bezvezarije wrote:Šta mislite kad usporedimo naše i mlađe igrače Hrvatske ko je u boljoj poziciji nakon OL?
Da zadržimo samo Filipovića od starijih, imali bi osnovu Filipović-Mandić-Subotić. Filipović neka igra samo SP i OL 2024.
Pronasao sam spisak igraca Hrvatske sa SP i njihove godine rodjenja
1. Marko Bijač (vratar, rođen 1991. godine u Dubrovniku, klub: PRO Recca/Italija);
2. Marko Macan (branič, rođen 1993. u Dubrovniku, klub: Jug CO);
3. Loren Fatović (lijeva strana, rođen 1996. u Dubrovniku, klub: Jug CO);
4. Luka Lončar (centar, rođen 1987. u Zagrebu, klub: Jug CO);
5. Maro Joković (desna strana, rođen 1987. u Dubrovniku, klub: Olympiacos/Grčka);
6. Hrvoje Benić (branič, rođen 1992. u Dubrovniku, klub: Jug CO);
7. Ante Vukičević (lijevi, srednji vansjki, rođen 1993. u Zagrebu, klub: Marseille/Francuska);
8. Andro Bušlje (branič, rođen 1986. u Dubrovniku, klub: PRO Recco/Italija);
9. Lovre Miloš (desni vanjski, rođen 1994. u Zagrebu, klub: HAVK Mladost);
10. Josip Vrlić (centar, rođen 1986. u Rijeci, klub: HAVK Mladost);
11. Anđelo Šetka (lijevi/srednji vanjski, rođen 1985. u Splitu, klub: Jadran Split);
12. Xavi Garcia (desna strana, rođen 1984. u Barceloni, klub: Jug CO);
13. Ivan Marcelić (vratar, rođen 1994. u Zagrebu, klub: HAVK Mladost).
Cak 6 igraca koji su rodjeni sredinom '80-ih, Garsija i Jokovic kao levoruki igraci I oba centra plus Buslje i Setka. Ako se svi povuku, to ce biti veliki udarac za njih. Ako izuzmemo 2 golmana, ostaju im u timu 2 beka, Fatovic, Vukicevic i Milos. Upasce tu Bukic sigurno, plus jos nekoliko igraca koji su igrali sada na SP za igrace do 20 godina, ali nema tu sirine kao sada. Sigurno ce pokusati da zadrze nekoga, ocekujem bar jednog centra i Jokovica.
Mi imamo kao osnovu Mandica, Jaksica i Cuka uz nezaobilaznog Randjelovica, jos su tu Rasovici, Subotic, Stojanovic, Drasovic i Vico sa ipak dosta iskustva. Risticevic i Dobozanov ce na gol. Dedovici, Lazic i Gogov su tu, Vucinic je bio odlican na SP za igrace do 20 godina, videcmo moze li se Radojevic vratiti u formu.
Mozda smo mi malo bolje pozicionirani trenutno, ali dosta ce zavisiti od centara i ko ce se zaista povuci. Bijac je ipak klasa za nase buduce golmane koji nemaju to iskustvo i tu ce biti njihova velika prednost. Nadam se da ce Mitrovic odigrati jos jedan ciklus, valjao bi nam i Dusko bar za SP, mada ce on imati 35 nakon Tokija, nije realno da igra citav ciklus, a kod nas uglavnom vazi pravilo da se takvi igraci ne zovu ako nece igrati na OI. Filip je vec nakon Rija pricao o oprostaju, sada u intervjuu za Zurnal opet spominje da je Tokio poslednja stanica, dugo je on vec tu, ovo mu je puna 15 sezona kako ce igrati za reprezentaciju, tesko ce biti njega nagovoriti da nastavi. Aleksic se dosta trosio, imace 34 godine ne ocekujem da nastavi. Potajno se nadam da bi Andrija mogao da proba da izgura jos jedan ciklus, mada je i on vec dugo tu, ali ako bi igrao samo odredjena velika takmicenja mislim da bi pristao da pomogne. Golmani su u penziji sigurno.
Propasti necemo sigurno, a mozda se i iznenadimo, kao i nakon 2008.

#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.
#8 #24
OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018
OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!