Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Liga konferencija

Re: Liga konferencija

Postby Pit Bull » 19 Aug 2021, 13:23

Imate temu koja nema puno strana i u kojoj je sve objasnjeno.

A jbg. ko najminimalnije prati kvalifikacije unazad 12 godina, zna da je u kvalifikacijama odvojen put sampiona i put klubova koji nisu sampioni.

A Liga konferencija je izmedju ostalog i napravljena zbog tih klubova, tj. da minimalno 31 drzava ako se ne varam ima predstavnika u grupnoj fazi nekog od UEFA takmicenja na jesen.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Hajzenberg » 19 Aug 2021, 13:27

Old school wrote:Flora (Est)-Šamrok Rovers (Irl)
Riga (Lat)- Linkoln (Gib)
Žalgiris (Ltu)- Bodo/Glimt (Nor)
Fola (Lux)- K.Alamti (Kaz)...

'Lebe mekani... :biggrin:

Da mi neko od stručnjaka pojasni kako ovakve ekipe mogu da stignu do 3 kola i igraju sa sličnim ekipama nivoa opštinske lige,

a mi smo navodno u privilegovanom žrebu godinama, skupljamo neke poene i svake godine fasujemo sličan kostur kao ove?

Ovo mi lični na priču sa EP i grupe u kojoj su bile Francuska, Nemačka i Portugal i meni ništa nije bilo jasno...

To je tzv. šampionski deo kvalifikacija...ekipe koje su ispale iz prvog kola kval.za LŠ pa posle nastavile u kval.za LK...posle su svaka od njih morale da prođu po dva kola kvalifikacija sa timovima koji su bili šampioni svojih zemalja da bi došle do plej ofa LK. Neke od njih su ispale iz drugog kola Q LŠ pa posle nastavile u Q LE i na kraju završile u PO LK, kao npr. Kairat i Žalgiris. Trebali bi da prođu recimo Bodo, Kairat, Riga ove mečeve i dođu do grupne faze. Riga je namučila Malme u 1.kolu Q LŠ, Bodo ispao od Legije, za Kairat znamo šta i kako. Tu je još i par Makabi Haifa-Nefči. Znači, ipak neće biti u LK nekih Maltežana, Andoraca, San Marinaca i još tako nekih što se špekulisalo da će biti.
Hajzenberg

Postby Old school » 19 Aug 2021, 13:43

Da probam da pojednostavim.
Mi u stvari skupljamo bodove kako bi dobili nekog slabijeg iz lige 5 ili eventualno lige 8. u kvalama? (malko sam sarkastičan :biggrin: )
Ovi indijanci samim tim što su bili prvaci u svojim amaterskim ligama pa ispali iz kvalifkacija za LŠ budu privilegovani da igraju sa istim takvim indijancima u 3 kolu kvalifikacija za LK. :beyond:
Aj'd što nema veze sa mozgom bitno je samo da se fudbal kotrlja i u Andori, FA ili Lihtenštajnu.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby Pit Bull » 19 Aug 2021, 14:01

Pa nije bas da nema mozga...

Daje se privilegija nekome ko osvoji sampionat u svojoj drzavi da sto lakse dodje do grupa u Evropi.

Pruza se tako i mogucnost klubovima iz manjih drzava da nesto zarade i podignu se na visi nivo.

Uostalom, zato je i kreirana Liga konferencija, pa ce sada grupnu fazu u Evropi umjesto 80 igrati 96 klubova.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Stefanm992 » 19 Aug 2021, 14:09

Da smo mi bili sampioni mi bi trebali da izbacimo samo jednog od 3 indijanca i eto nas u grupama , zvezda je izbacila kairat i obezbedila grupe na prvom koraku
mi se borimo da jos 2 tima mogu da imaju sigurne grupe ako izbace jednu ekipu a da preostala 2 od 5 koliko bi imali idu putem koji sada idu cuka vosa i mi
inace sam bas slab na autsajdere i gotiva bi mi bilo da vidim floru talin , rigu , lincoln i slicne u grupnoj fazi , radije bih takve sampione malih drzava nego neki nezainteresovani keln augsburg i slicne kojima je evropa opterecenje maltene , zato sam i bio odusevljen kad se ustanovila liga konferencija
Stefanm992

Postby Domingoo » 19 Aug 2021, 14:57

Old school wrote:Da probam da pojednostavim.
Mi u stvari skupljamo bodove kako bi dobili nekog slabijeg iz lige 5 ili eventualno lige 8. u kvalama? (malko sam sarkastičan :biggrin: )
Ovi indijanci samim tim što su bili prvaci u svojim amaterskim ligama pa ispali iz kvalifkacija za LŠ budu privilegovani da igraju sa istim takvim indijancima u 3 kolu kvalifikacija za LK. :beyond:
Aj'd što nema veze sa mozgom bitno je samo da se fudbal kotrlja i u Andori, FA ili Lihtenštajnu.

Time se razvodnjava kvalitet takmicenja ,valjda je cilj da takmicenje bude sto kvalitetnije a ne da se nekim ekipama prave ustupci na ustrb kvaliteta..
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby Hajzenberg » 19 Aug 2021, 16:59

Krenulo je ludilo današnjeg dana, groznica večeri četvrtkom :biggrin:

U Astani je Makabi TA savladao Šahtjor Karagandi sa 2:1, svi golovi pali od 73-77 minuta, Kazasi poveli ali Izraelci okrenuli.

Inače, izraelski timovi imaju takav žreb da sva tri mogu do grupa.

Program se nastavlja u 18 h utakmicama u Talinu, Bjelsko Bjali gde je Rakov nominalni domaćin, Bakuu gde je Karabag domaćin i Helsinkiju gde igra KuPS kao domaćin, dakle čak 3 ekipe u ovom terminu su domaćini na terenima koji nisu njihovi.
Hajzenberg

Postby fontaneros » 19 Aug 2021, 17:16

Flora povela protiv Samroka

Zanimljivo je da su prethodni put igrali bas 2011e, i to u kvalama za LS (1:0 ; 0:0), prosao Samrok

Bila bi F(l)ora da se tako zavrsi i ovaj dvomec :D
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Hajzenberg » 19 Aug 2021, 17:22

Ovo takmičenje treba posmatrati kao takmičenje iz tri nivoa, odnosno 3 različita dela od kojih nijedan nije slab kako se htelo predstaviti.

Teške kvalifikacije koje su došle do zadnje runde, grupe sa dva prilično jaka šešira, trećim solidnim i četvrtim loćkavim ali gde će takođe biti potencijalnih mina i onda od zime-proleća taj eliminacioni deo gde se pridružuje 8 jakih timova iz LE koji budu treći u svojim grupama pa hipotetički finale LK može biti Roma-Lacio ili Seltik-Rendžers, ovo sve kao primer naravno, ali nema šanse da neki ''slab'' tim zaluta do završnice, do četvrtfinala recimo.

Union poveo, znači žele da igraju Evropu, a ako recimo Italija, Engleska, Francuska, Portugal ne budu imali predstavnike u grupama mogu ih imati u već pomenutom prolećnom delu ako neki njihov tim dođe iz LE.
Hajzenberg

Postby fontaneros » 19 Aug 2021, 17:24

Vec nas vidim u grupi sa Berlinom (ako naravno udjemo u iste)

A i sa Samrokom :biggrin: (mada ce njih flora da isprasi, vec je 2:0)
Last edited by fontaneros on 19 Aug 2021, 17:25, edited 1 time in total.
fontaneros

Postby enbidzi » 19 Aug 2021, 17:24

Na Berlin nisam mislio na Berlin, ja sam mislio na Berlin

Bilo bi lepo, sta fali
enbidzi

Postby fontaneros » 19 Aug 2021, 17:26

Ti bi bio Prle
fontaneros

Postby ИлићКапитен22 » 19 Aug 2021, 17:28

Ја бих био Паја Бакшиш jер је рањен у буљу а ја има проблем са буљом.
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby Brižni baštovan » 19 Aug 2021, 17:29

Poklon kvota bio Union
Чак и сада, овакав какав је - рањен и на први поглед потпуно немоћан, Партизан је Партизан!
Brižni baštovan

Postby enbidzi » 19 Aug 2021, 17:30

Da da
Ovaj kups redovno kvote na 3+ preko dva, i redovno dolazi
enbidzi

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal