Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Tegi » 03 May 2021, 01:48

Izgleda da bi, kao Omic u Sloveniji.

Ali bilo bi idiotski odreci ga se samo zbog procedure.

U fudbalu smo vec imali xy takvih slucajeva- Kuzmanovic, Subotic, Prijovic, Savo je iz Brazila doveo Lijanka... Samo tu nema pravila o naturalizaciji, ali ni instant kupovine stranaca.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Nikola » 03 May 2021, 05:24

veljkos161 wrote:Sta pricas ti?

U tri reci, objasnio covek. Evo, godinama vec slusam bajke o Kanadi, nesto slicno kao i o AUT, samo su oni kao nesto i uradili, ali opet i njih smo resili poslednji put kad smo se sastali. Ovi su prvo nula u odnosu na nas najjaci tim, narocito ovaj u najavi, a drugo njihova zelja... opet vec objasnjeno, otkazali im svi zivi ne EP, nego SP, da je jos neko, poceli bi da zovu nas sa foruma. Kakva Kanada crna
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Dylam Dop » 03 May 2021, 12:31

Slavisak wrote:Vukcevic ne moze da nastupa za nas dok ne napuni 21 godinu.

Pa dobro, istovjetno se dogodilo i sa Dekijem Todorovicem. Sjecam se kad ga je mislim da bjese Bucan prije nekih 7-8 god. pozvao na neki pripremni turnir u Tursku jedne od nasih juniorskih selekcija pred samo EP (generacija Jaramaza i Radicevica) da ga testira uz ostale. Odigrao je solidan turnir, ali nije mogao putovati na prvenstvo, cini mi se bas iz ovog gore razloga. Tek ga je Sale pozvao pred one prve obavezne seniorske kval-e za SP sa vec napunjenih 23.
Dylam Dop
Guest

Postby Olimp » 03 May 2021, 16:51

Inace ne bi bila neka šteta jer nisam pristalica toga da mladi igraju samo zato što su mladi ako imamo veterana koji je kvalitetom još bolji, a pogotovo na OI kad se završava jedan ciklus.
Ali trenutno nam je tako loš situacija na 4 da bi Tristan skoro sigurno imao mjesta u 12.
Šteta.
Olimp

Postby Tegi » 03 May 2021, 17:10

Bjelica, Kalinic, Pokusevski, Lucic, Jokic, Petrusev, eventualno Raduljica i Smailagic.

Vrlo losa situacija.

Jokic ide ka tome da kao plejmejker od 210 postane mvp nba lige, a Srbi u 2021. misle da nam je Bjelica jedina cetvorka.

Da se razumemo, ja sam prvi da se napravi jasna hijerarhija od 7 igraca i da ostatak popune oni koji ce i 2032. moci da igraju. Ali gore pobrojana imena nude toliko razlicitih varijanti, da je skroz pogresno reci da smo tanki na toj poziciji.

Ono sto mene najvise brine je sa kim cemo poceti kvalifikacije za SP...
Avramovic, Andjusic, verovatno Milosavljevic i Raduljica, Jovic iz Mege, mozda stariji Jovic, Dalibor Ilic, Simanic ako se konsoliduje... mozda dodjemo u situaciju da ni Kokoskov ni Milojevic ne budu mogli da vode neke utakmice.

Ima li zvanicnih vesti o povratku Milutinova?
Last edited by Tegi on 03 May 2021, 17:25, edited 1 time in total.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Olimp » 03 May 2021, 17:24

Niko od navedenih nije četvorka.
Saleta dan danas "eksperti" pljuju zbog Jokića na 4.
Olimp

Postby Tegi » 03 May 2021, 17:34

Pljuju ga zato sto ga je onako nespremnog uparivao sa Milutinovim i Raduljicom, plus je Bobiju morao da da neke minute.

Uparis Jokica i Petruseva- sta tu znaci ko je 4, a ko 5?

Ili Jokica i Kalinica. Ili Petruseva i Milutinova. Ili small ball sa Lucicem na 4 i recimo Bjelicom na 5? Pokusevski protiv 90% fiba reprezentacija treba na 4. Zasto ne probati Smailagica kao 3D opciju?

Bukvalno bi samo trenerski dunster odustao od ovakvog rudnika mogucnosti.

I Dek je izvorna trojka, pa nas je sprzio bas zato sto je Sale poveo 6 sifonjera gde ga niko nije mogao ni lasom uhvatiti. Narocito je upropastio i ofanzivno i defanzivno nasu jedinu " klasicnu cetvorku" Bjelicu.

Kljucno je ne ponoviti gresku iz Kine- treba odabrati igrace na osnovu forme i kompatibilnosti sa 2-3 glavna igraca, a ne na osnovu cv-a i licnog odnosa. I povesti sto vise ball handlera.
Tegi

Postby Olimp » 03 May 2021, 23:41

Bejlicu je upropastila NBA liga a ne Saša. On je tamo otišao kao doktor i mozak, s vraca se kao čoškaroš i pripaljivač trojki bez grama kreacije. Užas koliko je nazadovao tamo.
Olimp

Postby Ćoba » 04 May 2021, 07:59

Jokić mora da igra isključivo 5, ni sekunde na 4. Sve ostalo je srljanje u nove katastrofe. A te igre sa dva centra ostaviti u 20. vijeku gdje im je i mjesto.
Ćoba

Postby Bogun » 04 May 2021, 10:33

Sve dok defanzivno ne izgledamo kao sito, možemo i sa 5 centara u petorci da igramo što se mene tiče. :biggrin:

Šalu na stranu, dok možemo sa ta dva centra da igramo pristojnu odbranu ne vidim problem da imamo dva centra u petorci:

Petrušev/Jokić, Petrušev/Milutinov, Jokić/Milutinov ili tako neka kombinacija.

Eksperiment sa Jokićem na 4 je propao prvo zbog Jokićeve sramotne fizičke spreme, koja je kumovala očajnoj formi na SP, a potom i tvrdoglavosti Saleta da ga forsira u paru sa igračima koji mu ne mogu pomoći defanzivno (Raduljica, Bjelica, Štime i Birča, čak i sa Bobijem ako se dobro sečam :laugh: :blue: ), kada god ga je upario sa Milutinovom izgledali smo mnogo bolje, a sa njim je najmanje minuta proveo na parketu, odokativno gledano.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Ćoba » 04 May 2021, 13:47

Jokić, ako uopšte bude igrao, treba da bude korišten isključivo na svojoj poziciji, a to je 5.Ne dovodiš MVP- ja NBA da ti krpi deficitarne pozicije nego ga stavljaš na njegovu da igra ono što najbolje zna. Ostali moraju da se prilagode njemu, možda jedino Petrušev može na 4 s njim u paru, ostali su prespori. Milutinov je najbolji EL centar ali jbg majstore igraćeš kad debeli odluči odmoriti... To je realnost i mislim da će tako i biti.
Ćoba

Postby Tegi » 04 May 2021, 14:34

Jokić nije propao na SP zato što je igrao na 4, već zato što se usvinjio, a pored sebe nije imao adekvatnog defanzivnog korektora, bilo na 4 bilo na 5. Osim Milutinova koga je Đorđević odlučio da disciplinuje. Jokić je i napadački bio ograničen na 10 minuta adekvatnog doprinosa, ostalo se svodilo na silovanje. Setimo se kako je na +2 za nas protiv Argentine u 4/4 dobio 2 napada zaredom da igra leđima i oba puta nije mogao da se dovuče do reketa koliko je bio nespreman, pa je ispaljivao šuteve koje je skoro nemoguće pogoditi ako nisi fit.

Uostalom, debeloguzi Milsap i cepanka Plamli po FIBA standardima mogu samo na 5.

Ne kažem da Jokić treba da igra na 4, već da ako mu nađeš adekvatnog partnera pod košem, apsolutno je nebitno ko je tu 4 ili 5 s obzirom na Nikoline igračke karakteristike. Bilo da ga upariš sa defanzivnim korektorom od 2 metra poput Kalinića ili klasičnim zaštitnikom obruča od 215 poput Milutinova. Prosto, sama njegova raznovrsnost ti otvara bezbrojne mogućnosti rotiranja od 3 do 5 i bilo bi glupo odricati se toga zarad šablonskih rotacija. A Kokoškov sigurno to zna kao čovek kome su Prepelič i Blažič izgurali zavšrnicu finala Evropskog prvenstva.
Last edited by Tegi on 04 May 2021, 14:48, edited 1 time in total.
Tegi

Postby Baxter Stockman » 04 May 2021, 14:44

Mene izuzetno raduje ovo kako Kokoškov koristi Gudurića u Feneru. Deluje mi da bi tek sad mogli da vidimo njegove ozbiljne partije u dresu reprezentacije.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Sezione » 04 May 2021, 17:16

Bice festa ako se sve ovo poklopi
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Nikola » 05 May 2021, 09:25

Mislim isto sto i Coba. Jokic jeste play cesto, ali koristiti ga iskljucivo na petici kad treba zavrsavati akcije. Ima tu dovoljno cetvorki koji mogu da pokriju i skok i dobiju pas od njega kad se izvuce dalje od kosa.
Bezveze je da facto MVP koji je petica igra cetvorku.
Ne bih se vracao i poslednji put to radim (jer boli i dalje mnogo), svega mi, na SP, ali to jeste Saletova najveca greska. Toliko visokih nam nisu bili potrebni, izmedju Bobija i Radulje jedan je morao otpasti
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

PreviousNext

Return to Reprezentacije