Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Engleska liga

Ko će osvojiti Premier Ligu u sezoni 23/24?

Liverpul
3
7%
Mančester Siti
16
36%
Mančester Junajted
8
18%
Arsenal
10
23%
Čelsi
0
No votes
Totenhem
0
No votes
Njukasl
7
16%

Total votes : 44

Re: Engleska liga

Postby Baxter Stockman » 19 Nov 2020, 20:03

Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Baxter Stockman » 20 Nov 2020, 12:18

“Nisam veliki ljubitelj reprezentativnih pauza. Pitajte moju suprugu kako izgledam tih dana. To su dani puni nervoze za mene. Za Liverpul, ovo nije bila uspešna pauza, izgubili smo mnogo igrača. Moj engleski nije tako dobar da bih tačno objasnio šta mi je prošlo korz glavu kada je u pitanju nedavno operisani Džo Gomez. Glavni doktor i ceo lekarski tim odmah su bili ubeđeni da je ozbiljno. Bez sumnje. Nije postojao ni tračak nade. Povrede su sastavni deo našeg posla. Način na koji se dešavaju je nešto zbog čega sam konstantno zabrinut. U slučaju Virdžila van Dajka, povreda nije došla kao posledica nategnutog rasporeda, već ju je izazvala čudna odluka jednog čoveka. Sa Džoom, situacija je potpuno drugačija, a radi se o intenzitetu čitave sezone. To je nešto što me brine. Nije izgovor, već samo objašnjenje”, počeo je priču Liverpulov stručnjak.

https://www.mozzartsport.com/fudbal/vesti/klop-eksplodirao-od-nervoze-trenutno-ne-marim-za-titulu-ne-mogu-svi-da-igraju-dzejms-bonda/371253
Baxter Stockman

Postby Cinciripini » 20 Nov 2020, 14:01

https://www.mozzartsport.com/fudbal/vesti/robertson-srecan-do-suza-najemotivniji-trenutak-u-karijeri/370709

Zar ovaj čovek nije osvojio ligu šampiona? O čemu on sada to?

Fudbal je napopularniji sport na svetu, zbog svoje emocije koju nosi sa sobom, onoga trenutka kada novac preuzme primat, prestaje da bude to što jeste, a nije daleko od toga.
Toliko puta viđeno u neoliberalnoj matrici.
Cinciripini

Postby Bolkonski » 20 Nov 2020, 14:17

Zašto onda ne živi od igranja za Škotsku?
Mešate osnovne stvari. Fudbal je emocija za navijače, za fudbalere je to posao od koga obezbeđuju egzistenciju sebi i porodici.
Kao što ti ideš na svoj posao da bi zaradio novac za sebe i svoju decu, tako Robertson igra za Liverpul da bi zaradio novac za svoju porodicu, ne za Škotsku, nego za Liverpul, jer mu Škotska ne omogućava ništa, i može, a i ne mora da igra, a Liverpul mu omogućava sve i za njega mora da igra, kao što ti moraš da ustaneš u 8 ujutru i odeš na posao, jer ti je to obaveza.
To je osnovna razlika.
Isto kao što NBA klub može da zabrani igraču da dodje i da igra ove Fiba prozore, zato što NBA klub plaća igrača da igra košarku za taj klub, a ne da se vucara po Fiba prozorima, a njemu bi to možda bilo draže.
Medjutim, njemu može biti draže da igra neobavezni basket sa drugarima u kraju, to je emocija, ali, ovo je posao koji mu je obaveza i od koga živi, tu se sve završava.
Bolkonski

Postby Cinciripini » 20 Nov 2020, 19:09

Zato što može da živi od čega god hoće, njegovo je pravo, ali ne možeš ti da mu odrediš, šta mu je draže u životu. Zato je on veliki igrač, sa svim emocijama koje ima kao profesionalni fudbaler. Niko ne spori da su oni preofesionalci, samo ako si se ikada bavio sportom, znaš da igru pokreću strast i emocije, a ne želja da postaneš bogati profesionalac. Evo ti primer Robertsona, koji je pun para, a opet nije zaboravio zašto je počeo da se bavi fudbalom.

Bezveze ti je usporedba jedne privatne lige, iz drugog sporta, čiji klubovi su zapravo frašize, sa nečim što ima izuzetnu veliku tradiciju i što je mnogo popularnije i finansijski unosnije na globalnom nivou. Fudbal, baš zahvaljujući takvom ustrojstvu, sada je najpopularnija igra na svetu i zato se tu vrti najviše novca.
Možeš ti da napraviš svoju ligu, osnuješ franšize od klubova, privučeš igrače da igraju po tvojim pravilima, niko ne brani nikome da to uradi. Misliš da neko ko ima para ne bi to uradio do sada, da je to tako isplativo? Fudbal živi od strasti i emocija navijača, nemoj svoje potrebe da upoređuješ sa drugima, jer ima puno navijača koji vole reprezentativni fudbal i to se vidi po posećenosti tim utakmicama.

Nikako ne kapiraš da su savezi i klubovi jedan sistem, a ne protivnici, da je to jedna priča, samo ime savez ti to govori. Liverpul ne bi imao tolika sredstva, da ne igra ligu koja ga promoviše i donosi mu veliku popularnost .
Ima dosta naših igrača koji su igrali u Holandiji, svedoci su kako se tamo sistematski oblikuje liga, kakav će fudbal da se igra, kakavi igrači da se školuju i svi od toga imaju koristi, jer su deo jednog velikog sistema, po čemu su postali poznati širom sveta, pa samim tim i fudbaleri imaju veliku vrednost. Pokrovitelj svega toga je savez, kojeg inače čine ljudi iz klubova, koji opet imaju koristi od toga.

Teško bi se ti nagledao uspeha KKP, da su se Dule i igrači ophodili isključivo kao surovi profesionalci, koji žive od košarke. :roll:
Cinciripini

Postby Bolkonski » 20 Nov 2020, 19:23

Ja ne znam kako ne kapiraš ...
Niko njemu ne odredjuje šta mu je draže, već šta je obaveza.
Dakle, Robertsonu može biti draže igranje za Škotsku, ali igranje za Liverpul je obaveza koju on mora da ispuni, za koju ima ugovor i za čije ispunjavanje obezbedjuje proodicu.
Ako sam ja magacioner u Pepsiju, meni može biti draže da idem da igram fudbal sa ortacima, ali ne mogu, jer moram da se pojavim na poslu od koga živim.
NBA je dobar primer kako treba da se ustroje i zaštite fudbalski klubovi.
Ne možeš ti da secaš mog zaposlenog na prijateljsku utakmicu protiv Zanzibara, jer ga ja plaćam milione sa radi za mene i odradjuje svoj ugovor, jer u tom ugovoru piše da ja njemu plaćam odredjeni novac, a on u zamenu za to igra fudbal i donosi pobede mom klubu, a ne povredjuje se na pijateljskoj utakmici protiv Nikaragve ili šugavoj ligi nacija.
Zato klubovi imaju apsolutno pravno na zaštitu, jer se se ruše njihova prava.
Bolkonski

Postby Cinciripini » 20 Nov 2020, 20:35

Ko spori da je njemu obaveza da poštuje ugovor. Ja sam samo napisao za Van Dajkada kolika je šteta za Liverpul, tolika je i za Holadiju. Problem je u tvojoj bolećivosti prema onome ko troši pare, ali taj je i zarađuje tako što mu je savez omogućio preko veoma profitabilnog takmičenja. Za zaštitu služe osiguranja.
NBA je privatno takmičenje zatvorenog tipa, zato mnogo manje para vrti od od fife i uefe.

Pri svemu tome, mene nervira ovaj finansijski fer plej, gde se sada kao ograničava potrošnja novca, kada su neki klubovi upravo zahvaljujući onome što sada brane, stekli status koji imaju. Ako neko hoće, neka troši koliko hoće, niko meni ne treba da zabrani koliko ću da sipam u klub, da ne bude da sam protiv velikog kapitala u fudbalu.
Cinciripini

Postby Bolkonski » 20 Nov 2020, 21:45

Odmah prva rečenica je greška.
Van Dajk se povredio radeći svoj posao od koga živi, za klub koji mu omogućuje život i sa kojim ima ugovor da radi taj posao, tako da holandski savez može samo da ćuti i moli Boga da se niko ne povredi za takmičenje, ali klub ima pravo da digne uzbunu i traži zaštitu, jer je igrač zaposleni u tom klubu, on mu obezbedjuje decu, a to ne radi da bi mu se igrač povredio u ligi nacija ili priajteljskoj utakmici protiv Kambodže.
Ako hoćete da vodite, recimo Van Dajka, na prijateljsku utakmicu, onda izvol’ te vi plaćajte platu u vremenu dok je igrač povredjen, ako se povredi, pa da vidim da li bi onda onako nadobudno odvlačili igrače na prijateljske utakmice protiv svakakvih ekipau toku sezone ili na utakmice glupave lige nacija.
Bolkonski

Postby Sezione » 20 Nov 2020, 22:22

Bolk, prestani da se prosipas brt

Evo da postavimo stvari ovako

Van Dajk hoce da igra za Holandiju. Liverpul mu zabrani. On ode i odigra.(ne moze niko da ga spreci) Liverpul ga kazni tako sto ga izbaci iz ekipe(kazne sami sebe). Van Dajk predje u Real Madrid koji nece da mu brani da igra za reprezentaciju

Ko je na gubitku?

Igraci se pitaju
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Kreanga » 21 Nov 2020, 10:01

Daj vise da se igra PL.
Dojadi ova pauza.
Kreanga

Postby Bolkonski » 21 Nov 2020, 12:55

Sezione wrote:Bolk, prestani da se prosipas brt

Evo da postavimo stvari ovako

Van Dajk hoce da igra za Holandiju. Liverpul mu zabrani. On ode i odigra.(ne moze niko da ga spreci) Liverpul ga kazni tako sto ga izbaci iz ekipe(kazne sami sebe). Van Dajk predje u Real Madrid koji nece da mu brani da igra za reprezentaciju

Ko je na gubitku?

Igraci se pitaju

Da si malo bolje čitao video bi da ovde nije reč o zabranama, već o tome da klubovi treba da nadju neki način da zaštite sami sebe i da je polemika oko toga ko je oštećen u toj situaciji i na čijoj strani je pravo.
Dakle, suština je u tome da su jedino klubovi oštećeni, a igranje za klub sa kojim imaš ugovor je obaveza jer ti taj ugovor obezbedjuje porodicu i egzistenciju, dok se ovde dolazi do paradoksa da reprezentacije za svoje idiotske prijateljske utakmice i Ligu nacija uzimaju klubovima igrače tokom sezone, vraćaju ih povredjene ili zaražene tako da oni ne mogu da rade svoj posao za koji su plaćeni, a i tada, dok ga ne rade zbog povrede na utakmici za reprezentaciju, njih plaća kkub. Mada, vidim da je Fifa preuzela na sebe nešto oko plate Dzoa Gomeza. Medjutim, to je bio radikalan slučaj, a šta ćemo sa Napolijem koji igra derbi protiv Milana, a najbolji igrač, koga oni plaćaju i koji je njihov zaposlen, je vraćen povredjen sa utakmica za koje nije plaćen i koje je spadaju u njegov ugovor sa Napolijem ?
Na kraju, ja sam sam rekao da klubovi trenutno ne mogu, poput NBA, da zaustave igrače, već da bi trebalo da rade na tome.
Pre svega tako što bi se sudski izborili da ne može reprezentacija da odvlači njihovog zaposlenog kad i gde joj padne na pamet, da ga vrati povredjenog, a da mu klub plaća platu u periodu dok ne ispunjava ono za šta je prima jer se onesposobio na fudbalu van kluba, nego da ga za to vreme plaća Fifa, Uefa ili matični savez, pa da vidimo onda da li bi ih odvlačili na prijateljske utakmice protiv El Salvadora. Ili, da se najveći klubovi dogovore izmedju sebe da svi u ugovor ubacuju klauzulu po kojoj igrač može da igra veliko takmicenje po svojoj volji, ali za sve reprezentativne utakmice u toku sezone odlučuje kkub sa kojim ima ugovor i u kome je zaposlen, pa da vidim da li će neki igrač odbiti deset miliona godišnje u Realu, Barsi, Atektiku, Liverpulu, Junajtedu, Totenhemu, Sitiju, Celsiju, PSZ-u, Bajernu, Juventusu ... i potpisati za Ren za dva miliona jer im on omogućava da slobodno odsustvuju van posla za koji primaju debele pare, da bi isti posao radili u nekoj drugoj organizaciji koja nikako ne ulazi u njihov ugovor o radu.
Bolkonski

Postby Sezione » 21 Nov 2020, 15:11

Pa to, neka bude onda kako se dogovore najveci klubovi
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby ilika99basket » 21 Nov 2020, 17:15

Celzi sa Mendijem
Gol razlika 21:2 na 9 utakmica
6 pobeda
3 remija(racunam tu i ispadanje od totinhema na penale)
Nisu imali bas neke ozbiljne provere ali rutiniraju slabije ekipe, u odnosu na proslu sezonu je neuporedivo bolje
ilika99basket

Postby Baxter Stockman » 21 Nov 2020, 18:36

Ajde Masteru da rutiniraš ovu prevaru.
Baxter Stockman

Postby Џејси Керол » 21 Nov 2020, 18:40

Da se odmore oci od Partizana :laugh:
Bolk jel si spreman za supertesku seriju koja sledi Sparsima? :D
proces.