. Mozda i dobijes na hrabro srce i velika muda. Mada, iskreno sumnjam.
harper lee

Postby BlackPoint » 08 Apr 2012, 23:39

Reketom se nikada nisam bavio a gde je i kada je trebalo , pokazao sam i hrabro srce i velika muda. Završavam ovu temu.
Homo sum: humani nihil a me alienum puto
BlackPoint

Postby harper lee » 08 Apr 2012, 23:55

BlackPoint wrote:Reketom se nikada nisam bavio

Jasno je to, nemoj da brines. Samo pokusavam da ti ukazem na to da trud i volja nisu isto sto i mentalna stabilnost da zavrsis set ili mec kad se lomi rezultat. Ne razumem zasto si toliko popizdeo na Janka zbog ovog meca, nije valjda da mislis da je tebi ili meni vise stalo do pobede u tom mecu nego sto je stalo njemu. Tenis je jebeni sport sto se toga tice. Igras kao zmaj, malo ti popusti koncentracija ili se uplasis pobede i eto tebe kako ne znas sta te je snaslo dok protivnik slavi. Meni sto sedim pored TV-a i gledam ponekad nije jasno kako covek dobi set ni iz cega a mozes da zamislis kako to izgleda kad si dole. I kako to ume da smori coveka koji igra.

Jebi ga, nervirao sam se i ja tokom meca ali se izduvam pa dodjem da napisem nesto. Odgledam otprilike stotinak meceva godisnje, kad bih toliko gubio zivce posle svakog meca odavno bi me otpremili u Lazu. Mogu samo da zamislim koliko je Janko pijan u ovom trenutku. :biggrin:
harper lee

Postby Milutinov Tata » 09 Apr 2012, 00:58

Ceska - Srbija 4-1

Berdih - Tipsarevic 7-6 (8-6) 7-6 (8-6) 7-6 (9-7)
Rosol - Troicki 7-6 (7-5) 7-5

Image

U sustini ocekivano, Troicki daleko od neke ozbiljne forme, dubl standardno, tako da nije bilo iznenadjenja. Interesatno da je DC tim nekadsnje SFRJ prakticki poslednji mec odigrao u Pragu '91 i tada dobio Cehoslavacku 4-1, ovog puta uloge su se promenile.

Spanija - Austrija 4-1

Ferer - Melcer 7-5 6-3 6-3
Almagro - Peja 7-5 7-5

Image

Iako Melcer ima rezultata na RG koji Ferer i Almagro jos uvek samo sanjaju :biggrin: , ovde nije bilo dilema jos u februaru kada je bio poznat par. Rutinski i lagano.

Francuska - SAD 2-3

Conga - Isner 3-6 6-7 (4-7) 7-5 3-6
Simon - Harison 6-2 6-3

Image

Derbi nije opravdao ocekivanja, izostala je drama. Da li su za to zasluzni Francuzi pogresnim izborom podloge ili fenomenalni Isner koji je oba singla dobio skoro rutinski, nije ni vazno. Kurijer i ekipa idu u Spaniju, Forze u penziju. Simon dobio mec, ali opet nebitan. Conga jos jednom pokazao da sljaka nije njegova podloga, a Isner da se odlicno snalazi na njoj. Steta sto nece opet do Beograda.

Argentian - Hrvatska 4-1

Del Potro - Cilic 6-1 6-2 6-1
Monako - Veic 6-1 6-1

Image

Cilic ipak nije imao snage da odigra ozbiljniji mec danas, lagan trijumf Del Potra za jos jedno polufinale Argentine. Jos jedan favorit opravdao ocekivanja.

U polufinalu se sastaju:

Spanija - SAD
Argentina - Ceska

Mecevi se igraju posle US Opena, od 14. do 16. septembra.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby georgina » 09 Apr 2012, 08:19

Delester wrote:dajte neki link

izvini, ali nisam pre ovo videla, rano sam se sinoć diskonektovala

ja sam videla na dva mesta
b92 (naslov u kurir fazonu :sick: ) i blic - (malo umereniji naslov)

al' toliko je smešno što kada se pogleda naslov na b92 rekao bi kao da ga uređuje neko iz obraza a na forumu rulaju pravila sa kontra strane ludila.
totalni haos kod njih jbt :krsti:
georgina

PreviousNext

Return to Turniri