Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Kvizovi

Re: Kvizovi

Postby Angus Young » 15 Sep 2021, 07:54

Au, meni on baš antipatičan, ali mi više iz ovog kadra liči na Karnu :beyond:
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Milan L. » 15 Sep 2021, 18:23

Kako ne kapirate da Slagalica može da pozove bilo koga da učestvuje, da popuni taj prvi meč. Niko im ne proverava logičke i druge sposobnosti (brzina, televizičnost i sl). Nisu one ni prikazale toliko loše znanje u Ko zna zna. Mediji moraju o nečemu da pišu, a o čemu će drugo nego o staroj dobroj Slagalici.
Prijavite prosečnog gledaoca koji slabo prati Slagalicu ili je tek ponekad uhvati. Skoro isti rezultat će se dobiti. Iskustvo čini čuda, zato se mlađima ne dešavaju takvi ispadi.
Milan L.

Postby Bogun » 15 Sep 2021, 20:43

Dominacija bila i danas.

Ali ono prvo pitanje u Ko zna zna :blue: :blue: :blue:
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Milan L. » 16 Sep 2021, 00:43

Počeli su forsiraju razna kulinarska pitanja, a više puta su, namerno ili ne, izreklamirali domaće konditore. Izgleda da je poznavanje supa, glavnih jela i slatkiša postalo jedna nova oblast pored muzike, filma, sporta. Zaista im je potreban restart.

Sećam se da je pre nekoliko godina na RTS 1 prikazivan TV Zabavnik, ali brzo je sklonjen iz programa. Možda bi to bilo manje gledano od kviza, ali svakako korisnije za gledaoce koji žele nešto da nauče. Problem je u tome što Slagalica nije deo obrazovno-naučnog, već zabavnog programa pa im treba šou sa pobednicima i poraženima.
Milan L.

Postby Pit Bull » 16 Sep 2021, 01:26

Angus Young wrote:

Ovo je izgleda Karna novi tragač

Ocekujem nekog zajebanog tragaca. :biggrin:
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Grobarcina995 » 16 Sep 2021, 16:44

Је ли овај Бојан Ђокић са Тв Партизан у Слагалици?
Grobarcina995

Postby Hajzenberg » 16 Sep 2021, 16:56

Jeste Bojan Đokić, dugogodišnji novinar SOS kanala.

Pobednik ovog dvomeča sigurno će u polufinale jer u narednoj rundi igra sa onom neznalicom iz sada već ''čuvenog'' dvomeča iz prethodna dva dana.
Hajzenberg

Postby Cvele » 16 Sep 2021, 17:00

@Hajzenberg

Kako komentarišeš to što je Karna najverovatnije novi tragač?

Mene je to malo iznenadilo s obzirom na njegovu stidljivost, ali možda nas prijatno iznenadi...
Cvele

Postby Hajzenberg » 16 Sep 2021, 17:16

Ne znam da li je on novi tragač, reklamu jesam video, ako jeste svaka mu čast isto kao što svaka čast svakome ko poseduje takvo ili slično kao takvo znanje. Jeste lik možda antipatičan, jesam svojevremeno ''pljuvao'' po njemu ali jbg, ljudski je pogrešiti i tu grešku priznati.

Bar ga nećemo više gledati u Slagalici :biggrin:

Milan L. je skoro napisao apropo ove dvojice finalista prošlog ciklusa da nije fer što pozivaju neke učesnike po par puta a recimo ljude poput mene :lollol: koji se prijavljuju svako malo ni na testiranje da pozovu. Konkretno, ovaj lik iz Nove Varoši sa prebivalištem u BG učestvuje i pobeđuje 4 puta, ej bre prijatelju zar ti nije dovoljno 'ajde da kažemo dva puta pa u nekom slučaju i tri puta nego ti dupe zapelo ne samo za 150 hiljada što nije mala para nego da se opet ''izdrkavaš'', znamo da znaš ali skloni se i pusti druge da pokažu svoje (ne)znanje. Mada, nije ni on kriv nego ovi sa RTS.

Ja da sam bio na mestu bilo koga od tih pobednika, možda, ali samo možda bih se opet prijavio, dva puta maksimum, svakako ne više. A da sam bio finalista/polufinalista svakako bih se prijavio još neki put ali kao pobednik - stvarno neću unapred i decidno da tvrdim ali možda ni taj drugi put. Jeste tu razmak između godina kada se učestvuje, jesu još neki faktori i šta sve ne ali ovaj kviz više nije ni nalik onom od ranije a kamoli sa početka emitovanja kada sam kao srednjoškolac jurio kući da odgledam svaku novu emisiju i ne samo ja nego masa ljudi.

Nisam juče bio u stanju da odgledam onaj revanš sa one dve gospođetine, nije mi bilo dobro posle prvog meča :laugh: jednostavno, moj mozak i moje oči nisu mogle da podnesu ponovo nešto slično kao ono šta sam gledao 24 sata ranije u ''udruženom zločinačkom poduhvatu'' tih individua.
Hajzenberg

Postby Milan L. » 16 Sep 2021, 20:30

Da nije igre Skočko (koju očito ne kapiraju), ponavljanja netačnih odgovora (bista-bista) i sporog rešavanja asocijacija taj nastup dve takmičarke prošao bi gotovo neprimećen.

U prvoj emisiji Ko zna zna znale su po dva odgovora (plava) i četiri odgovora (crvena). Bio je i jedan relativno dobar pokušaj sa Bernardom Šoom koji je takođe iz Irske i jedan nepotpun odgovor za poslednje pitanje iz rukometa. U drugoj partiji su bile nešto bolje pa je takmičarka na plavoj poziciji znala četiri, a ova na crvenoj šest odgovora. Problem je što su se javljale i kad nisu znale (npr. za pitanje gde igra Dušan Vlahović) što je znak neiskustva. Bolje je da su pokušale da probaju da pogode fiktivnog detektiva, nije da ih ima mnogo. Pogoditi italijanski FK je gotovo nemoguće.

Još jedan dokaz da je poznavanje pravila bitno vidi se u prvoj emisiji gde crvena nije prijavila nikakav broj, iako je mogla bilo šta. To je valjda jedina igra gde su garantovani poeni ako protivnik koji ima prednost pogreši.
U igri Spojnica nisu primećena neka veća odstupanja od proseka koja bi ukazivala da je reč o neznalicama.

Mi koji redovno pratimo smo navikli da se skoro svi odgovori znaju, da se cele asocijacije reše i da redovno bude oko 150+ poena za pobednika. Kvalitet ipak ne može da bude ujednačen, a na kraju bude nebitno da li ste se "osramotili" u osmini finala ili ispali za poen u polufinalu. Na isto dođe.
Milan L.

Postby fabricio » 17 Sep 2021, 14:57

Mislio sam da je photoshop, ali vratim snimak i skontam da nije.

Image
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
fabricio

Postby TheWho » 20 Sep 2021, 20:30

Ko je novi tragač, ne stigoh da pogledam početak epizode?
TheWho

Postby Bogun » 20 Sep 2021, 20:43

fabricio wrote:
Spoiler: pokaži
Mislio sam da je photoshop, ali vratim snimak i skontam da nije.

Image

Kako nisi odgledao najbolji dvomeč u istoriji slagalice? :biggrin:
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Angus Young » 21 Sep 2021, 10:43

TheWho wrote:Ko je novi tragač, ne stigoh da pogledam početak epizode?

Nisu još otkrili
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby fabricio » 21 Sep 2021, 10:52

Kakav je bio Macura?
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
fabricio

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura