Legendarno
Jasan je problem.
Baš, baš kritična odbrana koja unosi nemir i nesigurnost u ceo tim i prečesto upropasti ono što uradi napad.
Sančez ima, ne samo problem padova koncetracije, već i problem taktičke osposobljenosti. Hoće on, ali ne zna.
Pored njega na toj strani Doerti koji deluje kao da su ga probudili iz nekog tvrdog i teškog sna, pa još uvek ne zna gde se nalazi, ili Orije koji je još i najbolji, a svi znamo njegova pomračenja uma.
Najbolji je istrošeni Tobi koji nije mi blizu nivoa od pre tri godine, ali je i takav najpouzdaniji.
To je veliki problem, jer se zbog njega prečesto dolazi u situaciju da imaš dobru utakmicu, a primiš gol iz prva dva napada protivnika, zbog loše postavke i padova koncentracije odredjenih igrača.
Pozitivno je dobijanje fluidnosti u napadu postavljanjem Ndombelea na njegovu prirodnu poziciju box to box igrača, pomoćnika Hojbjergu, ali i plejmejkera iz dubine.
I naravno povratak Bejla koji deluje sve bolje i spremnije.
Pametmo je odmaranje Ndombelea, ali mi se ne svidja povlačenje Kejna, jer bi to verovatno značilo da startuje protiv Dinama, a mislim da tu treba da odmori i Kejna i pogotovo Sona.
U sledećem kolu londonski derbi koji je u najavi apsolutno neizvestan. Dugo, bar u najavi, nije bilo neizvesnije utakmice. Bukvalno je sve moguće.
Oba tima će dopustiti šanse protivniku, oba tima imaju staklenu odbranu, ali oba tima imaju napadački potencijal.
Posebno je specifično što, za razliku od prvog derbija kada je Arsenal bio davljenik, pred ovaj derbi i jedni i drugi su u usponu forme i igraju dobro.
Biće to baš zanimljiva utakmica, bar sa aspekta neizvesnosti.
Rezultatski verovatno značajnija za Sparse, jer bi ih pobeda odvela u potpuno otvorenu borbu za četvrto mesto. Mada su i ovako u otvorenoj borbi.