Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja SP u Fudbalu Katar 2022.

Kvalifikacije za SP 2022.

Re: Kvalifikacije za SP 2022.

Postby Hajzenberg » 13 Jun 2021, 17:56

Pojedinci su zaboravili kako su Italija i Španija masakrirani protiv J.Koreje pre 19 godina.

Nebitno, svako ima svoje mišljenje, oba kontinenta imaju sada i imaće za 5 godina isti broj učesnika na SP pa neka se dokažu i pokažu kako u Kataru tako i u Severnoj Americi.
Hajzenberg

Postby Nikola » 13 Jun 2021, 20:12

Hajzenberg wrote:Tajland neće sigurno a Togo predvođen Adebajorom igrao 2006 u Nemačkoj kada Afrika imala 5 ekipa kao što i sad ima i tad su izbacili Kamerun ili Nigeriju. U međuvremenu Togoanci prsli pa ne mogu da se plasiraju ni na kontinentalno prvenstvo koje broji 24 ekipe. Na Kinu se sigurno računa, sad su ušli među 12 azijskih a valjda će moći tada među 8. Uzbeci bili par puta blizu, mislim da su jednom igrali i interkontinentalni baraž.

Neće tu biti kurte i murte kako se misli, pa samo na prošlom SP nisu igrali Italija, Amerika, Čile, Holandija...Afrika i treba da ima tih skoro deset umesto 5, jedino Azija diskutabilna ali tih 8 ekipa uopšte neće biti lak plen ni za koga jer su to zemlje u koje se dosta ulaže i većina njih je igrala na SP i nije se obrukala.

Ma ja sam se zezao, nabrojao sam prvo sto mi palo na pamet. Ali ako se toliko siri, smesno je da Evropa ima samo toliko mesta.
Igrali su i Angola i S. Koreja, uvek neko tu upadne, ali toliko Afrikanaca i Azijata je smesno
A ovo oko ulaganja je zapravo razlog sto su dobili toliko mesta. Pare su naravno i razlog sto su dali Kataru i Kanadi organizaciju.
A 2002. je bila popriste najvecih kradja u istoriji prvenstava, a nije da ih nije bilo
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Hajzenberg » 13 Jun 2021, 20:37

Evropa sada ima 13 odnosno 14 kada je neko domaćin a ovim proširenjem dobila samo dva mesta i ukupno 16, znači jednako će biti teško plasirati se kao i sada. Išlo se na Afriku, Aziju i obe Amerike da oni dobiju više, jbg, jači njihov lobi :biggrin:

Biće fazon sa evropskim kvalama kao i sada, grupe gde pobednici idu dalje, 12 ide u baraž ali u tom baražu neće biti dva različita rivala i jedan meč po rivalu nego klasičan baraž, 6 parova, dvomeči i pobednici idu na SP, dok će za Katar samo 3 evropske kroz baraž.

Lako će im biti da žrebaju grupe za SP, 16 grupa po 3 tima, u svakoj po jedna evropska, jedna afrička/azijska i jedna američka (računajući obe Amerike). Doduše, negde će biti i kombinacija afrička+azijska uz evropsku verovatno, pošto sa ta dva kontinenta biće 17 timova plus još neki ako prođe interkontinentalni baraž. Uz sve to, taj interkontinetalni plej of igra se sa 6 ekipa ali nijedna evropska u njemu, 16 timova iz evropskih kvalifikacija i to je to, nema više.

Inače, to prvenstvo je faktički u vlasništvu SAD, kod njih 60 utakmica a u Kanadi i Meksiku samo po 10.
Hajzenberg

Postby Domingoo » 14 Jun 2021, 09:40

Hajzenberg wrote:Pojedinci su zaboravili kako su Italija i Španija masakrirani protiv J.Koreje pre 19 godina.

Nebitno, svako ima svoje mišljenje, oba kontinenta imaju sada i imaće za 5 godina isti broj učesnika na SP pa neka se dokažu i pokažu kako u Kataru tako i u Severnoj Americi.

Da lje vec proslo 19 godina :crybaby: imao sam 12 godina tad moje prvo i najlepse SP koje sam gledao bio je raspust ustajao sam ujutru i gledao sve utakmice.. Kao klinac bio sam odusevljen Senegalom onim njihovim plesom posle gola skupljao sam slicice i jos pamtim one stadione iz japana i juzne koreje..

Po mom misljenju poenta SP upravo i jeste to sarenilo naroda kultura itd.. Koliki samo utisak ostavlja Novi Zeland sa onom hakom u kosarci ... Bilo bi oepo da se i te zemlje poput Mongolije nekako unaprede u fudbalskom smislu ..

Svetsko prvenstvo ima posebnu draž ..
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby Hajzenberg » 06 Jul 2021, 22:17

Obavljen je žreb za finalnu fazu azijskih kvalifikacija.

U A grupi samo Koreja od timova sa dalekog Istoka a ostali su iz arapsko-muslimanskog sveta Iran, Irak, Sirija, Liban i UAE. Južnokorejci bi trebalo da osvoje jedno od prva dva mesta zajedno sa Iranom, ponovo ćemo gledati večiti derbi Iran-Irak kao i u prethodnoj fazi, tu je odlična iz prošle faze Sirija, u principu trebalo bi 4 tima ravnopravno da se bore za treće mesto i sveazijski baraž.

B grupa donosi kao favorite Japan i Australiju a Kina ako misli da osvoji makar to treće mesto mora da bude bolja od Omana, Vijetnama i pogotovo Saudijske Arabije što neće biti nimalo lako ali ne i nemoguće, Saudijci i Kinezi verovatno u velikoj borbi za tu poziciju.

Dakle, po dve najbolje idu na SP, trećeplasirani iz grupa igraju kontinentalni baraž a pobednik istog ide u interkontinentalni baraž i boga moli da posle ne nabasa na predstavnika Južne Amerike.
Hajzenberg

Postby Baxter Stockman » 16 Aug 2021, 11:56

Petkovića i Rebića nema :krsti:
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Џејси Керол » 16 Aug 2021, 15:56

Otkud Sosa kod Ujaka, zar nije izabrao Nemacku
miris prčevine
Џејси Керол

Postby Hajzenberg » 28 Aug 2021, 13:44

Kvalifikacije se nastavljaju naredne nedelje kada će gomila reprezentacija odigrati po 3 meča, neke po dva kao Srbija a to se odnosi ne samo na Evropu već i ostale zone.

Startuju i Afrikaneri, 10 grupa po 4 ekipe, svako po 6 mečeva, prvaci grupa idu u baraž gde će 5 pobednika otići u Katar.

FIFA se pobrinula da obezbedi bukvalno sve prenose što se tiče crnog kontinenta preko svog YT kanala a ljubitelji kladionice treba da obrate pažnju da jedan deo ekipa neće igrati kao domaćin u svojim zemljama nego na severu Afrike, Maroko i Alžir su čini mi se u pitanju. Odmah na početku zvanične strane ima raspored tih strimova.

https://www.youtube.com/fifa
Hajzenberg

Postby Inzaghi » 30 Aug 2021, 06:37

VAR ce se koristiti u nastavku kvalifikacija u Evropi. Imali smo srece :D
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby Hajzenberg » 30 Aug 2021, 11:36

U J.Americi su na programu tri kola kvalifikacija isto kao i u Evropi, a i u oktobru slede tri kola u CONMEBOL zoni a sve zbog odlaganja martovskog programa.

Urusi silno oslabljeni, Suarez i Koates povređeni a Kavani ne može da igra zbog zabrane PL za igrače koji idu da igraju u zemljama koje su u tzv.crvenoj kovid zoni pa posle povratka na Ostrvo moraju u desetodnevni karantin. Da znaju kladioničari na vreme :biggrin:
Hajzenberg

Postby ExEr » 30 Aug 2021, 14:47

Jel se suarez sad povredio? Bio strelac za atletiko, jes zamenjen al nisam ispratio za povredu
Kiselinu sipam u oči kakve sve pičke navijaju za Partizan
ExEr

Postby Hajzenberg » 30 Aug 2021, 21:09

Sport Klub pored evropskih i južnoameričkih kvalifikacija počinje sa prenosima i azijskih i afričkih, biće dobrih mečeva jer Azijati ušli u finalnu fazu a u Africi počinje takmičenje po grupama, jedina faza koja prethodi baražu.
Hajzenberg

Postby Hajzenberg » 31 Aug 2021, 21:00

SK 'ladno prenosi na svom trećem kanalu utakmicu Gruzija - Kosovo* u četvrtak čini mi se. Ranije su šipce prenosili na nekom kanalu ''bogu iza nogu'' ili možda i ne uopšte a sada slavodobitno na jednom od prva tri kanala. Šta reći, Stenli javi se :nisamja:
Hajzenberg

Postby Baxter Stockman » 01 Sep 2021, 07:49

Danas par ozbiljnih utakmica.

Danska - Škotska
Francuska - BiH
Norveška - Holandija
Rusija - Hrvatska

Od 16h igraju Kazahstan i Ukrajina, sve ostale od 15 do 9.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Inzaghi » 01 Sep 2021, 09:44

Ne znam, ljudi previse mrze reprezentativne pauze.
Fudbal ko fudbal. Ja obozavam da se zavalim i gledam preglede. Na SK sta ima i na YT ostale.
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

PreviousNext

Return to SP u Fudbalu Katar 2022.