Board index Olimpijske Igre Tokyo 2020

Košarka - Tokio 2020 - Ženski turnir

Re: Košarka - Tokio 2020 - Ženski turnir

Postby Nikola » 05 Aug 2021, 17:15

Pa, sad o Miljkovic smo vec pricali i iznenadili se, ali da je ona posla onda bi verovatno Nikolina isla umesto Anderson barem na jedno takmicenje.
Ne znam bas koliko je samo na staru slavu, Dajana se oprostila, Marina ju je zvala da se vrati iz penzije, da je samo na slavu opet ni ona ne bi igrala oba takmicenja verovatno. Kontam da jednostavno donosi taj dodatni doprinos u svlacionici i sto se atmosfere tice, isti kao sto je sve ove godine imala i na terenu, a znamo koliko selektorka vodi racuna o tome.
Koliko moze, to je drugo, imala je ona nekih momenata na EP, mozda sad za to malo sto ce dobiti ako budemo egal, podseti na onu staru. Ali tacno fali takva jos jedna da mozemo da ih pritiskamo sve vreme
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby tremi08 » 05 Aug 2021, 17:49

Apsolutno, da imamo tu neku iskusnu poput Musovic ili Miljkovic i Nikolinu Milic jos u ovakvom rosteru, imali bi 10 igraca od kojih bi sve mogle da daju doprinos. Tek se sada vidi kakvu je glupost napravila Milicka oko igranja za BiH i to samo jednu godinu. Protiv Amerikanki samo sirina treba
tremi08

Postby Hajzenberg » 05 Aug 2021, 18:07

Jedan od razloga što je Dajana tu je i taj što je njena sestra udata za Marininog brata, tako neka priča. Možda vam se čini kao glupost ali nije, jedan od razloga, ne glavni ali svakako prisutan.
Hajzenberg

Postby Nikola » 05 Aug 2021, 18:13

Da, zbog toga ju je i Milica Dabovic prozivala... izmedju ostalih koje je prozvala
Ali nije je Marina otkacila, Dajana je sama rekla da ide u penziju, tako da ne znam koliko je to bas razlog. U svakom slucaju, kljucno je ovo da se Nikolina sama izglupirala, a nije da ima 20 godina pa da joj se sad neko dodvorava. Da bi znacila, naravno da bi, ali da se ne bavimo nebitnim stvarima, u ovom trenutku su nebitne, imamo sta imamo, nista nije nemoguce i nimalo nije slucajno sto su protiv Kine mislim po prvi put ovog leta Jelena, Sonja i Ana bile najefikasnije.
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby cole » 05 Aug 2021, 19:18

Mogu misliti kakvi su naši plejmejkeri kad smo Anderson zvali da nas pojača. :wacko:
Ivon me je baš razočarala svojom igrom.
Ko je od košarkašica najavio povlačenje poslije Tokija?
cole

Postby Slavisak » 05 Aug 2021, 20:20

Tina Krajsinik se pokazala kao bolji centar od Nikoline Milic, sa njom smo i osvojili EP prvenstvo , a imamo i Stankovic na ovom turniru, kao da bi Milic poboljsala nase sanse protiv amerike, ona je u ostalom slican centar kao Tina,skok,odbrana. Sestre Katanic su plejevi sa kojima treba pokusati na sledecim takmicenjima.
Slavisak

Postby Nikola » 05 Aug 2021, 21:35

Slavisak wrote:Tina Krajsinik se pokazala kao bolji centar od Nikoline Milic, sa njom smo i osvojili EP prvenstvo , a imamo i Stankovic na ovom turniru, kao da bi Milic poboljsala nase sanse protiv amerike, ona je u ostalom slican centar kao Tina,skok,odbrana. Sestre Katanic su plejevi sa kojima treba pokusati na sledecim takmicenjima.

Tina je odbrambeno losa, ima herca, ume da iscrpka loptu u napadu. Ovde nije pitanje kakva je ona, nego to jedno mesto naturalizovane igracice, tako je pocela diskusija.
O sestrama smo vec pricali, daj mi da vidimo sta mozemo ujutru, a posle...
@Cole. Sonja i Jelena sigurno. Plus Dajana. Vrlo moguce Neca... Ana je dala neke izjave kako ce igrati dokle god moze, sto je ohrabrujuce
Kao sto rekoh, do ujturu i posle u poslednjem mecu, nemojmo ko je koga mrzeo, ko se povlaci i sl. Navijajte, Srbende, ove cure su zasluzile. Kad cemo, ako ne sad, ovakvu generaciju necete videti vise

Nikola

Postby Bojdo » 05 Aug 2021, 21:37

Mariju Avlijas ubaciti već od sljedeće godine da uči uz ove starije. Tada će imati 17 god. Kad može Dugalic da mase peskirima, onda je bolje da kao 12 tu bude nas najveći potencijal od Sonje i da ulazi po 5-6 min.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Dexi » 05 Aug 2021, 22:32

Pitanje je dal odigrati punom snagom i pokusati napraviti senzaciju nad senzacijama,ili videti kako se krece mec,pa mozda u nekom trenutku odluciti da se cuva snaga za mec za bronzu koji je vec u subotu.
U svakom slucaju sta god da urade one su za mene vec sampionke. :okk:
Dexi

Postby tremi08 » 05 Aug 2021, 23:01

Nadam se da smo spremni za ZLATO! Ja jesam, i jedino sto moze da me razocara je poraz od kosa razlike, sve ostalo je top rezultat, samo ne nesrecni poraz, bolje i 20 razlike!

Ocekujem borbu i energiju, ovo cekam kako se Marina vratila u tim a sad smo jaci nego na OI 2016. i imamo siri roster! Sonja i Ana da budu na top nivou i bicemo tu, drzati se do poluvremena pa kako bude.

Ja verujem u pobedu i necu ih pljuvati ni da izgube, sto je kod mene retkost. :lollol: Verujem i siguran sam da su naostrene i spremne za borbu i pobedu, Marina je garant toga, samo je bitno da se ne odlepe rano.
tremi08

Postby tremi08 » 05 Aug 2021, 23:07

Tina je iako je generalno hendikepirana visinom, neko ko se lose snalazi u odbrani (ispadaju joj lopte cesto, nespretna je mnogo), dok u napadu na cudan nacin daje dobre koseve, bukvalno joj ulazi sve sto baci, jaka je i nije je lako odgurati.

Ja sam licno vise vezan za Draganu jer je pratim poodavno jos sa Crvendakic u MK, i smatram da je ona nas najbolji centar, igra odlicnu odbranu, ume da vodi loptu i da se snadje, jedina mana su joj ziceri, uvek bili, ima ostalo sve.
tremi08

Postby -Lepi- » 05 Aug 2021, 23:20

Nije da zelim da mracim sa pesimizmom ali Amerikanke nisu izgubile toliko meceva unazad i sad cemo bas mi da ih dobijemo...
Mozda ih namucimo cetvrtinu ili poluvreme ali biti sa njima egal ceo mec je gotovo neizvodivo.
Mene su one odusevile ponovo ulaskom u 1/2 i jos kad bi ponovo uzele bronzu, bio bih sasvim zadovoljan.
-Lepi-

Postby tremi08 » 05 Aug 2021, 23:49

Amerikanke su na prethodnim OI svaki mec dobijale sa u proseku preko 30. Jedini mec gde su bile na manje od 20 je bio protiv Francuske i to 19, i protiv nas 21 cini mi se. Spaniju su dobili sa skoro 40 razlike.

Na ovim OI jos uvek nisu imale ubedljivu pobedu sa 25+ kao sto se ocekuje i kao sto je bilo, vec je sve to bilo oko 10 razlike, posebno protiv FRA koja je bila na 6 razlike pred kraj meca ili Nigerije sa 10tak razlike. Njihov kvalitet danas u odnosu na 2016. Je 30% slabiji najmanje, sto ne znaci da ce izgubiti neki mec. Ali da ne blistaju i ne kidaju sa 30 razlike kao na OI 16 ili SP, to svakako ne. Cak su na pripremama uspele da izgube od AUS ali sa Kembidz.
tremi08

Postby veljkos161 » 05 Aug 2021, 23:51

Pa brate, lozili smo se da cemo dobiti tim sa Hardenom,Irvingom,Karijem,Klejom,Bugijem koji je tad bio najbolja petica u Nba, Dejvisom...
A nama u timu bili Vlada Stimac,Rasko Katic,Jovic i Kalinic koji su tad bili u Mutinom Radnickom...
Cuj necemo ovde da se lozimo :biggrin:
Ne previse, ali ono kao nadas se da je moguce potuci se muski.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Bolkonski » 06 Aug 2021, 00:05

Misliš ženski?
Bolkonski

PreviousNext

Return to Tokyo 2020