by Domingoo » 16 Aug 2021, 20:10
Kada sam tamo 2006-2007 resio da upisem visu trenersku skolu jedan od glavnih motiva za to mi je bio Murinjo uz Vengera.. Voleo sam njegovu egocentricnost buntovnistvo stvorio je stvarno kult od sebe ,ali ali nazalost vreme ga je pregazilo .. Fudbal se neverovatno transformisao u poslednjih 7-8 godina a on se bas nikako nije prilagodio nesto tipa kao Zoc u NBA ,a evropski fudbal sve vise postaje kao NBA dominacija ekiap koje imaju fizicki dominantne igrace ,super zvezde koje postavljaju svoje uslove samo cekam kad ce pored klupe da dele savete igracima kao LJ u NBA u takvom sistemu sto vise raste sve manje ima mesta za tradicionalne trenere poput Murinja koji igru baziraju na taktici ,disciplini i samovaznosti ..
Taktiku zamenjuje individualizam , automatizam .. Sporost se u modernom fudbalu ne prasta .. Prvi kriterujum su izdrzljivost , ubrzanje ,snaga ... Po tim parametrima klubovi selektuju ekipe dovoljno je 1-2 igraca na sredini koji nesto znaju sa loptom svi ostali moraju da budu u sprintu da se ponavljaju ..
5 najbolji trenera u evropi neka postave odbranu sa 5 najboljih defanzivnih igraca u evropi ne mogu nista da odbrane protiv SAD tima i to da ovi napadaju bez ikakve taktike .
Jednostavno i fudbal se krece u tom smeru guraju ga novac lobiji itd..
Italija je mesto gde taj fudbal moze jos da opstane ..
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.