A za ovu losu karmu, ako ima onih koji vjeruju u karmu, slobodno se moze zahvaliti onima sto su nazdravljali svaki put kad se neko zbog povrede ili drugog razloga povlacio iz zrijeba za tenis, od mog rezonovanja da je sprdnja do toga da su ljudi mrtvi ozbiljni, preko ovog pracenja da slucajno ko iz ex-Yu zemalja ne izadje iz prvog kola, pa onda kako se ko primakne borbi za medalje krene zesce naricanje, nevidjeni i posve nejasni hejt prema kosarkaskom madjionicaru Doncicu... i naravno tremijev kompleks od zenske reprezentacije CG da prati mec CG-Japan u 3 ujutro, to bi bio slag na torti govana izasranih na tu temu. I onda sto se vratilo na basket i Djokovica kako se vratilo... a nevolja je. Da su se pratili ti svoji sportisti bez "skakanja za vrat" svima ostalima, vjerovatno bi i njima manji pritisak bio, a ne ovako, morate uzeti zlato pa kad ga ne uzmu, apokalipsa svega po njima.
Ovo je danas na temu tenisa bio mec koji sam vidio kao jedini pravi izazov za Djokovica u Tokiju. Profesionalni skidac gaca Nisikori to nije mogao biti, a one atrakcije prije njega jos manje. I onda em je polufinale, em je Zverev odigrao brutalan turnir, i nekako nije mi iznenadjenje ovakav ishod. Ali jeste i to veliko nacin na koji se desio kad je vec sve krenulo kako je krenulo i podatak da se Sasa nije raspao u drugom setu... ako treba da prognoziram za sjutra - bronza za Djovaka (da je ko drugi a ne ranjeni Busta ne bi ni bronzu vidio poslije ovakvog raspada) i na ovoliko mentalno praznjenje Zvereva mislim da Hacanov uzima zlato. A covjeka nema na terenima od onog finala Mastersa u Parizu. Znaci nevjerovatno nesto, ali to je tenis. I to su OI. Medju sampionima u singlu ce biti Masua i Hacanova, a nece Djokovica i Federera. Apsurdno ali je tako