Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Slavisak » 25 Jul 2021, 06:11

Gledam utakmicu Nemacka -Italija i koliko je tuzno sto mi nismo tamo. Ovaj baksuz treba da ode sa klupe, sa njim kao deo strucnog staba smo doziveli tri najvece reprezentativne katastrofe u zadnjih petnaestak godina. Nema srece sa njim kao selektorom ili kao pomocnim trenerom.
Slavisak

Postby Slavisak » 27 Jul 2021, 20:12

Mozemo da nastavimo ovde diskusiju o Jokicu ako zelite. Za pocetak da mi neko objasni kako je to Jokic sampionski igrac ??? Bez i jednog do sada osvojenog trofeja u karijeri. Ja sam stvarno bio strastveni Jokicev navijac , on je veoma talentovan igrac, slazem i se da je izasluzeno uzeo MVP titulu regularnog dela lige, ali kako neko moze da tvrdi da je Jokic sampionski igrac :question: U svakom plej of-u do sada je ima dve veoma slabe serije ,gde su ga zaustavili fizcki jaki centri Howard pretprosle sezone i Ayton ove sezone. Za reprezentacijom na SP je napravio neuspeh , kao najveca zvezda nase reprezentacije , imao je priliku ove godine da se iskupi i da pokaze da poseduje taj "sampionski" mentalitet, on je odbio da zaigra za reprezentaciju. On je trenutno igrac bez i jedne titule u karijeri, bez i jednog trofeja, uspesan je statisticki i finansijski ali jos nije sampion i pitanje je da li ce ikada nesto osvojiti kao glavna zvezda ekipe u kojoj igra.
Slavisak

Postby Bogun » 27 Jul 2021, 20:48

Slobodno.

Da li je Dominik Vilkins nešampionski igrač?

Ako iskreno možeš da odgovoriš na to pitanje doći će ti odgovor i oko Jokića da li je šampionski igrač ili ne...

Ja sam mišljenja da je sam ulazak u NBA plejof veći uspeh nego osvajanje Evrolige, iako ti ne donosi nikakav trofej. Ispada da je Fakundo Kampacao "šampionskiji" igrač od Jokića.

Ali to je samo moje mišljenje i nikakav aksiom.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Radonjaa » 27 Jul 2021, 21:41

Slavisak wrote:U svakom plej of-u do sada je ima dve veoma slabe serije ,gde su ga zaustavili fizcki jaki centri Howard pretprosle sezone i Ayton ove sezone.

Kako ga je bre Hauard zaustavio? I šta si očekivao protiv najboljeg tima lige bez pola rotacije, misliš da bi ga Ejton ,,zaustavio'' i da su bili kompletni? Koje su to dvije slabe serije u svakom PO do sada? Može se izgraditi solidan slučaj protiv Jokića, pogotovo za ono što je pružao u reprezentaciji, ali će mu tvoja propaganda samo podići popularnost.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby veljkos161 » 28 Jul 2021, 03:38

Bogun wrote:Slobodno.

Ako iskreno možeš da odgovoriš na to pitanje doći će ti odgovor i oko Jokića da li je šampionski igrač ili ne...

Ja sam mišljenja da je sam ulazak u NBA plejof veći uspeh nego osvajanje Evrolige, iako ti ne donosi nikakav trofej. Ispada da je Fakundo Kampacao "šampionskiji" igrač od Jokića.

Lepo objasnjeno.
A on je apsolutno prvi igrac svog tima.
I dalo bi se raspravljati da li je sampionski, u slucaju da on u plej ofu ne dominira i ne podize brojke vec se raspada.
Ovako je idiotski.
Eto, sada neko uzme Evroligu i sampionskiji je od nekog ko je sa 20 zapalio u Nba i uzdigao se u rang MVP igraca i koji je u svojoj fransizi Bog i koji je tu fransizu uzdigao od neke 10. ekipe zapada do toga da su stabilan plej of ucesnik i finalista zapada.
A da im je Marej bio zdrav mozda bi i ponovili, ko zna.
Stvarno mi Srbi nismo normalni :biggrin:
Deo da razocarava jer odbija reprezentaciju naravno stoji, ali ovo sa osporavanjem njegovih cisto igrackih kvaliteta i svega ostalog nikako.
A ima i onaj deo da je u vrhu Nba lige po klac pogodjenim sutevima.
Ali eto, cirkuzant je i nije sampionski :blue:
Dajte nek nam se rodi jos 5 takvih cirkuzanata i nek se bar trojica loze na reprezentaciju pa da vidite kakvi su cirkuzanti :biggrin:
I da ne zaboravim, covek je kao prva violina izbacio Kliperse sa jednim Lenardom, kakav li je tek onda Kavaj cirkuzant i nesampion kada ga je ova nasa nesampionska neznalica izbacila :blue:
Pa i Lilarda je izbacio a ni Lilard sa vec 31 nema nista osvojeno, Lilard cirkuzant i nesampion :okk:
Nek dodje u Efes i osvoji Evroligu da se dokaze.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Bolkonski » 28 Jul 2021, 14:12

Nando de Kolo šampionskiji igrač od Alena Ajversona.

Jokić nije šampionski igrač jer nije osvojio NBA prsten. To što je igrao finale i polufinala konferencije lige koja je sto puta jače takmičenje od svakog drugog košarkaškog takmičenja, nije nešto na šta se obaziremo, kao ni to što je jedini evropski tim u kome je igrao, menadžerski klub, koji nema čak ni želju da se bori za neki trofej.
Gde su mu trofeji Evrokupa i Evrolige :laugh:

Čovek, da sutra dodje u Real Madrid, Barsu, CSKA, Armani, uzeo bi dve-tri Evrolige i svaki put bio MVP.

Šta ljudi pišu ...
Last edited by Bolkonski on 28 Jul 2021, 14:18, edited 2 times in total.
Bolkonski

Postby Niksicanin » 28 Jul 2021, 14:15

Nisam htio da posjećujem ovaj podforum posle katastrofe. Ja sam mislio da je i ukinut do nekih boljih vremena. Ko im j.m. tamo. Ti 4 trice za minut i po protiv Žabara primaš samo ako hoćeš da izgubiš.
Što se Konjušara tiče, kod mene ima isti status kao Lebron. A njega ne volim.
Niksicanin

Postby Slavisak » 29 Jul 2021, 02:24

Ja jos nisam dobio adekvatno objasnjenje. Covek jos nista nije osvojio ni na jednom nivou kosarkaskog takmicenja i to je cinjenica . Sa reprezentacijom Srbije je doziveo debakl na SP, gde je trebao da bude nas glavni igrac sa timom koji je vazio za glavnog kandidata na turniru . Sampionski igrac je Doncic, igrac koji iz sebe vec ima osvojeno EP i Evroligu , te dve titule su daleko vrednije od ucesca u jednom finalu zapadne konferencije , ko ce se toga secati za dvadeseetak godina. Titule se pamte i igraci koji su ih osvajali. Jokic jos nije dokazao da je pobednik, sto ne znaci da nece ali u ovom trenutku nije, posto u svojoj dosadasnjoj karijeri nema osvojen trofej ili zlatnu medalju , ni na jednom nivou takmicenja od kadetskog uzrasta pa sve do sada. Hocete da kazete da su nekoliko Jokicevih dobijenih plej of-serija u NBA ligi , mnogo vrednije od svih trofeja koje je na primer osvojio Bodiroga u karijeri , hocete da kazete da je Jokic sampionski igrac a da je Bodiroga osvajao smesne sampionate i da je prevara :krsti: , ja se ne mogu uopste sloziti sa vasim misljenjem.
Last edited by Slavisak on 29 Jul 2021, 02:34, edited 3 times in total.
Slavisak

Postby Slavisak » 29 Jul 2021, 02:27

Bolkonski wrote:Nando de Kolo šampionskiji igrač od Alena Ajversona.

Jokić nije šampionski igrač jer nije osvojio NBA prsten. To što je igrao finale i polufinala konferencije lige koja je sto puta jače takmičenje od svakog drugog košarkaškog takmičenja, nije nešto na šta se obaziremo, kao ni to što je jedini evropski tim u kome je igrao, menadžerski klub, koji nema čak ni želju da se bori za neki trofej.
Gde su mu trofeji Evrokupa i Evrolige :laugh:

Čovek, da sutra dodje u Real Madrid, Barsu, CSKA, Armani, uzeo bi dve-tri Evrolige i svaki put bio MVP
.

Šta ljudi pišu ...

To su samo nagadjanja. Videli smo na SP da je ispao u cetvrtfinalu, gde je nasa reprezentacija na tom takmicenju bila glavni favorit. Znaci internacionalna kosarka, bliza evropskom stilu takmicenja, evroligi,evrokupu itd.
Slavisak

Postby Slavisak » 29 Jul 2021, 02:47

Willkins je barem nesto osvojio u karijeri , Jokic jos nista. Sa ovakvim stavovima samo diskreditujete sve nase velike legende, koju su osvajali klubske i reprezentativne trofeje .
Slavisak

Postby veljkos161 » 29 Jul 2021, 06:20

Slavisak wrote: Evroligu te dve titule su daleko vrednije od ucesca u jednom finalu zapadne konferencije

Tako je, dobiti Cska i Barselonu po jednom je mnogo teze nego dobiti Jutu sa Micelom i Goberom i Kliperse sa Lenardom i Dzordzom 4 puta.
Meni zvuci skroz logicno, apsolutno se slazem.
Stavise,kada bi neki tim doveo Jokica mislim da bi se borio za izbegavanje fenjera u Euroligi.
Navijam da dodje u Zvezdu :hatman:
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Niksicanin » 29 Jul 2021, 07:45

Što se Konjušara tiče, jedino ostrakizam.
Niksicanin

Postby Bogun » 29 Jul 2021, 07:51

Slavisak wrote:

Willkins je barem nesto osvojio u karijeri , Jokic jos nista. Sa ovakvim stavovima samo diskreditujete sve nase velike legende, koju su osvajali klubske i reprezentativne trofeje .

Igrač koji je u NBA važio za ne baš šampionskog, najblaže rečeno, igrao plejof preko 10 puta u karijeri, a u samo tri navrata prošao prvu rundu i u sva tri navrata isapo u drugoj.

Dolazi u PAO u sezoni 95/96 i u 36 godini biva MVP F4 EL, a tokom sezone je imao prosek od 20 poena po utakmici. Verovatno je bio najbolji igrač u Evropi u tom trenutku, ne znam, nisam gledao tada košarku, ali mogu da dam takvu pretpostavku.

Ja se ne trudim da diskreditujem Bodirogu koga si pomenuo u nekom od prethodnih postova, niti bilo kog drugog našeg igrača, već samo pokušavam da dokažem nešto što ljudi ovde ne žele da prihvate izgleda.
NBA je mnogo jača od evropske košarke, uvek bila i verovatno će i biti. Npr, kao u fudbalu šampionska titula u Srbiji vredi, ali npr, više vredi i teže je ostvariti neko 9 ili 10 mesto u engleskoj ili španskoj ligi, nego prvo u našoj.

Tako da, ako je uspeo Dominik Vilkis to da uradi sa 36 godina daleko od svog zenita, ne sumnjam da bi Jokić posprdao EL da dođe kao mnogo ostvareniji i uspešniji NBA igrač od njega, što na individualnom što na timskom planu.

Sada problem je što je Jokić razočarao svojim reprezentativnim ponašanjem, pa se sada za 180° okrenulo mišljenje o njemu.
Međutim, to ne menja činjenicu da je on uradio nešto što nijedan srpski igrač nije uradio na klupskom nivou, nikada.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Corba do groba! » 29 Jul 2021, 08:53

Bogun wrote:Sada problem je što je Jokić razočarao svojim reprezentativnim ponašanjem, pa se sada za 180° okrenulo mišljenje o njemu.
Međutim, to ne menja činjenicu da je on uradio nešto što nijedan srpski igrač nije uradio na klupskom nivou, nikada.

:okk:
@Slavisak je pravi primer, bukvalno za 180° :biggrin: Dobro pamtim njegove upise o Jokicu.. Ljudi postoji neka sredina, ne volim ni ja Jokica, naravno, zbog reprezentacije. Medjutim, stvarno su glupa poredjenja titula NBA i Evrolige. Bodiroga je Bog za mene, ali pricati da neko diskredituje Bodirogu i njegove titule pricajuci da je Jokic najbolji nas igrac ikada, stvarno nema veze s mozgom.
>I-I-I>
Corba do groba!

Postby Slavisak » 29 Jul 2021, 10:16

Nije za 180, ja sam ga kritikovao i dok je trajala NBA sezona, kada nije hteo da sutira loptu na kos mesec i po dana, plus njegov debakl u seriji sa Sansima. Razlika izmedju Jokica i Doncica na primer je jos i ta, sto u NBA ligi postoje, dva tri centra koja mu se obicno useru u zivot, koje ne moze da izdominira i koji ga zaustave a Doncic svaki svoj match up bukvalno razbije.
Slavisak

PreviousNext

Return to Reprezentacije