Board index Olimpijske Igre Tokyo 2020

Sportisti Srbije na OI Tokio 2020

Re: Sportisti Srbije na OI Tokio 2020

Postby Dexi » 26 Jul 2021, 20:42

Lakerit wrote:Nasi najjaci takmcari u borilackim sportovima tek dolaze. Dzudo i rvanje 2-3 medalje bi trebalo da donesu.
Streljastvo jos jednu.
Na kraju prve nedelje bi trebali da imamo 5-6 medalja.

Ja bih bio prezadovoljan i sa jednom medaljom nasih boraca.Streljastvo objektivno tesko.I ona jedna je puna kapa.
Dexi

Postby Koridor » 26 Jul 2021, 20:44

Previse pesimizma zadnja dva dana na temi.
Koridor

Postby Foteljas » 26 Jul 2021, 20:57

Deluje da Milica Mandic sutra ima lepu sansu, u kljucnom mecu cetvrtfinala protiv Poljakinje koja nije toliko jaka, a Britanka koja je glavni favorit je u drugom delu zreba.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby octopus » 26 Jul 2021, 21:00

Razumem nervozu jer se komšiluk pozlatio a mi nismo. Ali tenzija da ovo neće biti uspešne OI je neshvatljiva.

Kako ono rekosmo, od 20 kandidata na koje smo tipovali njih 19-oro još nije nastupilo/završilo takmičenje, a prvi tj. prva kandidatkinja nam je odmah donela odličje. U jako smo dobroj poziciji da budemo dvocifreni. Ali činjenica je, da bismo skroz prodisali i ispoljili svoj potencijal, neophodno nam je jedno zlato koje će razbiti sve psihološke barijere. Takav kandidat još uvek nije nastupio. Za takav podvig jedina sutra realne šanse ima Milica Mandić, jer ona se jedina od svih pela što na svetski što na olimpijski vrh. Mikec i Arunovićka nisam siguran ni da imaju zlato sa SK. Sve ovo naravno ništa ne mora da znači.
octopus

Postby Hajzenberg » 26 Jul 2021, 21:08

Valja probiti tu ''zlatnu barijeru'' ma ko da to uradi. Neka na kraju osvojimo i ta neka tri projektovana zlata uz desetak medalja na kontu pa dosta. Ova tri ekipna sporta medalje najviše zavise od četvrtfinala kao i uvek to što biva tako da su neke prognoze unapred nezahvalne, možda budu sva tri finala a možda ne bude nijedna borba za medalje, mnogo faktora tu zavisi.

Pošto Hrvati stvarno imaju nenormalno sreće da ako i mi tako osvojimo neku (ne)očekivanu medalju, ne zaboraviti kako su samo na vaterpolo turnir otišli, da glupi Rus nije promašio četverac u penal seriji ne bi ni videli Tokio, ali zato su ih iznameštali u rukometu gde ionako ne bi imali neke šanse za medalju za razliku od vaterpola.

Ja ne znam da li ćemo za tri godine u Parizu imati tako neke kao jake i sigurne kandidate ne samo za zlato nego uopšte za pobedničko postolje pa valja ovu priliku iskoristiti.

E sad, druga je stvar što gledamo non-stop šta rade Hrvati i šiptari pa nam to kao u podsvesti ali prvo da gledamo u svoje dvorište, da ostvarimo naše ciljeve a ne može se ni ič uticati na to šta rade ti drugi osim da se direktno naši sportisti sastanu sa njima u nekom sportu.
Hajzenberg

Postby octopus » 26 Jul 2021, 21:28

Godinama već ne čitam hrvatske forume, ali ono što mi je ostalo upečatljivo jeste da oni na svoje neuspeha gledaju i sa dozom humora, dok je to kod nas pitanje života i smrti. Čak i ko ne prati ove manje sportove, dohvati se tastature da se istrese.

E sad, Hrvati nemaju (valjda još uvek) nac. priznanja, pa nema ni toliko treme da u tom jednom nastupu rešiš svoju egzistenciju i to sa minimum koeficijentom 2 (dve prosečne plate). Kao ni nagrada u vrednosti stanova koje su od pre neki dan udvostručene, specijalno za OI.

I ne bih rekao da ih je ukenjalo ovo zlato. Mislim da je Jelić bila 1. nosilac, plus nije ona kriva što je glavna rivalka ispala. Jeste imala sreće na samom kraju, ali i spretnosti i hrabrosti. Baš pre jedno sat vremena ta borba je bila u pregledu na ES.
octopus

Postby Olimp » 26 Jul 2021, 21:45

Mislim da Milica ima lijepe šanse sutra iako se bojim Poljakinje u 1/4 finalu. Ajde da i našima neko ispadne jednom.
Miks u pištolju mislim da bi morao u finale a sad medalja mozda...
Olimp

Postby Golden Warrior » 26 Jul 2021, 22:00

octopus wrote:Godinama već ne čitam hrvatske forume, ali ono što mi je ostalo upečatljivo jeste da oni na svoje neuspeha gledaju i sa dozom humora, dok je to kod nas pitanje života i smrti. Čak i ko ne prati ove manje sportove, dohvati se tastature da se istrese.

E sad, Hrvati nemaju (valjda još uvek) nac. priznanja, pa nema ni toliko treme da u tom jednom nastupu rešiš svoju egzistenciju i to sa minimum koeficijentom 2 (dve prosečne plate). Kao ni nagrada u vrednosti stanova koje su od pre neki dan udvostručene, specijalno za OI.

I ne bih rekao da ih je ukenjalo ovo zlato. Mislim da je Jelić bila 1. nosilac, plus nije ona kriva što je glavna rivalka ispala. Jeste imala sreće na samom kraju, ali i spretnosti i hrabrosti. Baš pre jedno sat vremena ta borba je bila u pregledu na ES.

Pa ja mislim da smo mi jedina zemlja sa ovolikim premijama i nacionalnim penzijama.

Sto bi bilo za pohvalu da ti na ulici nemas gomilu ratnih invalida koji su krvarili za ovu zemlju i za to su dobili qrac, ostaje im da prose po Zelenom Vencu...
Golden Warrior

Postby grobar_Zvornik » 26 Jul 2021, 22:17

Дискутабилна и сложена тема, гдје је много зашто и зато.

Како год, ноћас нема спавања. Могао би ово бити итекако успјешан дан. Надам се не и разочаравајући.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Olimp » 26 Jul 2021, 22:24

Pa dobro realno sutra imamo jednog ozbiljnog kandidata i jednog onako iz daljine.jedna medalja puna kapa.
Olimp

Postby octopus » 26 Jul 2021, 22:44

Donekle i Anja Obradović ima šansu, ali manju nego pištoljski miks, a naročito od Milice Mandić. Mislim da je ona svoju sreću potrošila skoro na SP, kad je ne samo iznenađujuće uzela bronzu, već joj se i dosta toga u milimetar složilo da bi sad bila ovde.

Kod puška miksa, velika žal kako su propali nekad vrhunski strelci iz vazdušnog oružja, Andrea Arsović i naročito Milutin Stefanović.

Apsolutno da bi jedna medalja sutra bila ogroman uspeh.
octopus

Postby octopus » 26 Jul 2021, 23:02

Dok ne počne novi dan, da od današnjih učesnika posebno pohvalim košarkašice. Nervozne, prvi meč, lud sistem koji kažnjava svaki poraz, grešile (oko 30 izgubljenih), ali onaj nivo želje za pobedom od prve sekunde meča, ona volja i htenje, učinili su me ponosnim. I uopšte se svakom sportisti ili ekipi ništa ne sme zameriti kad tako izgube (ista je priča i sa džidistkinjama), ali srećom pobedile su. Gledah juče intervju sa Vanjom Grbićem. Čovek punog srca i vedrih očiju kaže, parafraziram, olimpijski šampion ne postaje najbolja ekipa već ona koja najviše želi pobedu. Jer kad dođu ključni trenuci, individualni kvalitet i sve statistike padaju u vodu, a odlučuje srce šampiona. I onda se setih naših odbojkašica u Riju, Argentinaca na SP, Slovenaca i Po Gasola sad, kao i naših košarkaša poslednjih godina. Odjednom me obuze osećaj lagodnosti što ta grupa nije sada ovde, jer oni mogu biti mvp Mlečnog puta, ali to nije bitno ako ne daješ sebe 100% za svoju zemlju. Čast Bogdanu, Teu i još po nekome.
octopus

Postby Milutinov Tata » 26 Jul 2021, 23:39

Ne znam kakav je put Anji Obradovic do 1/4 finala, bar da dodje u sansu da se bori za medalju. Nadam se da je Milica u Riju potrosila svoju losu srecu. Andrea je fino pucala 3 serije pojedinacno, neka to ponovi nocas pa ce biti sanse za finale. Arunovic I Mikec bi trebali do finala. Mozda nas i veslaci prijatno iznenade. Basketasi da vide ko ce im biti rival u polufinalu. Vaterpolisti imaju sansu da udju u dobar ritam pred odlucijuci mec, odbojkasice ce protiv domacih ogracica pokazati u kakvoj su zaista formi.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby octopus » 27 Jul 2021, 00:41

Nezgodno je prognozirati, ali Anja nije bez šansi za 1/4f.

Gledam sad prvi put Ninin žreb u boksu na koga ide ako dobije onu Afrikanku. Kad ne pratiš, gledanje u žreb ti ništa ne znači. Ali setih se da ju je na kvalifikacijama ubedljivo razbila neka Italijanka, kopkalo me nešto. Dalje neću da komentarišem...
octopus

Postby Radonjaa » 27 Jul 2021, 01:25

Ako ti je lakše, mislim da je Italijanka priličan autsajder protiv Kineskinje. :biggrin:

Anja nije bez šansi, ali moraće da iznenadi. Holanđanka debituje na OI, ali je iskusan borac, sa medaljama sa SP i EP. Na pretprošlom SP je kvalitetno namučila i Francuskinju, mada je od tada prošlo 3 godine, možda je sad u slabijoj formi. Nešto mi miriše da bi to moglo da liči na Maricinu borbu, nadamo se, sa drugačijim ishodom.

Ako nju prođe, ide na pobjednicu meča između Australijanke koju je pobijedila prije mjesec dana na SP, i Izraelke od koje ima 2 poraza u 3 borbe. Izraelka je potencijalno sam vrh džudoa za koju godinu, veliki talenat, u ovom trenutku možda blagi autsajder protiv iskusnijeg borca, ali se ni tu ne može ništa prognozirati sa sigurnošću.

Vjerovatno ste već pisali da bi prolaskom u četvrtfinale išla na Francuskinju koja je neprikosnovena, što bi 99% značilo da ide u repasaž.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

PreviousNext

Return to Tokyo 2020