Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Letnja, zimska fudbalska pijaca

Re: Letnja, zimska fudbalska pijaca

Postby kulusevski » 26 Aug 2020, 18:57

yobara wrote:I kako je to odjednom Celsi kul, kad pokupuje boga oca i razbacuje se kao da sutra ne postoji...dvostruki arsini, ako mene pitate (ne pita me niko, sam cu se izbaciti)

Celzi je imao zabranu dovodjenja igraca, i normalno je da sada potrose duplo vise para od planiranog.
Sa druge strane njima je ta zabrana bas prijala, gurnuli su u vatru mlade igrace, videli na koga moze da se racuna, sada dopunili tim gde im treba, i to vrhunskim i mladim igracima.
Ne pamtim kad je neki tim u Premier ligi imao tako dobar prelazni rok.
3.1. @ Split
9.1. @ Borac
13.1. vs Trento
16.1. @ Buducnost
19.1. @ Metropolitans 92
23.1. vs FMP
27.1. @ Lokomotiv
30.1. @ COL
2.2. vs Lokomotiv
6.2. vs Igokea
kulusevski

Postby Bolkonski » 26 Aug 2020, 19:01

I ja mislim da je krilo nepotrebno, više su mi potrebni Ndidi, desni bek, štoper i bekap napadač.
Mada, visim sa Žoze insistira i na ofanzivnom veznom, za sada su u najužem krugu bili Pizzi, Perišić i Kutinjo, ali on izgleda otpada jer ga Kuman želi u Barsi.
Ja bih dao šansu Lemaru.
Bolkonski

Postby murinjo80 » 26 Aug 2020, 19:37

Levi je budala ako bude pristao i platio vulsima za beka od 28 godina.

16 miliona funti ??? Kakve budale.
"Te ljude treba zauvek proterati sa istoka,ali zauvek. Dozivotno im zabraniti ulazak."
murinjo80

Postby Angus Young » 26 Aug 2020, 20:42

kulusevski wrote:
yobara wrote:I kako je to odjednom Celsi kul, kad pokupuje boga oca i razbacuje se kao da sutra ne postoji...dvostruki arsini, ako mene pitate (ne pita me niko, sam cu se izbaciti)

Celzi je imao zabranu dovodjenja igraca, i normalno je da sada potrose duplo vise para od planiranog.
Sa druge strane njima je ta zabrana bas prijala, gurnuli su u vatru mlade igrace, videli na koga moze da se racuna, sada dopunili tim gde im treba, i to vrhunskim i mladim igracima.
Ne pamtim kad je neki tim u Premier ligi imao tako dobar prelazni rok.

A i ne vidim kako se to razbacuju? Jedini skuplji igrac je Haverc, ali ima odredjeni potencijal plus je '99 godiste. Jasno je zasto ga Lever toliko ceni.

Cilvel je engleski mladi bek, pritom je imao dobru sezonu, usao i u reprezentaciju, znajuci sta Englezi rade sa cenama za domace igrace, ovo je prihvatljiva cifra.

A dati 45 mil funti za drugog najboljeg strelca Bundeslige prosle sezone, odnosno 35 mil funti za igraca koji je cinio okosnicu Ajaksa u sezoni u kojoj su dosli do 1/2 finala lige sampiona je u danasnje vreme smesno.
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Bolkonski » 26 Aug 2020, 21:20

Pa dobro, igrač u 28-oj godini je u potpunom zenitu, najzreliji i fizički i mentalno, a ima još 3-4 vrhunskih sezona ispred tebe.
Takodje, 16 miliona je smešna para za današnje tržište. Upitno je da li Doerti ima kvalitet da unapredi poziciju desnog beka u Sparsima.
Bolkonski

Postby ilika99basket » 26 Aug 2020, 21:23

Čelzi je prošle godine imao plus od 112 miliona, ove godine su vec od prodaja Morate,Pasalica i Nejtana dobri 74 miliona.
Ljudi uglavnom pričaju kako oni troše puno (što je tacno), a retko ko primećuje koliko zaradjuju poslednjih godina. Ljudi su prodali Koštu i Moratu atletiku za 129 miliona, Oskara i Ramiresa za 90 poslali u Kinu. Na Zuminim pozajmicama dobili preko 15 miliona i tako ga otplatili. Plus svi ovi što se vucaraju po pozajmicama im donesu solidan novac svake godine.
Kad ne bi imali kikseve u dovodjenju igraca poput Kepe, Drinkvotera i ostalih bili bi TOP.
ilika99basket

Postby Nikola » 26 Aug 2020, 22:31

Bolkonski wrote:I to je sladunjava sentimentalistička priča.
PSZ, Siti i slični su veštačke tvorevine, bez identiteta, bez šarma, bez fudbalske romantike, a Junajted, Milan, Real, Barsa, Arsenal, Liverpul, Bajern, Inter, Juventus su iskonski, identitetski, prepoznatljivi brendovi, čuvari fudbalskog romantizma i sportskog duha.
A kako su svi ti klubovi postali veliki i najjači? Pa isto kao Siti i i PSZ, jer su, u odredjenom razdoblju, imali više novca, uticaja i moći od nekih drugih klubova koji su im u istoriji bili konkurenti.
Za dvadeset godina, ni PSZ i Siti se više neće doživljavati kao veštački klubovi, već kao klubovi koji su oduvek " tu".
Dobar primer je baš Čelsi, u prvim Romanovim godinama, ista priča se vrtela i o njima - veštaci, silovatelji fudbala i tržišta, agresori koji remete ustaljenu podelu moći, skorojevići itd. Danas, nakon skoro dvadeset godina, oni se smatraju klubom sa identitetom i istorijom i više se ne ubrajaju u red novih " agresora".
Nijedan klub se nije rodio sa istorijom, istorija se gradi, i ovi današnji " iskonski" klubovi su počeli od nule i gradili istoriju na sličan način kao što je danas gradi Siti, samo smo ih mi, s kraja dvadesetog i početka dvadeset i prvog veka, dočekali kao već gotove proizvode, a ovi rastu pred našim očima.
Nema istorije bez novca i moći. Romantičari bi voleli da neki Dortmund sa istim ovakvim ulaganjima i politikom postane fudbalska sila, ali ne može, dolazak i kontinuitet na vrhu " lanca ishrane" donosi i stvara novac, i taj Dortmund će doći na to mesto kad ga preuzme neki milijarder koji želi da bude ravnopravan sa ostalim milijarderima.

Kad su United i Real redjali finala CL, City je imao tacno dve titule prvaka Engleske, a PSG nije postojao . Kad je Celtic uzeo titulu isto je bilo. Kad je Liverpool uzeo one silne titule, za City je bilo isto, a PSG se tek oformio kao klub. CHelsea do dolaska Abramovica imao jednu titulu, Arsenal nikad nije ispao iz lige vec 100 godina.
Ne, nisu svi dosli na isti nacin do slave i titula
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby ilika99basket » 26 Aug 2020, 22:47

Zapravo jeste tacno to sto Balkonski pise, gledao sam neki dokumentarac o Junajtedu i oni su godinama uzimali Sitiju igrace za rekordne sume u to vreme, njihova prva legenda je covek koji je presao iz Sitija. Zato je i logicno bilo da redjaju jos od pocetka fudbala. Jedina razlika je ta sto su tad rekordna pojacanja placana koliko prosecan igrac sitija zaradi sad za minut.
Sad mozda nisu isti ali ce biti za 50 godina
ilika99basket

Postby yobara » 26 Aug 2020, 22:51

Pa da...sve isto, samo se kurs promenio i nenormalna ulaganja u fudbal
yobara

Postby Bolkonski » 26 Aug 2020, 22:53

Što bi rekao Djordje Čvarkov, a u stvari jesu.
Zapravo si svojim izlaganjem samo potvrdio ono što sam napisao.
Bolkonski

Postby kulusevski » 27 Aug 2020, 09:41

Siti ponudio Mesiju 5ogodisnji ugovor, 2+3, 2 godine u Sitiju + 3 godine u SADu (do 38. godine) a onda postaje ambasador Siti grupe sa milionskim ugovorom. Tesko ovo moze da odbije.
3.1. @ Split
9.1. @ Borac
13.1. vs Trento
16.1. @ Buducnost
19.1. @ Metropolitans 92
23.1. vs FMP
27.1. @ Lokomotiv
30.1. @ COL
2.2. vs Lokomotiv
6.2. vs Igokea
kulusevski

Postby kulusevski » 27 Aug 2020, 09:50

Barca vec treba da se okrene formiranjem novog tima.

Suarez (Grizman)
Fati Kutinjo Dembele
Pjanic (Vidal) De Jong (Buskets)
Alba Lenglet Pike (Umiti) ××× (Semedo)
Ter Stegen

ovde fali samo desni bek i dosta dobar tim.
3.1. @ Split
9.1. @ Borac
13.1. vs Trento
16.1. @ Buducnost
19.1. @ Metropolitans 92
23.1. vs FMP
27.1. @ Lokomotiv
30.1. @ COL
2.2. vs Lokomotiv
6.2. vs Igokea
kulusevski

Postby Domingoo » 27 Aug 2020, 09:51

Bolkonski wrote:Što bi rekao Djordje Čvarkov, a u stvari jesu.
Zapravo si svojim izlaganjem samo potvrdio ono što sam napisao.

Zapravo si upravu niko nije postao prvak evrope ili svoje drzave tako sto je okupio ekipicu iz kvarta ..
Zvezda je pokupovala sve najbolje igrace iz sfrj kad je postala prvak evrope za Mihajlovica su u to vreme dali milion maraka usudjujem se da kazem da je to ekvivalent danansnjih 10 miliona.. Da je udba to uradila sa ofk Beogradom i Ofk bi te sezone postao prvak evrope..

Sto se tice transfera Barsa da je pametna po svaku cenu da dovede Felixa i Saula.
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby Grande Alessandro » 27 Aug 2020, 11:51

Izgleda da stiže prvi amerikanac u Juve...

Izvesni Weston McKennie iz Šalkea. Moram da prizman da slabo pratim Nemce, te o ovom igraču nemam pojma...

Ono što pročitah je da podseća na Vidala...tj. taj neki tip igrača.

Inače u pitanju je pozajmica od 3M, a imaće opcionu klauzulu od 18M, koja postaje automatska ako odigra 60% mečeva za Juve sledeće sezone.

Igrača je navodno ispratio Paratići, a on sutra dolazi na preglede u Torino.
Grande Alessandro

Postby AirBall » 27 Aug 2020, 12:33

Kakvo pojacanje za male pare

Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal