Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Fudbalska Reprezentacija Srbije

Postby Hajzenberg » 13 Nov 2020, 00:53

Škotska daleko od nekakvog bauka ili preozbiljne ekipe ali ipak tim drugačiji nego 2019 godine a evo i zašto. U martu prošle godine lagano gube u Kazahstanu 3-0 na startu kvala za EP i ja reko' ma lako ćemo sa njima ako ne prođemo Ukrajince u grupi. Ni boda nisu uzeli protiv Belgije i Rusije, jedva dobiše Kazahe posle i Kiprane, valjda neko treće mesto u grupi. Na kraju malo došli sebi sa novim selektorom Klarkom.

Od septembra ove godine kada počeše prvi mečevi posle korone oni fino oba meča baraža prođoše na penale, u LN 10 bodova od mogućih 12 i eto ih ne samo na EURO gde će odigrati dva meča u Glazgovu ako ne bude nekih pomeranja nego eto ih na pragu A LN. Sve ozbiljno shvatili, svaki meč, nema ''tankovanja''. Kvalitet itekako upitan, protiv Čeha, Slovaka i Izraelaca mnogo sreće ali jbg, sreća na kraju prati hrabre a oni to jesu bili i svaka im čast.

A mi, nesrećni ? Tankujemo Ligu Nacija, priča se samo o Norveškoj i finalu posle, svaki meč počinje drugi tim, uvek neko zbog nečega odsutan, problemi počinju još od Moskve, nastavljaju se protiv Turske, maestralna igra u Oslu a i tu smo pravili mnogo gluposti koje nas na kraju nisu koštale, poklonjena pobeda Mađarima, neverovatno ispuštena pobeda u Turskoj i na koncu ovaj krešendo, odnosno bum-tras, bolno i teško prizemljivanje i nova tragikomična epizoda serijala pod nazivom ''Kokeza i drugari'', neće se više snimati a možda i hoće, možda se glumci promene. Bukvalno sve golove koje smo primili u ovih 6 utakmica su poklonjeni golovi rivalu a da se useremo da mi nekom damo gol posle gomile propuštenih šansi. Kukavice, pilićari, bezmudaši, sve nam se to vratilo i to na brutalan način baš.

Mislim da je svaka dalje priča izlišna, materijala za analizu ima mnogo i to na svim nivoima. Sam podatak da se ne igra drugo EP zaredom sa 24 ekipe dovoljno govori sve, živimo od ciklusa do ciklusa u velikoj zabludi, uz poneki euforičan nastup kao što to bilo u Elbasanu ili u Oslu ali to je malo i premalo i na kraju krajeva ništa nam nije donelo. Ostaje ta misterija kako smo 3 puta od zadnja 4 SP uspeli da odemo, ali to je neka druga priča, druga vremena, tada su se osvajale grupe i pitanje da smo i tada išli kroz baraž da li bismo videli Mundijal ali ovih 5 ciklusa kval.za EP će ostati za vjeki vjekova upamćeni u našem fudbalu, toliko poraza, blamaža, neuspeha na terenu i van njega, ovo se nikad nikome nije dogodilo ali ponavljam još jednom - ništa nije slučajno u životu, svako zašto ima i svoje zato.
Hajzenberg

Postby bezvezarije » 13 Nov 2020, 01:05

Kad bude naredno EP ja ću imati 38 godina, prođe život bezveze.
bezvezarije

Postby Desetka » 13 Nov 2020, 01:11

Realno mladji od 94. godista tesko da pamte euro 2000. Znaci ako se plasiramo na sledece takmicenje, neki ce tek sa 28 29 godina prvi put gledati reprezentaciju na evropskom prvenstvu. Tuzno.
hej Pjano, skoci daj gol glavom

To je juris, to je nalet. Nema milosti, sve ili nista. To je Crvena Zvezda u svom elementu, to je Crvena Zvezda u svom punom sjaju.
Desetka

Postby Bjelica » 13 Nov 2020, 01:13

Lakerit wrote:
А када смо примили погодак са пола терена од Словеније а Бегић беше зајебавао Видића са једанаестерца који је Видић промашио?!

Handanovic ? :) Jeste i on Bosanac al branio za Sloveniju covek tada, a Begic za Bosni i Hercegovinu
Bjelica

Postby Bjelica » 13 Nov 2020, 01:18

Olimp wrote:Muslin je izbacen s razlogom jer smo skoro zbog njegovih menadzerskih igrica i sujete izgubili SMS-a našeg najboljeg igrača.
S druge strane Krstajić je uradio sjajan posao i naša igra na SP je bila odlična. A onda se tu umiješao penaldžija da razjebe atmosferu jer bi on birao ko da igra. Pa da si Vidić i Mijatović skupa nemaš to pravo i to je nepoštivanje reprezentacije. Plus da dodam da je sve ove klince u reprezentaciju ubacio baš Krle jer je imao golema muda.

Videlo se danas kolko su (ne)bitni Milivojevic i Muslin
Bitno, da je Krstajic "dobar" sa 0-5 protiv Ukrajine i Tumba koji nema plan B
Bjelica

Postby Hajzenberg » 13 Nov 2020, 01:19

Ma brzo će sledeće EP, samo 3 godine posle narednog :lollol:

Za kraj da se još jednom popišam po matorom i izlapelom Tumbi. Gledao sam ja Partizan 90-ih kako na JNA tako i širom Srbije i Crne Gore i preko tv, jeste to sve bilo lepo i fino ali to nije bio nikakav reper da se on proglasi najboljim odnosno najtrofejnim trenerom u istoji FKP. Kakav bre najtrofejniji trener kada imaš dve republike, smešne timove i još smešniju ligu a tim ti prepun zvezda i zvezdica. Žao mi samo što tada početkom 90-ih nismo mogli u Evropu ali ubrzo su usledile bolne eliminacije kada je bio on trener, neke petarde i tome slično. Karijera u inostranstvu klasika, kao i da je neki drugi običan trener bio u pitanju, možda respekt za te kineske titule ali nije ni to reper (ne)kvaliteta jednog lika koji je postavljen na pijedestal bez ikakvog razloga.

Uvek večiti kandidat za selektora, nešto u fazonu nesrećnog i mutavog Pižona koji dve rečenice ne ume da sastavi i koga je Estonija rutinirala. I na kraju dobi mesto selektora, referenca mu beše odbijanje da vodi CG protiv tzv. Kosova. I na kraju balade igrači mu krivi, bili su smušeni, pa dobro jesu ali si ti taj koji je predvodio to smušeno stado i ti si glavni smutljivac, ostavku nećeš dati jer je to u Srbalja nenormalno za ponuditi. Možda odeš kad izgubiš i od Mađara i od Rusa ili samo jednu od te dve, nebitno, a možda ispadneš frajer pa tu napraviš neki rezultat pa se onda povučeš. A tu su iza ćoška i mundijalske kvalifikacije, već u martu i to tri kola i sa Tumbom na klupi mi možda i propadnemo već u martu a druge tek čeka EURO.

Strašno je to što je ovaj savez dozvolio da selektor bude čovek čiji je ''zenit'' bio pre 20 a u najboljem slučaju pre desetak godina i koji je ničim izazvan postao selektor, ali tako je sve u ovoj zemlji nedođiji, sve preko veze, silna botovska i dupeuvlakačka mašinerija radi punom parom i zato smo tu gde jesmo, po svim pitanjima.
Hajzenberg

Postby Otac Makarije » 13 Nov 2020, 01:26

Tumba = poraz, sramota, bezmudost, bezličnost.

Navijači Partizana to najbolje znaju.
Rođeni baksuz, gubitnik i verovatno najprecenjeniji trener svih vremena u domaćem fudbalu.

Čovek ne zna ni da napada ni da se brani na jedan organizovan način, niti da psihološki i fizički spremi ekipu. Trenerski polupismen i poludovršen.

Imati Škotsku na svom terenu za plasman na EP- ekipu koja tradicionalno u gostima ne pobeđuje nikoga van kruga ekipa poput Andore, Lihtenštajna i sl..nemože puno lakše od toga. I ni to nije dovoljno. Doviđenja, prijatno.
A kad ode Tole , publika će da se vrati, oživeće srpski fudbal, Grobari su svi Hrvati !
Otac Makarije

Postby NEDJA » 13 Nov 2020, 02:02

Kako smo potcenili Skotsku. Mi, kao fudbalska velesila koja je poslednji put nekog dobila u 90 minuta pre tacno godinu dana protiv takodje velesile Luksemburga. Skoti jesu limitirani i ne mnogo opasni u napadu ali u veznom redu i odbrani imaju McGinn-a koji je standardan u Aston Vili, Tierney-a koji je standardan u Arsenal u, McTominay-a koji je uglavnom u poslednje vreme standardan u Man Jun, plus mozda najboljeg levog beka na svetu Robertsona koji je potpuno zatvorio levu stranu. I da smo se plasirali na EP ne bismo imali tamo sta da trazimo. Uzeli bi eventualno bod Ceskoj i to bi bilo to. Nas fudbal je ogrezao o kriminal i korupciju, veliki blam da 20+1 godinu ne mozemo da se plasiramo na EP pogotovo u ovom novom formatu
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby zeppelin » 13 Nov 2020, 02:17

Desetka wrote:Realno mladji od 94. godista tesko da pamte euro 2000.

Ja ga pamtim dobro, najviše po ovome:

Naša fudbalska reprezentacija na velikom takmičenju, ne treba vam to u životu.

Od SP u Italiji '90, u najlepšem sećanju su mi ostala ona takmičenja koja smo propustili.

Šteta tj. tragedija su one jebene sankcije, mislim da bi ona ekipa '92 i '94 imala šta da pokaže.
zeppelin

Postby DM 12 » 13 Nov 2020, 02:41

Spoiler: pokaži
Image
DM 12

Postby jedno ime » 13 Nov 2020, 02:46

Nista novo u nasem jadnom fudbalu.

Rezultat vec 10ogodisnje predstave silovanja naseg fudbala od strane jednog psihopate, njegove mafije i lobistickog drustva.
NISMO ISTI.

''Prosto, kao Partizanovac, kao Zeljkov prijatelj, nadam se... nece doci lako, znam, ali ce doci uspeh i da ce se ponovo pevati nasa pesma''
Gospodin Dusko Vujosevic.

bhc_comp wrote:Tek ćemo da stežemo kaiš dok se namire prijatelji kluba u kkp.
jedno ime

Postby b@Ta maRe » 13 Nov 2020, 03:22

Dexi wrote:Jedino u čemu su oni bolji to je taj individualni kvalitet njihovih igrača
b@Ta maRe

Postby walterwhite95 » 13 Nov 2020, 03:49

Katastrofa, zlo i užas, prvi put sam posle ne znam koliko vremena navijao za reprezentaciju posle Norveške i onda se desi ovo danas. Subjektivni mi je utisak da ovo što smo mi odigrali može isto da odigra bilo koja ling long ekipa, nije bilo nikakve razlike između bilo koje utakmice Partizana i ovog večeras. Ne možeš da pronađeš rešenje za njihov presing 80 minuta a zna se da sve što znaju da rade to je da trče, zaista jadno. Bez obzira što su nam falili neki igrači tužno je da mi nismo do produžetaka napravili šansu jednoj limitiranoj ekipi kakva što je Škotska. Doduše ništa novo da tumbine ekipa odigraju sranje bitnu utakmicu, to mu je bio zaštitni znak cele karijere u Partizanu. Ipak žalio sam ih tačno 5 minuta jer sam se odmah posle toga setio da je na čelu saveza bivši svodnik i sitni lopov a trenutni režimski tajkun, tako da nije neka šteta.
walterwhite95

Postby H. Chinaski » 13 Nov 2020, 06:40

Tumba Petarda selektor. Kraj vica.
Sloboda je stanje duha i splet srećnih okolnosti.
H. Chinaski

Postby H. Chinaski » 13 Nov 2020, 06:41

Otac Makarije wrote:Tumba = poraz, sramota, bezmudost, bezličnost.

Navijači Partizana to najbolje znaju.
Rođeni baksuz, gubitnik i verovatno najprecenjeniji trener svih vremena u domaćem fudbalu.

Sloboda je stanje duha i splet srećnih okolnosti.
H. Chinaski

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja