Board index Olimpijske Igre Tokyo 2020

Sportisti Srbije na OI Tokio 2020

Re: Sportisti Srbije na OI Tokio 2020

Postby Dexi » 30 Jul 2021, 14:28

veljkos161 wrote:Sto se toga tice, ocenjuje se po tome koliko kvalitetne sportiste imas,a cini mi se da su nasi kvalitetniji od onoga sto cemo dobiti kada se podvuce crta ukoliko se ovaj trend sa favoritima momentalno ne zaustavi.
A cak i bez toga, bicemo daleko od maksimuma koji smo mogli da ostvarimo.

Koji je to maksimum?Svi smo rekli da bismo bili prezadovoljni da ponovimo rezultat iz Rija,i na dobrom smo putu.
Maksimum koji ste mozda vi ocekivati je nerealan.
8,9 medalja itekako dostizan rezultat,samo da Novak nekako uzme medalju sutra.
Dobra stvar je sto ce sada svi da dignu ruku,pogotovo sugavi mediji koji kreiraju najvise sav ovaj pritisak.
Nego hoce li predsednik da pozove i Novaka sada kao sto je Majdova :biggrin:
Dexi

Postby veljkos161 » 30 Jul 2021, 14:30

Pa znas sta je maksimum?
Da dva polufinala u kojima ti se daje 90 posto sansi da ih dobijes ostvaris pobede.
A ne da to pogubis i onda prosipas floskule o bronzama zlatnog sjaja.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby tremi08 » 30 Jul 2021, 14:30

Vec sad moramo da pricamo o odgovornosti OKS i Ministarstva sporta. Pre svega, zbog stranackog uplitanja i ogromnog finansiranja odredjenih saveza zbog politicke podrske (pre svega mislim na dzudo, atletski i rvacki savez). Sa druge strane, vidimo da se lose radi u veslackom savezu (sami Mackovic/Vasic su rekli da imaju problem sa rukovodstvom), lose u plivackom savezu (Barna bez finansija, Sabo preleteo za Madjare...)...

Mi trenutno imamo manje zlatnih medalja od jedne lazne drzave Kosovo, sto je ozbiljna sportska katastrofa.
tremi08

Postby veljkos161 » 30 Jul 2021, 14:34

Ne mozemo gledati ni bas tako, jer nisu iz komiteta krivi sto je Zverev odigrao kao mahnit i izbacio Novaka.
Ali isto kako,kritika njima ostaje za neke druge stvari,jer bi se iza tog zlata koje su od njega ocekivali svi sakrili, a on nije produkt ni ove drzave ni njenih sportskih sistema vec sebe i svojih roditelja.
Tako da da, drzava mora bolje i prirodnije da se ophodi prema sportu, pogotovo ovim manjim olimpijskim sportovima, od kojih ocekuje uspehe na najvecoj sportskoj smotri.
veljkos161

Postby СрбинПодгорица » 30 Jul 2021, 14:34

Dexi wrote:
veljkos161 wrote:Sto se toga tice, ocenjuje se po tome koliko kvalitetne sportiste imas,a cini mi se da su nasi kvalitetniji od onoga sto cemo dobiti kada se podvuce crta ukoliko se ovaj trend sa favoritima momentalno ne zaustavi.
A cak i bez toga, bicemo daleko od maksimuma koji smo mogli da ostvarimo.

Koji je to maksimum?Svi smo rekli da bismo bili prezadovoljni da ponovimo rezultat iz Rija,i na dobrom smo putu.
Maksimum koji ste mozda vi ocekivati je nerealan.
8,9 medalja itekako dostizan rezultat,samo da Novak nekako uzme medalju sutra.
Dobra stvar je sto ce sada svi da dignu ruku,pogotovo sugavi mediji koji kreiraju najvise sav ovaj pritisak.
Nego hoce li predsednik da pozove i Novaka sada kao sto je Majdova :biggrin:

Све ида узме Новак бронзу нема шансе да се Рио понови.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby tremi08 » 30 Jul 2021, 14:36

Ma ni ne pricam o Novaku ovde, vise govorim o tome da se grdne pare upumpavaju u atletski savez a sem Ivane, ostali su smesni i jako se lose radi. Pokusace da se vade na nju ako uzme tu medalju, ali je u Atletskom poltron Vesa i zato tamo idu tolike pare. Isto tako i za rvacki savez, samo zbog poltronisanja idu te grdne pare tamo, a sa druge strane vidimo sta Barna kaze i kako se gleda na plivanje u drzavi, ili na neke druge sportove.

Sad ce da se mole Bogu da Prekovicka uzme zlato i mozda jos neki rvac, pa da se kriju kao sto bi se krili iza Novaka. Lose se radi, to je poenta. A buducnost nam tek nije sjajna
tremi08

Postby tremi08 » 30 Jul 2021, 14:38

Nemoguce da u zemlji nijedan intervju ne moze da dobije Barna ili 4x100 i da niko ne predvidi da je decko sposoban za vrhunske rezultate (umalo je bio u finalu bukvalno), njega niko nije pomenuo ovde, ali nam pojedini ne izbijaju iz novina i obecavaju sve i svasta pa nestanu, bitno je da se slikaju.
tremi08

Postby Dexi » 30 Jul 2021, 14:39

veljkos161 wrote:Pa znas sta je maksimum?
Da dva polufinala u kojima ti se daje 90 posto sansi da ih dobijes ostvaris pobede.
A ne da to pogubis i onda prosipas floskule o bronzama zlatnog sjaja.

Al zato smo uzeli zlato i srebro gde nismo ocekivali takav rezultat.Kosarkasi su bar pokupili tu bronzu.
Sport je to ,kao i zivot.
Ovo danas ,vratice se u nekom drugom sportu.
Dakle ako se postigne rezultat slican ili mslko bolji kao u Riju,bice odlican rezultat. :okk:
Ovi porazi basketasa i Noleta nadam se vratice se u nekom drugom sportu.
Sutra uzimamo ili obe ili nista kao i danas.Zato je mec za bronzu u singlu jako vazan.
Ja sam zadovoljan bukvalno sa svakom medaljom na OI,i ne smatram za nikakvom tragedijom ako se u tome ne uspe,i ako je neko drugi bolji od nas.
Dexi

Postby veljkos161 » 30 Jul 2021, 14:40

Ne moramo dalje od Madjara.
Od sporta, njima su igre svetinja.
I tome podredjuju sve i postoji tacno odredjeni sistem po kome rasporedjuju sredstva za finansiranje.
Rezultat toga je da mala i ne bas previse bogata zemlja redovno ima top 15 plasman.
Mi da radimo kao oni u individualnim sportovima,bili bi jos bolji svaki put,jer mi imamo i vrhunske timske sportove kao dodatak.
Plivanje,macevanje,kajak i kanu,veslanje...
Sve tu to sportovi koje treba forsirati.
Naravno, ne terati mlade da idu na to, vec ponuditi sto bolje uslove za iste.
I promovisati koliko je moguce, jer promocija bilo kog sporta ne moze da skodi.
veljkos161

Postby grobar_Zvornik » 30 Jul 2021, 14:42

tremi08 wrote:Nemoguce da u zemlji nijedan intervju ne moze da dobije Barna ili 4x100 i da niko ne predvidi da je decko sposoban za vrhunske rezultate (umalo je bio u finalu bukvalno), njega niko nije pomenuo ovde, ali nam pojedini ne izbijaju iz novina i obecavaju sve i svasta pa nestanu, bitno je da se slikaju.

Руку на срце генерално је пливање скрајнуто 20 и више година. Да није било Чавића и дјелимично Нађе, данас би било испраћено као пикадо.
И Чавић није продукт системског рада, већ рада у иностранству.
Немамо одличне тренере за тај спорт и ту се прича завршава.
Нисам толико упућен око Барне, али бојим се да његови разлози имају везе са здрављем.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Olimp » 30 Jul 2021, 14:46

Ja vas pozdravljam na neko vrijeme necu pratiti do 1/4 finala kolektivnih sportova,a možda ni tad. Ovo je bilo prebolno. Cekam ovu olimpijadu toliko dugo i onda ovakvi udarci...nije mi do sporta...
Olimp

Postby tremi08 » 30 Jul 2021, 14:47

Sve mora da se podredi OI, a mi tamo odemo sa prevelikim ocekivanjima (za vecinu sportova i sa razlogom jer imamo brojne favorite), a onda hladan tus bude. Valjda ce nas izvuci kolektivni sportovi
tremi08

Postby Dexi » 30 Jul 2021, 14:50

tremi08 wrote:Ma ni ne pricam o Novaku ovde, vise govorim o tome da se grdne pare upumpavaju u atletski savez a sem Ivane, ostali su smesni i jako se lose radi. Pokusace da se vade na nju ako uzme tu medalju, ali je u Atletskom poltron Vesa i zato tamo idu tolike pare. Isto tako i za rvacki savez, samo zbog poltronisanja idu te grdne pare tamo, a sa druge strane vidimo sta Barna kaze i kako se gleda na plivanje u drzavi, ili na neke druge sportove.

Sad ce da se mole Bogu da Prekovicka uzme zlato i mozda jos neki rvac, pa da se kriju kao sto bi se krili iza Novaka. Lose se radi, to je poenta. A buducnost nam tek nije sjajna

2004 smo uzeli dve medalje,a najbolji sportisti su nam odlazili i osvajali medalje za drugule zemlje jer nisu imsli nikakve uslove ovde(N.Janic).
Svaki sportista koji sada ucestvuje i koji se proceni da ima sansu za medalju ima odlicne uslove,i ogromne pare dobijaju.Cini mi se da si to pricao vec.
Rezultat toga vidimo ,dobri nastupi,i vec cetiri medalje plus dosta finala.
Ovo ranije je bila misaona imenica.Ne razumem ovo lose se radi.
Mi u dzudou ,atletici,rvanju medalju smo mogli samo da sanjamo do Rija.
Isto vazi i za kajak.
Pojavio se i taj tekvondo pored streljastva koji je nacionalni sport.
Dobri smo i u ekipnim sportovima isto.Pa sta hocete vise.
Da svuda uzimamo zlata,a nas je sve manje i manje.
Nije realno zaista.
Ono sto moze da se promeni je mozda bolja strategija u pojedinim sportovima,mozda da se neki strani treneri angazuju itd.
Dexi

Postby veljkos161 » 30 Jul 2021, 14:54

Ali Deksi ti ne razumes sta ti mi pricamo :roll:
"Nije realno nije realno"
Ko sto rekoh danas, ti sve vreme polazis od toga da smo uboga sirotinja i da je svaka bronzica vanserijski uspeh.
I jeste svaka medalja uspeh, ali mi govorimo o ocekivanjima shodno kvalitetima.
Ne mozes biti u fazonu"Sve kul, bolje nije moglo" kada dva favorita za zlato ne stignu ni do finala.
Pa itekako je moglo bolje.
Zasto nije,vise je i razloga i faktora.
Ali logicno da nam nije drago sto je sve to tako ispalo i sto zalimo.
veljkos161

Postby Zappa » 30 Jul 2021, 14:54

veljkos161 ,mislim da Madjari nisu neko sa kim se možemo porediti..

Čak i ta bivša Jugoslavija je bila daleko od Madjarske kada je reč o uspesima na OI..
U Moskvi, Seulu , Montrealu uzeli su 77 medalja, 22 zlatne
Jugoslavija -29 medalja, 7 zlatnih

Poznato je da u našem sportu ne postoji sistem. Ako se pojavi talentovan sportista ,imaće podršku ako su ljudi u savezu visoko pozicionirani u stranci ili ako je i sam član stranke..
Sportisti van BG su osudjeni na snalaženje i entuzijazam i rad lokalnih trenera..

Svaki sportista koji sada ucestvuje i koji se proceni da ima sansu za medalju ima odlicne uslove,i ogromne pare dobijaju.Cini mi se da si to pricao vec.

Koliko takvih ima u olimpijskom ciklusu.. Možda 10 od kojih ćemo dobiti možda zlatnu medalju, dve bronze, jedno srebro, a ostali će ispasti u 1/4 ili u prvom krugu kao Majdov..
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

PreviousNext

Return to Tokyo 2020