Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Engleska liga

Ko će osvojiti Premier Ligu u sezoni 23/24?

Liverpul
3
7%
Mančester Siti
16
36%
Mančester Junajted
8
18%
Arsenal
10
23%
Čelsi
0
No votes
Totenhem
0
No votes
Njukasl
7
16%

Total votes : 44

Re: Engleska liga

Postby Kirilov » 28 Feb 2021, 17:53

Jel' to Junajted dosao na utakmicu iz autobusa, ili su se zagrevali na nekom pomocnom terenu? :question:

Mislim da su oba trenera izveli opreznije sastave. Tuhel se odlucio samo za Ziroua, iskustvo da presudi. :biggrin: Ole ostavio na klupi Marsijala, a u igri je Dzejms.
Kirilov

Postby Nikola » 28 Feb 2021, 18:17

James igra odlicno poslednjih par nedelja, Martial je mrtav konj
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Kreanga » 28 Feb 2021, 18:21

Marsijal se raspada cele sezone.
Mancester ostecen za penal.
Kreanga

Postby Bolkonski » 28 Feb 2021, 18:35

Kada sam ja pisao da je Čelsi oštećen za penalčinu protiv Junajteda, odgovor je bio da sada postoji VAR i da sada niko nije oštećen :lollol:

Da li će Švaba završiti sezonu bez pobedjene derbi utakmice :laugh:
Bolkonski

Postby Kirilov » 28 Feb 2021, 18:42

Grinvud je ramenom sklonio loptu, ali i pomerio ruku Odoiju, i tako je ovaj nehotice igrao rukom. Moj utisak. Bilo bi ludilo da je to svirano kao penal, mada, sta smo sve gledali...
Kirilov

Postby Old school » 28 Feb 2021, 18:43

Smeće od utakmice...
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby Kreanga » 28 Feb 2021, 18:44

Penal je kao kuca.
Da se malo prekine prica o guranju.
Derbi los, bas los. Pred kraj poluvremena se kao nesto krenulo napred, ali slabo je to.
Kreanga

Postby Џејси Керол » 28 Feb 2021, 18:45

Bukvalno sam dremao
proces.
Џејси Керол

Postby Radlirez88 » 28 Feb 2021, 18:53

Znaci dodje mi da prebacim na cergare kakva jenovo utakmica
Radlirez88

Postby Kreanga » 28 Feb 2021, 19:50

Bolje drugo pol.
Bilo je dobrih sansi na obe strane i moglo je da ode na bilo koju stranu. Ovako, po meni najpravednije.
Ode Siti na 12 i to je to. Ostaje borba za prva 4.
Kreanga

Postby Crna Ovca » 28 Feb 2021, 19:57

Zaspao sam dok sam gledao ovo
Јер ја сам дете Партизана, црна овца друштва, увек бела врана
Crna Ovca

Postby veljkos161 » 28 Feb 2021, 20:26

Bolkonski wrote:Da je bilo malo manjeg nedostatka sreće ovako bi prošli još mnogi timovi i Tottenham bi imao jedno 12-13 bodova više.
A da se Levi nije ciganisao oko Škrinijara ko zna šta bi bilo.

Ma sve bodove bi osvojili, sta ti je :biggrin:
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Bolkonski » 28 Feb 2021, 22:07

Norveški Švaba Djurdjević u derbi utakmicama ima nula pobeda :laugh:
Medjutim, još zanimljivije je što njegov tim nije dao gol u obe utakmice protiv Arsenala, protiv Liverpula, protiv Sitija, u obe utakmice protiv Čelsija. U pet derbi utakmica nisu dali gol :blue:
Neki bi rekli “ bunkerinjo “ :laugh:

Da nije bilo one sudijske gurke u jedno pet utakmica na početku sezone i one bolesne sreće, imali bi jedno 15 bodova manje.

Kirilov,

Tendenciozno se precenjuje snaga Totenhema.
Ako idemo od igrača do igrača dolazi se do zanimljvih saznanja.
Prvo, odbrana Totenhema je ispod nivoa kvaliteta odbrane Lestera.
Najbolji defanzivni igrač je Tobi Aldervajled koji je evidentno istrošen i više nije ni blizu Tobija od pre tri sezone. U prilog tome govori i to da momak već par puta nagoveštaca da želi da se vrati u Belgiju ili Holandiju, što dovoljno govori o njegovoj motivaciji i spremnosti za intenzitet PL-a.
U poslednjoj Poketinovoj sezoni Tobi nije želeo da produži ugovor jer je cilj bio odlazak u Ajaks kao slobodan igrač, nešto poput Fertongena. Medjutim, Murinjovo ubedjivanje je prošlo, te je Tobi, s Murinjovim dokaskom, produžio ugovor.
I uprkos svemu, najbolji je štoper, što više govori o ostalima.

Sančez je hodajuća katastrofa i tempirana bomba. Taktičko-disciplinski očajan igrač. Bukvalno u svakom trenutku na terenu predstavlja potencijalnu opasnost po svoj tim.
Od početka je bilo jasno da ga Murinjo ne vidi u timu, ali mora da ga ubacuje kad treba da hladi Dajera koji je sklon ulasku u niz kikseva.

Dajer je najbolji kao štoper, i na toj poziciji može da da više nego na zadnjem veznom. Problem je što on nije štoper koji će da drži odbranu, nije komandant. On je igrač koji bi uz nekog Škrinijara igrao iznad svojih mogućnosti, ali ovako i on predstsvlja minu.

Što se tiče desnog beka, na kraju se Orije ispostavio kao startni desni bek, a kako je došlo do toga ?
Tako što su Murinjove prve želje bili Kastanj i Zeki Čelik, ali pošto Levi ni za jednog, ni za drugog nije hteo da da 20 miliona, došao je Doerti.
Sam Orije je bio precrtan i prihvaćena je ponuda Spartaka koju je odbio sam igrač.

Levi se celog prelaznog roka ciganisao za Škrinijara i na kraju je Inter odustao od prodaje.
Kao zamena dolazi Rodon iz Čempionšipa.

To je odbrana Totenhema.
Sa druge strane, Lester je doveo Fofanu za 30 miliona. Najboljeg mladog štopera francuske lige i jednog od najboljih mladih štopera sveta i Kastanja koji je bio Murinjova prva želja.

Da ne pominjemo Ndidija i Tilemansa koji su bolji zadnji vezni od svih zadnjih veznih Totenhema.

Ali jeste talentovan igrač, ali nekonstantan i još jedna zamlata koja zbog video igrica zapostavlja sve ostalo. Na kraju krajeva igrač koji je dugo bio precrtan i koji nije otišao samo zato što je Levi tražio obavezan otkup na 40 miliona i što se cenjkao oko Eriksena.

Bejl je prva tri meseca hvatao sam trenažni proces. Nakon toga, kako se vratio, tako je sledila pauza od dve nedelje. On je tek sada došao do neke optimalne forme.

Lamela, Lukas i Bergvajn su dobri igrači, ali ništa bolji od nekog Barnsa.

Igrača Medisonovog tipa Totenhem nema.

Totenhem je izuzetno nebalansiran tim i tim daleko od Murinjovih želja.
Tim gde fale desni bek i bar jedan štoper, kao i trojica vezista vrhunskog kvaliteta, umesto Alija, Lamele i Sisoka ili Vinksa.
A pričao sam kako su izgledali Liverpul i Siti, dok Klop i Gvardiola nisu doveli sve što su želeli i izgradili timove kakve su želeli.

Da ne ulazim sad u gluposti pojedinih fudbalskih esteta o jurcanju na gol protivnika sa 10 igrača i zašto nebalansiran, neizgradjen i defanzivno bušan tim nema luksuz ludačkog zaletanja na gol protivnika, kao i to da Totenhem nema plejmejkera, ofanzivnog centralnog veznog koji bi igrao iznad Ndombelea ili da je Son igrač koji najbolje funkcioniše kad je tim sposoban da što više izvuče protivnika i natera ga da napadne sa više igrača i tako ostavi dosta prostora koji Son koristi brzinom i fantastičnim oseçajem za napadanje praznog prostora i da nije čudo što fudbal karijere igra kod Murinja, a da bi Murinjo mogao da igra fudbal kakav želi tim mora da se izbalansira pozadi, desnim bekom, štoperom, box to box igračem. Da je to imao, utakmice protiv Palasa, Vest Hema, Njukasla, Fulama, Vulvsa, Liverpula bi se završavale na drugačiji način.
To je pokazala i utakmica protiv Vest Hema. Totenhem je imao 14:4 u šutevima, 70:30 u posedu lopte, bolje šanse, više od igre, ali je iz dve gluposti odbrane primio dva gola iz dve šanse.
Ili utakmica protiv Evertona i onih 5:4.

Detaljniju analizu svega napisaću na kraju sezone.
Last edited by Bolkonski on 28 Feb 2021, 22:14, edited 1 time in total.
Bolkonski

Postby Kreanga » 28 Feb 2021, 22:12

Da li neko cita ovo ? :laugh:
Kreanga

Postby Bolkonski » 28 Feb 2021, 22:16

Kreanga wrote:Da li neko cita ovo ? :laugh:

Ti si, pored toga što si mašina za lupetanje gluposti, jednim postom nakon mog bana, pokazao i jadnost na jednoj drugoj ljudskoj strani.
Hteo sam i o tome nešto da kažem, ali sam odustao, mada, pošto nemaš srama, ipak sam pomenuo.
Bolkonski

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal