Kako napraviti tim za ako se ne varam 15 dana?
Da je on trenirao ovih 12 igrača od npr avgusta do juna, znači prošao celu sezonu i ovako stihijski pukne od objektivno slabije ekipe u odlučujućoj utakmici posle cele sezone, verovatno bih ga jurio po gradu.
Italijani su jedninu prednost u odnosu na nas koju su imali fenomenalno materijalizovali, kontinuitet rada pod Saketijem koji je seo na klupu posle EP 17, kada kažem kontinuitet ne mislim da one buđave kvalifikacje, već da je čovek imao barem jedno celo reprezentativno leto sa ovim igračima, nisu svi igrali SP 19, ali je većina bila na pripremama.
Kad pričam o kontinuitetu i koliko je bitan pogledati pod Češka.
Samo da napomenem, evo Kokoškov je selektor 2 godine, za to vreme jedan meč za reprezentaciju nisu odigrali: Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nikola Milutinov i Vladimir Lučić, uz Vasilija Micića ovo je 5 naših najboljih košarkaša.
Neki su mu ovde sudili kao da smo sa njima izgubili, svom petoricom.
Čovek ima od mene podršku do kraja EP 2022, hoću da prosudim o čoveku na osnovu jednog CELOG leta sa reprezentacijom, a ne na osnovu ove ekskurzije za koju smo se skupljali igrače koji nisu povređeni, da ne karikiram sada banalnim primerom, imali smo 11 igrača u poslednjoj utakmici.
U vezi same utakmice, par nas je pre meča pisalo, da se nadamo da ne počinje Bobi već Petrušev, to mu je možda i najveći propust, kao i svođenje Bobijeve minutaže na minimum. Međutim on je bio najbolji u prve tri utakmice, i igrač čiji bi kvaliteti protiv realno "male" selekcije Italije najviše došli do izražaja, mada i mane istovremeno. Problem je što su oni iskažnjavali svaki njegov minut na parketu, a mi od njega baš ništa nismo dobili. Druga važna utakmica gde mi od Bobana ne dobijamo ništa, mislim na celu reprezentativnu karijeru.