by V.M. Varga » 04 Jul 2021, 23:39
Pričali smo tu negde oko 20 juna o upotrebljivosti Belog i Bobija za najviše domete, maksimalne uloge koju Teo sme da dobije, ni na kraj pameti mi nije bila Italija, već sam turnir i borba za medalje.
Tad sam isprozivan od stručnjaka raznih, ali jbga ko se razume u košarku dovoljna je i jedna pripremna utakmica. Ili sezona iza.
Da se ne razumemo, nisu oni krivi, već uloga. Krivica Tea i Belog je što nemaju mentalitet Đokovića, Ronalda, LeBrona, pa da u tim, a i u poznijim godinama, vise u teretani, jedu travu i bobice i žive isprogramiran sportski život. Ali to je do njih, njihov privatni izbor, ne može ih niko kriviti. Svakome ko se razume bilo bi jasno koliko mogu da pruže i koliko se smemo osloniti. Teo je večeras bio neverovatno borben, ali je i išao iz greške u grešku zbog pogrešne uloge koje je dobio.
Povrede nekih drugih igrača jesu otežale, ali je i Kokoškov sam sebi otežao jer je ziherašio. Nije lako na prvom takmičenju, i Sale je podlegao ziherašenju za SP. Ali treba imati muda pa preseći.
Doduše nije ni lako kada Pokuševski i Smailagic uvale kitu, a kako se situacija razvila baš danas su mogli da se nametnu.
E to je i najveći problem, problem koji ruši kult, kada klinci i menadžeri počnu da jedu govna.
Što se tiče ove slike Kokoškova gde se izdvojio na TO. Mislim da je cilj bio da pusti igrače da se sami motivišu na TO, da neko ispizdi, digne motivaciju. Mislim da je baš Kalina pokušao tako nešto u tom momentu. Nekad treba pustiti igrače da sami pronađu put. Jedina stvar koju ne zameram