Watson može da traži trejd koliko god hoće, Texansi nemaju nijedan razlog da ga trejduju. Zakasnio je godinu dana. Ako je najbolji CB u ligi, Ramsey, otišao za 2 pika 1.runde, za Watsona bi neko morao da da 3-4 pika prve runde. Mislim da je to nerealno. Plus, dead cap za Texanse, ako ga trejduju, bi bio preko 20 miliona za 2021. Watson, barem do 2025, ne ide nigde.
Meni je cela ova situacija smešna. QB je ljut jer on hoće da bira sledećeg trenera a vlasnik ga ne sluša????
Jesam li nešto propustio. Da li je Watson postao GM Texansa? Ako Watson izabere trenera i taj trener bude loš, da li će Watson iz svog džepa da plati raskid ugovora sa tim trenerom?
Winston je birao Dirk Koettera i Mayfield je birao Freddie Kitchensa. Znamo kako je to prošlo. Drugo, od kada se trener bira samo na osnovu QB. Zadnji put kad sam proveravao u timu postoje još 52 igrača pored startnog QB. Ne dovodi se trener samo zbog jednog igrača. Liga je puna loših trenera koji su imali tu "QB guru" titulu pa od njih nije ispalo ništa. Na kraju, ne razumem kako je od jednom Eric Bienemy postao fantastični inovator i sjajan OC. Mislim da veliki deo tog narativa gura liga i mediji da bi moglo da se kaže da se povećao broj afro-američkih trenera u ligi. Bienemy nije playcaller u Chiefsima, to radi Reid. Nije playdesigner, to radi Reid. Možda je on dobar ortak sa Mahomesom, to ga ne čini najkvalifikovanijim za posao trenera. Plus, vuče mnogo repova za sobom iz igračke i sa početka trenerske karijere.
Timovi koji traže isključivo playcallere su imali visok procenat promašaja u poslednjih 4-5 godina:
2016
Dolphins - Adam Gase (promašaj)
49ers - Chip Kelly (promašaj)
Buccaneers - Dirk Koetter (promašaj)
Giants - Ben Mcadoo (promašaj)
Titans - Mike Mularkey (promašaj)
Eagles - Doug Pederson
2017
Rams - Sean McVay
49ers - Kyle Shanahan
2018
Giants - Pat Shurmur (promašaj)
Raiders - John Gruden (za sada promašaj)
Bears - Matt Nagy (po meni promašaj - napad igra katastrofalno već 3 godine)
Colts - Frank Reich
2019
Browns - Freddie Kitchens (promašaj)
Buccaneers - Bruce Arians
Packers - Matt LaFleur
Jets - Adam Gase (promašaj)
Bengals - Zac Taylor (promašaj)
Cardinals - Kliff Kingsbury (potencijalni promašaj)
Posao trenera i OC-ja su drastično različiti. Glavni kvalitet trenera nije njegova napadačka ili odbrambena šema. Trener mora da bude lider, da bude dobar komunikator, da ima smisao za game management. Neki od najboljih trenera u ligi nisu ofanzivni playcalleri. Belichick, Tomlin, Carroll, Harbaugh, McDermott, Flores, Vrabel, Rivera. To su sve treneri koji su bili treneri odbrane ili spec.timova, a ove godine su obavili jako dobar posao kao treneri u NFL.