Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby DON » 29 Feb 2012, 17:20

FreddyHouse wrote:
VUČKO_88 wrote:
Fredi u cijim kontrama? Pa on 90 minuta drzi igru ispred defanzivne linije... Veliko posao odradjuje, zato i igra...

Ne bih se slozio da on 90 min provodi na svojoj polovini terena. Pa pogledaj klip koji si mi juce okacio, meni ne deluje da sutira sa svoje polovine.
On ceka svoju sansu za sut ili povratan pas na jedno 30m od protivnickog gola, a pritom je toliko spor da i tih 50-60m koliko mora da trci nazad i zatvori kontru su za njega put oko sveta.
Jbg brate, nisam lud da se nerviram necemu sto ne postoji, lakse bi mi bilo da mogu da kazem za njega da je dobar igrac.
Za pozicionu igru on je zasita sjajan defanzivac i veoma dobro cita igru...

Nisam ja napisao da provodi 90 minuta na svojoj polovini terene, vec da 90 minuta drzi igru ispred defanzivne linije. Pa juce je u prvom poluvremenu korigovao dva kiksa odbrane, prvo Rajkele, potom i Kolarova...

Pa evo, ovim ti potvrdjujes ono sto hocu da ti pojasnim. Upravo je takav tip igraca i potreban kada igras jake meceve sa kvalitetnijim protivnikom, neko ko ce drzati vezni defanizvni deo igre. Isto tako i kad zelis da napadnes nekoga svi oruzijem (dva napadaca, krila, off vezni), moras imati nekoga ko ce u velikoj meri pomoci stoperima i bekovima.

Ovaj klip je specifican, 75. minut, derbi, treba nam gol... Njemu se uglavnom zameta to sto i ne ucestvuje puno u napadu, a to je nesto sto mu i treneri govore... Uzmi loptu, pokirij prostor, odigraj do noge...

On i zbog tih kontri uglavnom i stoji nazad... Ali mi, Partizan i Srbija, vrlo retko igramo nesto ultra ofanzivno pa da nam trce po 10 kontri, uglavnom su to jedna, dve, tri...

On je igrac zadatka, i nista vise... Sve sto mu se zada, on odradi korektno... Sad, problem su ocekivanja navijaca... On, i igraci slicni njemu nisu uzrok, vec posledica trenerskih zamisli...

2 Napredpopisivac

Pogledaj negde sanse, u drugom poluvremenu ima cistu loptu, kiksa, i onaj njihov crni napadac, ili krilo, sutira pored gola, da je pogodio 1-0 za njih...
DON

Postby CRNO_BELI » 29 Feb 2012, 17:27

Ovaj Aca mi je postao ubjedljivo najgori komentator koga imamo. Ja ne znam da li mu je cilj da se ulizuje nekome ili je stvarno toliko ćorav, pa ne vidi šta se dešava na terenu. On jedino može (ali možda) proći kao komentator tenisa, pa da između poena iznosi statističke podatke, biografije igrača, istoriju sporta sa tako smirenim i nepromjenljivim tonom glasa... Za fudbala nije..

Odgledah drugo poluvrijeme ove utakmice i slična priča kao i juče. Slabo kretanje, bez ideje u napadu, dodavanja u nazad, sporo, bez igrača sposobnog da napravi neki višak na terenu, ni A od agresivnosti... Sve u svemu jako loša igra... Nadam se da ima neko pametan u tom savezu i da je sposoban da dovede kvalitetnog trenera, koji nam je preko potreban..

Pozitivne stvari ove turneje su ovi mladi momci, koji su dobili šansu da debituju. Ako je Markec veliki talenat našeg fudbala, isto se mora reći i za Nastasića. Odavno nisam vidio takvog stopera, takvu lakoću u igri na toj poziciji. Momak kao da je pun iskustva u najboljim godinama sa hiljadama velikih utakmica (što za reprezentaciju, što za najveće klubove Evrope) u nogama, a ne 19 godina i manje od 100 utakmica za seniore.

Smatram da je Đuričić precijenjen i navikan igrač, a taj zaključak nisam donio na osnovu ovog poluvremena, već i na osnovu nekih utakmica za mladu reprezentaciju i Herenven. Ali, naravno, potpuno podržavam njegovo uključivanje u A tim. Takođe, u A timu mora biti mjesta i za Darka Lazovića.

Ako bi se slučajno doveo kvalitetan trener i uspostavio sistem, gdje bi on imao zagarantovano mjesto trenera za dva ciklusa kvalifikacija i gdje bi mu predstojeće kvalifikacije poslužile kao uvođenje i adaptiranje ovih mladih momaka u reprezentaciju, vjerujem da bismo onda u onim tamo kvalifikacijama igrali jednu zapaženu ulogu.

Uz to, nadam se da pojedini mladići neće poletiti za velikim ugovorima ili ponudama velikih klubova, već da će ići onom logikom da su u klubu u kome će dobiti pravu šansu da igraju i budu nosioci igre, jer samo na taj način će se razvijati u prave igrače.
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule
CRNO_BELI

Postby FreddyHouse » 29 Feb 2012, 17:45

VUČKO_88

Al si uporan :colera: :biggrin:
To sto ti kazes je tacno, ali ceo napad trp zbog takvog igraca.
Uporedi recimo Esjena sa njim ili Lasanu Dijaru. Onis u cak bolji od Race u istoj toj defanzivi, a da ne pricamo koliko koriste napadu kad povuku loptu posle oduzete na svojoj polovini.
Zbog igraca tipa Raca mi smo prinudjeni da igramo sa dva zandja vezna. Prosto imamo igraca manje u tranziciji i napadu...
FreddyHouse

Postby DON » 29 Feb 2012, 18:05

FreddyHouse wrote:VUČKO_88

Al si uporan :colera: :biggrin:
To sto ti kazes je tacno, ali ceo napad trp zbog takvog igraca.
Uporedi recimo Esjena sa njim ili Lasanu Dijaru. Onis u cak bolji od Race u istoj toj defanzivi, a da ne pricamo koliko koriste napadu kad povuku loptu posle oduzete na svojoj polovini.
Zbog igraca tipa Raca mi smo prinudjeni da igramo sa dva zandja vezna. Prosto imamo igraca manje u tranziciji i napadu...

Hercegovac :biggrin:

Vidis, upravo o ovome ti ja od pocetka pricam. Imas pogresnu percepciju i ugao posmatranja. Nije Raca uzrog, vec posledica. Posledica toga da mi, sto u repki, sto u Partizanu godinama nemamo nekoga poput Skolsa, Lamparda, Cavija...Neko ko ce povezati odbranu i napad, ko ce biti ofanzivniji, ali i odraditi sve defanzivne zadatke. Mi sve kukamo za tom desetkom, ali nemamo mi ni osmicu... Zato i igramo sa dve sestice :D

Sto se tice pocetka diskusije, ovo i jeste moja poenta od starta - da nije bilo Race igrao bi nam neko losiji od njega... Nije on kriv sto je prosecan igrac, krivi su treneri/uprave koji ne prave odnosno ne kupuju kvalitetnije vezne igrace.

Da nije igrao Raca, igrao bi nam Lola koji ne moze da odradi to sto Raca moze, ili Medo... Zamisli tek kao bi nam bilo da nam je ostao onaj iz Rada Jovanovic... Ili da je, ne daj Boze, Guma Bogdanovic bio u Partizanu.

Sto se tice ovo osmice, mislim da je Kuzma tu solidno resenje.... Nadao sam se da ce mali Brasanac izrasti u boljeg igraca...

FAli nam puno toga, ali imam i odlicne igrace, velike potencijale... Prvo nam treba selektor...
DON

Postby CRNO_BELI » 29 Feb 2012, 19:02

Марковић најмлађи дебитант у историји Србије

29 феб, 2012
Млади првотимац Партизана Лазар Марковић заигравши за националну репрезентацију у мечу против Јерменије постао је најмлађи дебитант у дресу Србије и други најмлађи у историји.

Он је дрес најјачег државног тима обукао два дана уочи 18. рођендана, што му је донело друго место на вечној листи дебитаната коју предводи Митар Мркела.

Некадашњи фудбалер ОФК Београда и Црвене звезде 17. новембра 1982. године на мечу против Бугарске у Софији заиграо је за репрезентацију тадашње СФРЈ када је имао 17 година и 130 дана.

После Марковића и Мркеле на листи најмлађих дебитаната следе Драган Џајић (18 година и 13 дана), Владимир Петровић Пижон (18 година и 87 дана), Дарко Лазовић (18 година и 122 дана), Драган Стојковић Пикси (18 година и 225 дана) и Данко Лазовић (18 година и 310 дана).

žurnal

A zar nije Aleksić bio među 5 najmlađih debitanata? :huh:
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule
CRNO_BELI

Postby Keimaak » 01 Mar 2012, 00:18

Ајде тактика, поставка, турбо Раћа и топ спид Кузма...али нико да не прокоментарише нови дрес! :nisamja:

Image
Јебеш живот без идеологије!

Од рођења мог.. није прошло без имена твог.....
Keimaak

Postby mali_buda » 01 Mar 2012, 00:24

^^ Samo Nike Srbiju Spasava :triprsta:

Veliki problem nasih igraca sto ovakve utakmice i dalje shvataju kao "prijateljske" i tako se i ponasaju... Veceras pogledah par utakmica tog ranga, gde igraci "izgibose" od trcanja i uklizavanja...
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Napredpartizan » 07 Mar 2012, 22:00

Srbija protiv Španije u Sent Galenu

Fudbalska reprezentacija Srbije odigraće prijateljski meč protiv selekcije Španije 26. maja u švajcarskom Sent Galenu.
Image

Prema pisanju španske "Marke", Španije će na tom meču nastupiti bez fudbalera Barselone i Atletika, dok će izabranici Visentea del Boskea 2. juna u Sevilji dočekati Kinu.

Srbija će nakon duela u Švajcarskoj odigrati dva prijateljska meča, 31. maja u Remsu protiv reprezentacije Francuske i 5. juna protiv Švedske na stadionu "Rasunda" u Stokholmu.
Napredpartizan

Re: Liga Šampiona 2011/12.

Postby Burke » 07 Mar 2012, 23:30

Мислим да после овога вечерас Ивица Јовановић сигурно неће бити нови селектор Србије.
Burke

Postby AirBall » 07 Mar 2012, 23:32

Burke wrote:Мислим да после овога вечерас Ивица Јовановић сигурно неће бити нови селектор Србије.

Mislim da je i bolje da ne bude nas selektor... Ne bi on imao nikad kod nas slobodu u radu kao tamo i mislim da bi istrosili jos jednog trenera...

Svaka mu cast, nek uziva u zasluzenom uspehu...

A mi se ogresismo o Jokanovica, samo tako...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby irriducibili » 07 Mar 2012, 23:38

Burke wrote:Мислим да после овога вечерас Ивица Јовановић сигурно неће бити нови селектор Србије.

Naravno, a i zasto bi? Covek radi fenomenalno svoj posao, ocekuju ga unosni ugovori, te ne vidim niti jedan razlog da preuzme jednu osrednju reprezentaciju u generalno losoj situaciji sto u Savezu, sto u nasem fudbalu uopste...
irriducibili

Postby Diktator » 07 Mar 2012, 23:38

ja bih poludeo da stave nekog kao Ivicu za selektora..
to je totalna dekadencija od fudbala..
svaka cast za izvuceni maksimum od onoga cim raspolaze..ali ipak ja bih nekog dacmana da nam posadi u glavu napadacki fudbal..
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby irriducibili » 07 Mar 2012, 23:42

Aleksa wrote:ja bih nekog dacmana da nam posadi u glavu napadacki fudbal..

Aha, sa rasnim Pantelinjom i Zigarom u spicu... :ajdejebote:
irriducibili

Postby harper lee » 07 Mar 2012, 23:44

Aleksa wrote:ja bih poludeo da stave nekog kao Ivicu za selektora..
to je totalna dekadencija od fudbala..
svaka cast za izvuceni maksimum od onoga cim raspolaze..ali ipak ja bih nekog dacmana da nam posadi u glavu napadacki fudbal..

Otkud znas kako bi postavio tim kad bi imao igrace koji su po kvalitetu ravni protivniku. Jovanovic celu ovu sezonu od grupnog dela igra protiv ekipa koje su beskonacno skuplje od njegove i prirodno je da igra na jaku odbranu, kontre, polukontre i malo dodira. Na stranu sto i fizicki zaostaju za najjacim ekipama, veceras su pocrkali u produzecima. Ja nisam pristalica toga da se kuje u zvezde trener posle jednog uspeha jer taj uspeh moze da bude posledica raznih faktora ali nemojmo suditi o coveku dok ne vidimo kako bi vodio razne ekipe.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Burke » 07 Mar 2012, 23:46

irriducibili wrote:Naravno, a i zasto bi? Covek radi fenomenalno svoj posao, ocekuju ga unosni ugovori, te ne vidim niti jedan razlog da preuzme jednu osrednju reprezentaciju u generalno losoj situaciji sto u Savezu, sto u nasem fudbalu uopste...

:thumbup:

Ја сам само констатовао да су вечерас и они који то до сада нису видели могли да виде како добар посао прави Ивица.
Burke

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja