Strašno je šta se radi na ovom forumu a još strašnije na ovom pdf-u. Slobodno brišite i ovu rečenicu a i ceo post, ionako za koji dan više neću aktivno učestvovati na forumu, iz objektivno-subjektivnih razloga. Verovatno ću čitati kao i zadnjih desetak godina ali svakako ne i više pisati kao što sam to aktivno i često radio zadnjih godinu i malo više.
Shvatam ja sportske razloge, sport je prioritet ovog foruma ali...ne može bez političke konotacije ma kako god mi mislili da može. Eno ona ustašica u Kninu i peva Tompsona, a ovde se ''svršavalo'' na nju.
Ne mogu da navijam za Sloveniju niti da je simpatišem jer su nas pobedili na EP uz prilično nadrkavanje nekih njihovih igrača na tom meču.
Ne mogu da navijam za Sloveniju niti da je simpatišem jer je to reprezentacija zemlje koja je neprijatelj srpstva manje ili više.
Ne mogu da navijam za Sloveniju jer je to reprezentacija zemlje u kojoj srpski jezik neće i ne žele godinama i decenijama da priznaju kao jezik manjine a čak ni EU ne može to da im naredi.
Ne mogu da navijam za Sloveniju iz hiljadu i jednog razloga, možda sam zatucan i glup ali eto...
Navijam da izgube još od Litvanije ali oni će kako stvari stoje i do finala doći.
Pa šta ako je Dončiću otac Srbin, pa mnogima je jedan roditelj Srbin pa su ''veći katolici od pape''. Ali eto, ima mnogo jugonostalgičara i ljudi koji zaborave ''preko noći'' neke stvari. Uglavnom se to radi o nama tzv. Srbijancima, Srbima iz Srbije koji jednostavno nisu preživeli ono što su preživeli Srbi iz BIH, Hrvatske pa i Slovenije, ne pričam samo o ratu 90-ih nego i o WW2, nisu osetili muku i patnju tog naroda u dva rata pa sada i dalje listom ''svršavaju'' na uspehe hrvatskih i drugih sportista a svi ti drugi ''sportaši'' su klasični predstavnici zemlje i naroda kojeg zastupaju a koji bi ''Srbe na vrbe''.
Pa šta mislite, onako otvoreno, da li bi na nekom slovenačkom sportskom ili nekom forumu koji nema veze sa sportom danas gledali i pratili Srbiju da igra, da li bi simpatisali srpsku ekipu a kamoli navijali za nju ? Aha(m).
Brate Srbine podgorički svaka ti čast.
Svako dobro.