Slavisak wrote:Bogun wrote:Slobodno.
Da li je Dominik Vilkins nešampionski igrač?
Ako iskreno možeš da odgovoriš na to pitanje doći će ti odgovor i oko Jokića da li je šampionski igrač ili ne...
Ja sam mišljenja da je sam ulazak u NBA plejof veći uspeh nego osvajanje Evrolige, iako ti ne donosi nikakav trofej. Ispada da je Fakundo Kampacao "šampionskiji" igrač od Jokića.
Ali to je samo moje mišljenje i nikakav aksiom.
Willkins je barem nesto osvojio u karijeri , Jokic jos nista. Sa ovakvim stavovima samo diskreditujete sve nase velike legende, koju su osvajali klubske i reprezentativne trofeje .
Igrač koji je u NBA važio za ne baš šampionskog, najblaže rečeno, igrao plejof preko 10 puta u karijeri, a u samo tri navrata prošao prvu rundu i u sva tri navrata isapo u drugoj.
Dolazi u PAO u sezoni 95/96 i u 36 godini biva MVP F4 EL, a tokom sezone je imao prosek od 20 poena po utakmici. Verovatno je bio najbolji igrač u Evropi u tom trenutku, ne znam, nisam gledao tada košarku, ali mogu da dam takvu pretpostavku.
Ja se ne trudim da diskreditujem Bodirogu koga si pomenuo u nekom od prethodnih postova, niti bilo kog drugog našeg igrača, već samo pokušavam da dokažem nešto što ljudi ovde ne žele da prihvate izgleda.
NBA je mnogo jača od evropske košarke, uvek bila i verovatno će i biti. Npr, kao u fudbalu šampionska titula u Srbiji vredi, ali npr, više vredi i teže je ostvariti neko 9 ili 10 mesto u engleskoj ili španskoj ligi, nego prvo u našoj.
Tako da, ako je uspeo Dominik Vilkis to da uradi sa 36 godina daleko od svog zenita, ne sumnjam da bi Jokić posprdao EL da dođe kao mnogo ostvareniji i uspešniji NBA igrač od njega, što na individualnom što na timskom planu.
Sada problem je što je Jokić razočarao svojim reprezentativnim ponašanjem, pa se sada za 180° okrenulo mišljenje o njemu.
Međutim, to ne menja činjenicu da je on uradio nešto što nijedan srpski igrač nije uradio na klupskom nivou, nikada.