Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby Zlaja » 15 Feb 2012, 00:58

Terzic i Jesic protiv Ksradzica na izborima

Image
Zlaja

Postby Cvele » 17 Feb 2012, 17:46

Cvele

Postby Zlaja » 17 Feb 2012, 17:47

Napadac nama treba, selektora imamo 4.000.000
Zlaja

Postby CRNO_BELI » 17 Feb 2012, 20:38

zlaja86ns wrote:Napadac nama treba, selektora imamo 4.000.000

Dovoljno je da pogledas u moj avatar i rijesili smo i taj problem. :biggrin:
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule
CRNO_BELI

Postby Cvele » 17 Feb 2012, 21:25

Pre nam treba neki centarfor,nego poluspic,a ja zaista ne vidim nekog takvog...
Cvele

Postby kecman » 17 Feb 2012, 21:58

Cleo :okk:
SVAKOJ VLASTI VERNI, SVAKOJ VLASTI ODANI...
kecman

Postby Sony » 19 Feb 2012, 14:35

Дилема је решена, новог селектора репрезентације Србије изабраће старо руководство ФСС. Како је најавио Томислав Караџић, председник ФСС, са овим послом кренуће одмах, али неће бити обављен на брзину и преко колена.

Image

У наредне две утакмице крајем фебруара на Кипру, против домаће селекције и Јерменије, водиће вд селектора Радован Ћурчић, док би нови кормилар требало да стигне почетком марта.
Судећи по развоју ситуације, најближи клупи Орлова је Синиша Михајловић. Некадашњи тренер Катаније и Фиорентине први разговор са Томиславом Караџићем обавио је крајем новембра, уследио је затим сусрет у децембру, а пре неколико дана њих двојица су се поново срели.
Једини проблем у овој причи за сада би могао да представља новац, јер после лошег искуства са Радомиром Антићем у ФСС нису баш спремни да тек тако „бацају евре“. Наводно је баш овде и запело јер Синиша Михајловић није баш спреман да ради за новац који му је понудио први човек српске куће фудбала.
Ипак, ни ово неће бити уколико ФСС као што се најављује до краја месеца склопи уговор са једним јаким спонзором.
Уколико се нађе коначно решење, Синиша Михајловић би био промовисан већ почетком марта, а ватрено крштење на клупи репрезентације Србије имао би 26. маја и то против светског првака Шпаније.

Zurnal
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby Zlaja » 19 Feb 2012, 14:37

Sinisa prima platu od Fiorentine do jula. E sad da li je spreman da raskine taj ugovor i trenira za manje, ne znam, valjda ima dovoljno kesa...
Zlaja

Postby mali_buda » 21 Feb 2012, 00:39

FSS pregovara sa Ivanom Jovanovićem

Image

Prva želja ljudi iz Saveza za selektorsko mesto je trener ekipe APOEL, a ako ne dođe do dogovora opcija je aktuelni vršilac dužnosti Radovan Ćurčić.

Uspešni trener kiparskog tima, zvanično najbolji srpski stručnjak u 2011. godini Ivan Jovanović, procenjen je kao idealno rešenje od strane aktuelnog rukovodstva FSS i konkretni potezi ka njegovom angažmanu već su učinjeni, saznaju "Novosti".

Ukoliko ne dođe do dogovora s Jovanovićem, u Savezu razmišljaju da kao rezervnu varijantu promovišu privremenog selektora Radovana Ćurčića u trajno rešenje.

Često spominjani u medijima Siniša Mihajlović, Ljubiša Tumbaković i Vladimir Vermezović zapravo su kandidati iz drugog plana.

Generalni sekretar FSS Zoran Laković u ponedeljak je otputovao na Kipar da precizira detalje predstojeće turneje nacionalnog tima (26-29. februar), ali i da razgovara s Jovanovićem.

Iskusni, 49-godišnji stručnjak, koji je trenersku karijeru počeo da gradi u Grčkoj, ima obaveze u ekipi APOEL do početka maja kada se završava tamošnji šampionat, a s obzirom na to da još nije potpisao novi ugovor, idealan je trenutak da Savez pređe u ofanzivu.

Jovanović kojeg naredne sedmice čeka revanš osmine finala Lige šampiona protiv Liona (prvi meč Kiprani izgubili 0:1) nikada nije krio da bi se rado vratio u Srbiju i posle 12 godina rada u inostranstvu oprobao i u svojoj zemlji.

"Kao Srbinu bila bi mi velika čast da jednog dana radim u Srbiji, bez obzira na to da li je u pitanju funkcija selektora ili trenera jednog od naša dva najveća kluba", izjavio je Jovanović na dodeli nagrade za trenera godine, u decembru 2011.

Iako se prethodnih dana najčešće govorilo o Siniši Mihajloviću i Ljubiši Tumbakoviću kao najozbiljnijim kandidatima, te mogućnosti su daleko od realizacije. Mihajlović je preskup za FSS (navodno je tražio 70.000 evra mesečno), dok s Tumbakovićem niko zvanično nije kontaktirao. Jovanović bi, na drugoj strani, trebalo da se uklopi u finansijsku konstrukciju Saveza, a iskustvom, znanjem i integritetom ispunjava kriterijume za odgovornu funkciju.

Slika budućeg selektora svakako će biti jasnija u sredu, kada se Zoran Laković vrati sa radnog zadatka na Kipru.

(MONDO)

Imam neki predosecaj da cemo na duze zaglaviti sa Curcicem... Cesto pominjanje velikih imena ili ljudi koje bi narod voleo da vidi na mestu selektora mi deluje kao bacanje prasine u oci, sto i nije bas retka pojava na nasim prostorima... Miha trazio previse novca, pretpostavljam da ce i Jovanovic imati neki nerealan zahtev, nadam se da Tumbu i nece niko kontaktirati...

Ako im finansije nisu jaca strana i ako im realno Curcic prvi izbor, onda je bolje da postave Stanojevica za selektora... Mada je pitanje kako bi njega prihvatio crveno-beli deo...
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby RobRoy » 21 Feb 2012, 06:37

Šćepović na Ćurčićevom spisku?
20. FEBRUAR 2012. | 20:21 | IZVOR: SPORTSKE.NET, NOVOSTI.RS

U toku sutrašnjeg dana znaće se da li će i mladi Stefan Šćepović putovati sa A reprezentacijom na Kipar.

Vršilac dužnosti selektora Srbije, Radovan Ćurčić, sutra će objaviti ime poslednjeg kandidata pred turneju na Kipru.

Posle povreda Pantelića i Žigića, vrlo verovatno je da će taj preostali putnik biti napadač.

Za sada su od navalnih igrača na spisku Lekić, Sulejmani i Lazar Marković, te se pretpostavlja da bi mogao da im se pridruži i Stefan Šćepović.

Šćepović je najbolji strelac mlade reprezentacije, a u dresu Hapoela postigao je 11 golova u dosadašnjem toku izraelskog prvenstva.
GoTorreyGoHome
RobRoy

Postby Неша » 22 Feb 2012, 12:11

DSL Sport: Tumbaković selektor!

Trofejni stručnjak prvi izbor FSS, a pomoćnik bi trebalo da mu bude Radovan Ćurčić. Odustajanje od Mihajlovića, bez kontakta s Jovanovićem

Skupština Fudbalskog saveza Srbije dala je zadatak predsedniku Tomislavu Karadžiću da, zajedno s najbližim saradnicima, izabere selektora koji će "orlove" da povede na put do Brazila, a kako "Sport" ekskluzivno saznaje, Ljubiša Tumbaković je prvi favorit aktuelnog rukovodstva Saveza!

Bivši trener Partizana, najtrofejniji u bogatoj istoriji kluba, na dobrom je putu da ostvari san svakog trenera i karijeru zaokruži na mestu selektora najboljeg nacionalnog tima. Adut proverenog stručnjaka, pored minulog rada, jeste sposobnost da ostvari ono što na Terazijama 35 postavljaju kao glavni uslov - da podmladi reprezentaciju i s miksom mladosti i iskustva uđe u trku za odlazak na SP 2014.

Istovremeno, u FSS ne kriju da bi u slučaju dogovora s Tumbakovićem njegova desna ruka bio Radovan Ćurčić, aktuelni v. d. selektora, trener ogromnog znanja i potencijala. S tim tandemom, uvereni su čelni ljudi Saveza, Srbija bi imala ljude sposobne da naciji podare radost plasmana na Mondijal, iako im na tom putu neće biti lako u konkurenciji Hrvatske, Belgije, Škotske, Velsa i Makedonije.

Od priče i glasina da je rukovodstvo FSS kontaktiralo Ivana Jovanovića, trenera APOEL, nema ništa. Tome u prilog demanti iz Niona gde se ovih dana, zbog obaveza u UEFA, nalazi generalni sekretar naše fudbalske organizacije Zoran Laković.

- Nema istine u tome da je bilo kontakta s Jovanovićem i to je sve što mogu da kažem na ovu temu - rekao je Laković za „Sport“.

Takođe, FSS je odustao od angažovanja Siniše Mihajlovića, koga veže ugovor s Fiorentinom, a upravo zbog te činjenice i Jovanović je "nedostupan".

Dakle, Ljubiša Tumbaković će sačekati dva predstojeća meča "orlova" na Kipru (protiv Jermenije i domaćina), a onda, u društvu Radovana Ćurčića, početi da pravi strategiju za majske i junske testove sa Španijom, Francuskom i Švedskom.

S obzirom da Mihajlovic ne moze ja sam za Tumbu...
Кафана је озбиљна институција...

"Инат, непокорност и тврдоглавост код српског војника могу се претворити у оружје победе!"
Неша

Postby CRNO_BELI » 22 Feb 2012, 13:24

Jel radio negdje Tumba poslednjih godina? Ja sam njega bas slabo pratio od kako je otisao iz Partizana...
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule
CRNO_BELI

Postby Zlaja » 22 Feb 2012, 13:31

Znaci reprezentacija ce igrati na JNA :copa1:
Zlaja

Postby mali_buda » 22 Feb 2012, 14:44

Tumba je za mene resenje na nivou Curcica... Trener za lokalni nivo... Kako god, ako ga izaberu, imace maksimalnu podrsku od mene, ali to ne znaci da nisam ocekivao kvalitetniji izbor....

Mislim da je posle Partizana radio u Kini...
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Sony » 22 Feb 2012, 16:36

Ako je ovo istina, dobrodosao Tumba!!!

Ko god da je dosao izmedju njega, Mihe, Jovanovica - odlican je izbor.

Kvalitetan trener, cinjenica je da nije imao neku inostranu trenersku karijeru, ali Boze moj, ne sumnjam da ce reprezentaciju moci da dovede na jedan zaista ozbiljan nivo.
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja