Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Filmovi

Re: Filmovi

Postby Grande Alessandro » 29 Jan 2021, 23:28

I Psycho i Vertigo...obavezno...a Rear window skinuo i stoji da se pogleda...

Nisam gledao ovaj Medianeras...stavio na listu...doćiće nekad na red :biggrin:
Grande Alessandro

Postby pick&roll » 29 Jan 2021, 23:32

Od Hičkoka retko koji da nisam odgledao, pogotovo od tih poznatih :biggrin:

@Nikola

Što se Buñuela tiče, verujem da si gledao Belle de Jour :biggrin:
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan."
pick&roll

Postby NEDJA » 30 Jan 2021, 00:18

Upravo zavrsih Whiplash. :okk: Pervezija od filma, vrh.
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Nikola » 30 Jan 2021, 01:25

Grande Alessandro wrote:@Nikola
Gledao...dolično snimljen film za smešan budžet...čitao sam da je baš smešne pare uložene u isti...

Da, da i za bas kratko vreme, ali zanimljiv. Od tih novijih ima i onaj Triangle ko voli te zavrzlame

pick&roll wrote:Od Hičkoka retko koji da nisam odgledao, pogotovo od tih poznatih :biggrin:

@Nikola

Što se Buñuela tiče, verujem da si gledao Belle de Jour :biggrin:

Jesam, naravno, ali gledao sam podosta. The Discreet Charm of the Bourgeoisie i The Exterminating Angel su mi ipak bolji.
Meni je ipak prva asocijacija na filmove sa jednom scenografijom 12 Angry Men i originalni i remake.
Sto se Hitchcocka tice tu sam gledao apsolutno sve sem nekoliko ranih engleskih, nemih. Eto i tu ima da se desava na 10 kvadratnih metara (Lifeboat) :biggrin: . Uglavnom ne mogu da gledam filmove ako nisam u adekvatnom raspolozenju, zato sam recimo odlozio ovaj sovjetski za koji sam pitao, jer sam ovih dana bas umoran i ne mogu, ali recimo Rear Window mogu uvek. Ma sve i da je film prosecan (a naravno da nije, jer jedan je Hitch), kad u stan udje Grace Kelly staje vreme :D

Neko je pitao za azijske. Tu sam najslabiji i verovatno su ljudi gledali vecinom Tokyo Story. Ja na osnovu nekih prvih prica o tom filmu nisam znao sto bi bio cenjen toliko, ali kad sam ga odgledao, shvatio sam.
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby pick&roll » 30 Jan 2021, 01:33

12 Angry Men - kidalica.

Ljudi napraviše remek-delo sa budžetom u vidu paketa kisele vode :laugh:
pick&roll

Postby Nikola » 30 Jan 2021, 05:21

Pa skoro pa bukvalno. Ceo set su im onaj aparat za vodu i case, uz sto i 12 stolica :D Cist dokaz da ako imas sjajan scenario i jos glumce koji to mogu da iznesu, ne treba ti nista vise. Kakvi efekti i ostala sranja.
A za rimejkove klasika inace ne marim ni da cujem, ali rimejk ovoga je jedan od otprilike mozda nekoliko, sto se mene tice, kojeg ne mogu da se postide u odnosu na original.
Inace, kako se ne zeznuse da Lumetu daju barem jednom Oskara za taj i jos onih nekoliko sjajnih filmova, pojma nemam. Al dobro, to je ipak Oskar, eto ni pomenutom Hitchcocku nista ne dadose

A da. Ako gadjate evropske, plus gazdu Morriconea - Cinema Paradiso.
Btw., bolje da batalimo malo sa preporukama, ovo sve niko ziv ne moze da odgleda u neko normalno vreme :D A koliko vidim imamo ih jos triput toliko u rukavima.
Da ne bude zabune, preporucujte naravno, nije niti ima razloga u vazi sa moderacijom, cisto mi je drago da smo bas pokrenuli ovu temu u dan i po
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby pick&roll » 30 Jan 2021, 11:17

Jel misliš na ovaj...

https://www.imdb.com/title/tt0488478/

Ili ovaj?

https://www.imdb.com/title/tt0118528/

A kad si spomenuo efekte, prvo mi ovaj film pade na pamet.

https://www.imdb.com/title/tt0062622/

Nerealni video efekti s obzirom da je film sniman pre više od 50 godina :blue:
pick&roll

Postby Sezione » 30 Jan 2021, 12:32

Misli na ovaj ruski 1/1

Nikako da ga pogledam
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby pick&roll » 30 Jan 2021, 12:47

Ruski sam gledao, za ovaj drugi nisam ni znao da postoji :biggrin:

Imam averziju prema rimejkovima, ali na primer ovaj ruski je dobar :okk:
pick&roll

Postby Optimus » 30 Jan 2021, 15:26

Soul odlican.
Optimus

Postby Withnail » 31 Jan 2021, 02:28

kad smo izbistrili malo klasike i najbolje da se vratimo u ne tako lepu sadasnjost :biggrin:

mada bih mogao da ga preporucim, dobar je

https://www.imdb.com/title/tt9620292/

malo sljasteci, pop muzika, motiv filma osveta, ide iz crne rom komedije u triler, psiho triler
zanimljivo upakovano
naravno desava se u ovom momentu girl power, feminizma i sl cime bombarduju, ali ovo je dobro

podseti me malo na
https://www.imdb.com/title/tt6738136/?ref_=tt_rec_tt
tj nemaju veze jedan s drugim, osim zenske osvete i silovanja
ovaj je cista akcija, jurnjava, i top riba :biggrin:
Withnail

Postby Nikola » 31 Jan 2021, 08:35

Sezione wrote:Misli na ovaj ruski 1/1

Nikako da ga pogledam

E nisam sto je najgore :D Na americki. Pokidali su pre svega Jack Lemmon i G.C. Scott
Ruski nisam ni ja gledao

Nikola

Postby pick&roll » 31 Jan 2021, 15:31

Nikola wrote:
Sezione wrote:Misli na ovaj ruski 1/1

Nikako da ga pogledam

E nisam sto je najgore :D Na americki. Pokidali su pre svega Jack Lemmon i G.C. Scott
Ruski nisam ni ja gledao

Ja obrnuto, ruski rimejk sam gledao

Dobro ga je odradio Mihalkov :okk:
pick&roll

Postby Grande Alessandro » 01 Feb 2021, 11:31

Odgledah sinoc napokon Leviathan - https://www.imdb.com/title/tt2802154/?ref_=nv_sr_srsg_1

Dobar film, ne bih rekao odličan ali svakao preporuka za gledanje...ako već neko još uvek nije :biggrin:
Atmosfera samog mesta odlično se uklopila u samu priču, tj. dramu koju proživljava glavni lik.
E sad...rekoh da je dobar, ali zašto nije odličan...u spojleru zbog drugih...

Spoiler: pokaži
Sama priča, tj. osnova iste, a to je oduzimanje kuće i porodična drama (maćehu koju teško prihvata sin glavnog "junaka" ove priče), obećavala je dobru dramu...
I činjenica je da film jeste dobar, ali je onda dalji razvoj doveo do toga da se malo preteralo...
Tu nije toliko problem što žena prevari muža baš sa njegovim najboljim prijateljem...čak donekle i očekivano, kad se "oseti" njeno stanje u tom braku, ali...da li je baš moralo da se završi njenim samoubistvom (možda je i to ok) i da li su ovom jadnom čoveku i to morali da smetse u celoj priči? Do kraja sam očekivao i da se sa klincem, njgeovim sinom, nešto desi...kad se uzme u obzir šta je sve snašlo jadnog čoveka...
Tu mi je i fascinantna rekacija prijatelja, tj. bar onih koji su se kroz film predstavljeni tako...onaj bračni par koji se sina setio tek posle pet dana?!?
Inače, filma ima odličnu atmosferu (grad/varošica gde je snimano), onda je odlično provučena politika i korumpiranost...naročito odnos vlasti i crkve...pa i onaj govor na samom kraju filma onog vladike...
Na kraju i detalji poput Putinove slike u kancelariji gradonačelnika, pa i ono "gadjanje" na pikniku slika bivših političara SSSR-a dosta dobro prenosi tu situaciju da po malim zabitima postoji ta potčinjenost i takav život koji je apsolutno pod kontrolom lokanih "šerifa", dok ljudi moraju da trpe, a svoje mišljenje izražavaju tako što će pucati u fotografije političara...
Generalno dobra filma...po meni mogao je biti još bolji...čak odličan...
Grande Alessandro

Postby Milutinov Tata » 02 Feb 2021, 19:15

pick&roll wrote:Nisam gledao The Big Blue, North Face, Incendies, Open Your Eyes, ove ostale jesam :biggrin:

I imam par skinutih od Tarkovskog, moraću i na to da krenem :okk: :biggrin:

Sve u svemu dobri filmovi, svaka čast :roll:

Sve u svemu, drago mi je da sam na forumu :biggrin:

Veliko plavetnilo je sjajan film, jedan od onih koje kada uhvatim da se negde prikazuju obavezno pogledam. Od Besona obavezno Leon/Profesionalac sa Renoom i mladom Natali Portman, i Nikita.

Open your eyes je imao holivudski rimejk opet sa Penelopom Kruz, glavna muska uloga je Tom Kruz, film je Vanila Sky.

Evo intervjua sa Tarkovskim za nasu TV, prica o svojim filmovima

#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura