by Pit Bull » 21 Jul 2020, 22:52
Moram da se pohvalim jednom vrhunskom sezonom u Portu. Jedna od boljih ikad na FM.
Osvojeni svi trofeji u petoj sezoni na kormilu tima. U prve cetiri nisam imao niti jednu sezonu sa vise od 2 trofeja, ali jednostavno sam bio ubedjen da ce ova peta biti izvrsna, ali nisam bas ocekivao trofej u LS iako sam verovao ova "generacija" moze do kraja jer sam sezonu ranije ispao u osmini finala od PSZa tako sto sam izgubio prvu kuci 0:2 (dominirali celi mec i oni povedu iz penala, ja punu ofanzivu i daju mi u nadoknadi za 0:2 iz kontre), da bi potom u Parizu poveli 2:0, medjutim na kraju 2:2 zavrsilo, oba gola postigli u zadnjih 10 minuta.
U ligi samo jedan poraz poslednje dve sezone. Mada sam generalno uzeo "samo" tri nacionalne titule u pet sezona, ali trebalo je vremena da slozim tim. Rasli iz sezone u sezonu. Tim sam preuzeo kad su ispali u kvalifikacijama za LS, u tom momentu iza Benfike i Sportinga po kvalitetu, ali vec u drugoj sezoni sam uspeo da uzmem titulu, doduse bila je borba do kraja sa Benfikom. U trecoj sezoni zavrsim treci tako sto izgubim zadnje kolo i ostanem bez direktnog plasmana u LS. U PO LS sledece sezone bio isecen povredama, par kljucnih igraca na U21 turniru sa Portugalom, dobije me Genk 2:0 u Belgiji, taman planirao da dam otkaz i onda u revansu ih okrenemo 4:0 i potom je krenula odiseja.

Bukvalno svi nosioci igre iz akademije: Macado, dva Pinta, Silva, Keiros, Esteves, Pinjeiro, Almeida, Lima... Jedino sam 30+ miliona platio Palmeira, Adelaida i Onjuenea koji su mi trebali na pozicijama gde nisam imao mlade igrace.
Sve u svemu, misija kompletirana sa Portom, moze se dalje.