by Cuburac » 08 Feb 2021, 10:19
Naprotiv. Pa tako mi igramo fudbal i vidimo gde smo. Golman izbaci loptu na protivnicku polovinu, 8-9 igraca se pomeri do 50 metara, protivnik uzme loptu, ovi se vracaju natrag, ceo tim pretrcao vise od kilometra bez ikakvog efekta.
Jedan od osnovnih postulata je da kontrolises loptu. Sve najbolje ekipe igraju tako, time pokazujes samopouzdanje, tehnicku obucenost i veru u saigrace.
Mene upravo nervira to sto se nekada zvalo ( mozda se i sada zove) dur sistem. Tu nema ni f od fudbala, to mu dodje kao pantovanje u NFL.
Ovakva igra zateva smisleno trcanje, otkrivanje igraca koji treba da primi loptu, tehniku da se na malom prostoru odigraju percizni pasovi. U krajnjem kada lepo doneses loptu do sredine terena, vec si izbacio 3-4 protivnicka igraca iz igre, jer je pokusao presing. Takav nacin igre ti ne oduzima pravo na dugacak pas, ako to situacija dozvoljava ili cak i 'pantovanje' ako nema drugog resenja.
Naravno, greske se dogadjaju, ali ni samim ispucavanjem nisi obezbedjen od kontre, ako je ispucavanje bilo lose, mnogo puta smo videli golove kao posledicu takvog nacina igre.
Partizan je u vreme Taribo Vesta pokusavao da pasom iznese loptu i za mene je to bila bas lepa novina.
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.