Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Kvizovi

Re: Kvizovi

Postby Bogun » 14 Dec 2020, 02:05

ИлићКапитен22 wrote:Па чекај хоће ли га јебати Гољовић или ће у финале против оног? :D

Штета за буцка. Ретко симпатична глава.

Kaže čestitam Stefanu, ne znam da li ću navijati za njega u nastavku. Car. :biggrin:
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Hajzenberg » 14 Dec 2020, 12:16

Slagalica kakva da je ona ima kultni status, već sam pisao kakva je pomama bila kad se taj kviz pojavio pre 27 godina na malim ekranima. To je neka vrsta ''sitkoma'' među kvizovima u nas. Zamerki uvek ima ali ništa nije savršeno, već smo konstatovali probleme oko igre Ko zna zna, a ja recimo zameram i trošenje vremena i odugovlačenje u odgovorima nekih takmičara u Asocijacijama a na to bi trebalo voditeljke pravovremeno da reaguju a ne da im to dozvoljavaju kao i u Spojnicama problem kada jedan takmičar dobije itekako lakše ili manje teže pojmove nego drugi takmičar a da ne govorimo o različitim oblastima iz kojih su ti postavljeni pojmovi.

E sad, ono što mene interesuje je da li neko zna sa sigurnošću ili bar približno koliko se ranije snimaju ove emisije što mi sad gledamo, da li je to par dana ili sedmica ranije ili čak možda i mesec-dva ranije. Gledao sam pre par meseci na YT klip gde jedan od pobednika ciklusa od prošle godine opširno priča o kvizu počev od testiranja do snimanja emisija. Testiranje samo par minuta traje, pitanja naravno iz opšte kulture, posle valjda razgovor sa psihologom, još neke formalnosti i na kraju snimanje. Ovo što mi sad gledamo 2 emisije u 2 večeri (dvomeč dva rivala) ne snima se naravno dan za danom nego istog dana, a pauza između snimanja je valjda nekih pola sata do sat kako on reče u tom snimku. I onda tako snime bar 4 epizode dnevno, tj. za taj ciklus od 30 epizoda mesečno treba nekih desetak dana mesečno, ne više.

Do pre skoro dve godine bio je onaj stari sistem gde je bilo 40 emisija u regularnom delu plus ''plej of'' gde bilo još oko 20 emisija od četvrtfinala zaključno sa finalom koje je bilo u 3-4 emisije i plus mečevi za treće mesto kojih sada nema. Sveukupno oko 60 emisija pa je shodno tome bilo duplo manje ciklusa godišnje nego sada. Bilo je itekako takmičara koji su u regularnom delu vezivali po maksimalnih 7 pobeda i sigurno nije to snimamo tipa 7 pobeda u 7 dana nego je trebalo recimo 2 dana da se to snimi pa zato voditeljke uvek pitaju takmičare ''da li ste se odmorili'' a i vidi se po facama učesnika da su po par sati dnevno provodili ispred kamera.

Slagalica normalno ne ide uživo kao što ne idu ni drugi kvizovi niti programi ovakvog tipa počev od raznih šou programa pa eto do kvizova ali eto čisto me zanima koliko ranije se ovakve emisije snimaju pre nego što ugledaju žargonski rečeno svetlost dana.
Hajzenberg

Postby Radonjaa » 14 Dec 2020, 12:45

Tako je, snimaju se 4 epizode dnevno, a mislim da emitovanje zna da bude i 3-4 mjeseca kasnije.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Milan L. » 14 Dec 2020, 17:18

Da obradujem neke, Karna nije vezao petu pobedu u Totalnom obrtu.
Milan L.

Postby Hajzenberg » 14 Dec 2020, 17:29

Milan L. wrote:Da obradujem neke, Karna nije vezao petu pobedu u Totalnom obrtu.

Odgledah i ja prvi put njegov nastup, taman kad je izgubio, ali dobro, čovek je od krvi i mesa, nije robot :lollol:

Ostaje da vidimo šta je uradio u Slagalici, superfinale je već nasnimljeno, možda se sad odmara na Maldivima :biggrin:

Šalu na stranu, danas mu pitanja neka i nisu baš legla ali imam utisak da za bar jedan procenat može (skoro) uvek da nadmaši rivala, ako neko ima 90-95 % tačnih odgovora on može imati za jedan više.
Hajzenberg

Postby Milutinov Tata » 17 Dec 2020, 01:48

Gledah Karnu veceras, sasvim normalan momak, ocekivao sam robota :D. Izvukla ga bozja ruka u prvoj asocijaciji da napravi lepu prednost inace dosta neizvestan duel.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Hajzenberg » 17 Dec 2020, 19:32

Karna, fuck off. Nije robot ali tako je odvratan...ne mogu očima da ga gledam.
Hajzenberg

Postby Inzaghi » 17 Dec 2020, 19:39

Svaka cast, ali ono nauci da pricas razgovetno.

Kao ono dete na skupu nekom rodj/slava itd kad ga pitaju, gleda u pod i ovim tonalitetom odg.
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby Hajzenberg » 17 Dec 2020, 19:45

Inzaghi wrote:Svaka cast, ali ono nauci da pricas razgovetno.

Kao ono dete na skupu nekom rodj/slava itd kad ga pitaju, gleda u pod i ovim tonalitetom odg.

E to da, čovek priča u sebi, totalno nerazgovetno, istim tonom od početka do kraja emisije, bez emocija, totalno ravnodušan, to je njegov stil, ali teško razlučiti šta priča.
Hajzenberg

Postby Milan L. » 17 Dec 2020, 20:20

Da je konkurisao za spikera Dnevnika 2 pa da ga pogodi ovo što se ovde priča.
Milan L.

Postby Inzaghi » 17 Dec 2020, 20:23

Ni voditeljke ga ne razumeju.
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby Milan L. » 17 Dec 2020, 20:31

Baš je u ovakvim emisijama krucijalno to šta će takmičari da kažu na kraju. Ionako je to samo formalnost koja ne služi ničemu (daću 100%, boriću se do kraja, bla bla). Ima tabela na kraju i tu se sve vidi. Jedino što se ne može naslutiti ko je više znao a ko se brže javljao. Voditeljke bi mogle malo manje da ih hvale, ako već preteruju za pohvalama neka im to adekvatno plate boljim nagradama.
Milan L.

Postby grobar_Zvornik » 17 Dec 2020, 21:11

Hajzenberg wrote:Karna, fuck off. Nije robot ali tako je odvratan...ne mogu očima da ga gledam.

Морам признати да ми је сад јасније зашто и због чега га не волите. Нисам раније обраћао пажњу, али је вечерас баш био у фазону боле ме бриге не може ми нико ништа. Плус велики гаф - питање за ТСЦ... и нетачан одговор. :biggrin:
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Hajzenberg » 17 Dec 2020, 21:34

A posebno iritira neznanje ili glupost voditeljki kada npr kažu ''asocijacije će odlučiti'' a 90 razlike vodi neki takmičar pre te igre koja donosi max 70 bodova :lollol: možda to kažu i čisto kurtoazije radi ali tako je to izlizan ''fazon''. U tome posebno prednjači Marija koja je pre neki dan na opasku Goljovića da je imao neke nule u emisiji rekla ''pa kako nula kad imate 210 poena'' :truce: a on čovek sav zbunjen reče kako mislio na nule u pojedinačnim igrama.

Gledah Kristinu pre par dana u onom kvizu petkom uveče, potpuna transformacija u odnosu na Slagalicu, ona je to lako iznela jer je glumica ali mi nekako sve to izveštačeno, neko deranje, strogoća, mimika...takva joj rola valjda namenjena.
Hajzenberg

Postby Milan L. » 17 Dec 2020, 22:11

Kao i sve na televiziji i kvizovi idu ka tome da postanu jeftina zabava, čak i kad imaju kvalitetan sadržaj. Upravo to kad vas ubeđuju da treba da se trudite, a već je sve davno odlučeno. Posle prve emisije u makar 70% slučajeva je jasno ko je pobednik. Asocijacije nose nekih šezdesetak poena ako se reše cele iz prve, pa je sa 50 poena prednosti skoro osigurana pobeda (dovoljna je jedna, dve kolone da se reše). Naravno, ima tu još i pozivanje da se ponovo dođe, kao biće bolje. Ja ne vidim zašto bi neko dolazio ponovo ako vidi da niti može da se trka u kliktanju miša sa omladinom, niti će biti značajno pametniji za koju godinu. Znam da je jedan takmičar posle poraza insistirao na tome da se više neće pojaviti, jedva je ubedio voditeljku da je ozbiljan.

Stigni me ako znaš je možda i najbolji kviz do sad jer i slabiji takmičari mogu da osvoje ogroman novac, a manje zavisi od faktora sreće u odnosu na Poteru i Slagalicu. Jedini je nedostatak to što prvi kojeg izaberu ima blagu prednost.
Milan L.

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura