Board index Tenis Turniri

Teniske diskusije

Re: Novak Đoković

Postby harper lee » 03 Feb 2012, 15:10

EPR wrote:Ta prica bi mozda mogla da prodje u nekim romansiranim biografijama ali je cinjenica da je Novak mnogo vise deo tog korporativnog sveta i svesno se trudi da tu i ostane posle tenisa , nego nekakav igrac sa margine iza koga niko ne stoji.
Iza Novaka inace "stoji" jedan od najbogatijih i uticajnijih ljudi u americi , covek koji je imao veliki doprinos usponu politicke karijere Klintona.

Naravno, zaboga. Niko i ne misli da je Novak lik koji u odrpanim farmericama ide s turnira na turnir i kao Robin Hud tenisa se bori protiv korporativnih serifa iz Notingema. Samo sto se to ne vidi na terenu, u tome je poenta. Njegov stajling i ponasanje na terenu i van njega nisu drasticno prilagodjavani i jos uvek deluju krajnje autenticno. On je jos uvek raw material sa stanovista prezentacije. Neke manje primetne stvari su tiho sklonjene u stranu, kao sto su cesto prisustvo roditelja, dizanje tri prsta posle meceva, bouncing pre servisa ali to se moze objasniti ovako ili onako, marketingom ili sazrevanjem, shvatanjem svoje nove uloge u tenisu ili kako god hoces. Ali to je manje-vise sve periferija.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Delester » 03 Feb 2012, 15:22

@EPR
mislis R.B. mu pomaze na polju marketinga u USA od pre par meseci? to se zove stajati iza necijeg lika i dela? retroaktivno decenijski?
A nije npr varijanta u kojoj citav savez formira zaledjinu velicine kineskog zida iza nekih igraca godinama dok neke stvari ne pcnu same od sebe da se podrazumevaju? Najskuplje robne marke salju nerealne slike i utiske ne bi li prodale svoje produkte i diktiraju medijsku paznju po vise osnova? kad je novak i gde bio zasticen? I kome je bio interesantnan pocev od geografske komponente pa nadalje? vecito je oko njegovih nastupa isijavao neki tretman drugog ili treceg reda do skoro. kada je to razbijeno krvavim rezultatima najpre.

pri cemu je novakova popularizacija ocajna u americi cak i uz pomoc tog magnata koga je btw novak doveo da ulaze po srbiji. on mozda sebi kroz taj kontakt pravi prostor za neku buducu karijeru, slazem se, hoce covek da ima medjunarodno polje delovanja i treba da ima kada okaci reket o klin ili slicno, ali da njemu ovaj lik pomaze trenutno u tenisu, pa i marketinski, za sad nije vidljivo, ni dokazivo. ali je mozda vreme da se medjusobno eksploatisu, kao sto je bilo sa klintonom pa je pukla tikva.
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby EPR » 03 Feb 2012, 16:11

harper lee wrote:
Naravno, zaboga. Niko i ne misli da je Novak lik koji u odrpanim farmericama ide s turnira na turnir i kao Robin Hud tenisa se bori protiv korporativnih serifa iz Notingema. Samo sto se to ne vidi na terenu, u tome je poenta. Njegov stajling i ponasanje na terenu i van njega nisu drasticno prilagodjavani i jos uvek deluju krajnje autenticno. On je jos uvek raw material sa stanovista prezentacije. Neke manje primetne stvari su tiho sklonjene u stranu, kao sto su cesto prisustvo roditelja, dizanje tri prsta posle meceva, bouncing pre servisa ali to se moze objasniti ovako ili onako, marketingom ili sazrevanjem, shvatanjem svoje nove uloge u tenisu ili kako god hoces. Ali to je manje-vise sve periferija.

To se ne vidi na terenu upravo zato jer tu prestaje PR , mislim da si imao slicnu raspravu gore na kosarci sa zajcevim,Rafa i Fed su na prvi pogled razliciti od svih drugih i PR to jos samo posle simplifikuje i ucini masovnim Fed =elegancija = rolex. Kod Novaka nije bas ocigledno o cemu se tu radi , nekad je smoren i defanzivan , nekad agresivan kako u teniskom smislu tako i u ispoljavanju emocija ,u kretanju je elegantan a opet kad odigra slajs ili smec uzasno trapav ako pogledas ko cini njegovu hardcore fan bazu to su uglavnom osobe ( najcesce zene ) koje vole da psihologiziraju , koje imaju vremena i zelje da tumace stanje u kom se Novak nalazi , i sam sam medju njima , ali mi je jasno da je to za vecinu ljudi previse i ako neko hoce tu vrstu drame pre ce otici u bioskop.Kad se na ova gore pomenuta pitanja stila doda i cinjenica da pored reala i barse tesko ima mesta za treceg eto problema.
EPR

Postby harper lee » 03 Feb 2012, 16:51

EPR wrote:To se ne vidi na terenu upravo zato jer tu prestaje PR , mislim da si imao slicnu raspravu gore na kosarci sa zajcevim,Rafa i Fed su na prvi pogled razliciti od svih drugih i PR to jos samo posle simplifikuje i ucini masovnim Fed =elegancija = rolex. Kod Novaka nije bas ocigledno o cemu se tu radi , nekad je smoren i defanzivan , nekad agresivan kako u teniskom smislu tako i u ispoljavanju emocija ,u kretanju je elegantan a opet kad odigra slajs ili smec uzasno trapav ako pogledas ko cini njegovu hardcore fan bazu to su uglavnom osobe ( najcesce zene ) koje vole da psihologiziraju , koje imaju vremena i zelje da tumace stanje u kom se Novak nalazi , i sam sam medju njima , ali mi je jasno da je to za vecinu ljudi previse i ako neko hoce tu vrstu drame pre ce otici u bioskop.Kad se na ova gore pomenuta pitanja stila doda i cinjenica da pored reala i barse tesko ima mesta za treceg eto problema.

Jao, covece, pa Fed je ceo iskonstruisan. Na stranu sto je kao klinac bio svajcarska verzija Nastasea, seti se samo onih blejzera sa brojem 15 i zlatnih aplikacija na torbi. Rafa je tu malo zaostao, jos od napustanja svog "pirate look-a" ali je i on bio na ivici da potone u dosadu da ga Novak nije sa'vatao prosle godine i naterao ga da pada na kolena nakon osvojenog seta. Upravo ovo o cemu govoris, neocekivano i ponekad ambivalentno ponasanje Novaka na terenu, zapravo je najbolji dokaz da je to ponasanje autenticno i da je pravac prilagodjavanja kod njega isao u obrnutom smeru od Fedovog.

Ono sto jeste u potpunosti tacno je da teren oznacava granicu preko koje PR ne moze uvek da ode, samo sto je razlika u tome sto se neko od pocetka do kraja ponasa autenticno a nekom iscuri to ponasanje tokom bitnih momenata tokom i posle meca (finger-wagging, trash-talk na konferencijama za stampu, itd...).
harper lee

Re: Teniske diskusije

Postby Liv » 03 Feb 2012, 17:33

Ja se EPR uopste ne slazem. Ko se to polomio da zastupa Novaka? Koje ga firme eksploatisu? Ima on sponzore, ali sem Serdja niko ga i ne pominje. Dok recimo, kad sletis na Cirishki aerodrom odmah naletis na Anu na posteru za rolex.
Novak je zesce neiskoricen u marketingu. A obzirom na to koliko voli vannastavne aktivnosti pre bih rekla da je to do onih koji te aktivnosti treba da ponude/organizuju.

Uvek naravno postoji mogucnost i da Novak jednostavno i nece drugacije.
Liv

Postby EPR » 03 Feb 2012, 17:47

Delester wrote:@EPR
mislis R.B. mu pomaze na polju marketinga u USA od pre par meseci? to se zove stajati iza necijeg lika i dela? retroaktivno decenijski?
A nije npr varijanta u kojoj citav savez formira zaledjinu velicine kineskog zida iza nekih igraca godinama dok neke stvari ne pcnu same od sebe da se podrazumevaju? Najskuplje robne marke salju nerealne slike i utiske ne bi li prodale svoje produkte i diktiraju medijsku paznju po vise osnova? kad je novak i gde bio zasticen? I kome je bio interesantnan pocev od geografske komponente pa nadalje? vecito je oko njegovih nastupa isijavao neki tretman drugog ili treceg reda do skoro. kada je to razbijeno krvavim rezultatima najpre.

pri cemu je novakova popularizacija ocajna u americi cak i uz pomoc tog magnata koga je btw novak doveo da ulaze po srbiji. on mozda sebi kroz taj kontakt pravi prostor za neku buducu karijeru, slazem se, hoce covek da ima medjunarodno polje delovanja i treba da ima kada okaci reket o klin ili slicno, ali da njemu ovaj lik pomaze trenutno u tenisu, pa i marketinski, za sad nije vidljivo, ni dokazivo. ali je mozda vreme da se medjusobno eksploatisu, kao sto je bilo sa klintonom pa je pukla tikva.

Tacno je kada istices novakovu losu pocetnu poziciju , ali je to vec proslost zahvaljujuci novaku i predstavljati ga danas kao nekakvog usamljenog decaka sa margine koji se eto sam bori protiv korporativnih azdaja je iz mog ugla previse romanticno . Sto se tice novakove popularizacije u americi ona jeste i bice ocajna , jer je i popularnost tenisa ocajna . Cak i u doba Samprasa i Agasija popularnost sporta nosio je Agasi na svojim ledjima , malo koga je bilo briga za samprasove slemove jer je "dosadan" , vec su svi gledali agasija ,u kojoj ce opremi da izadje i sa kojom se glumicom zabavlja .
Ako pogledas sajt ESPN videces da je mesto tenisa pod "more sports".Veruj mi da leno i conan nemaju nikakav interes kad je o gledanosti rec da pozovu novaka(ili bilo kog drugog tenisera ) u emisiju , vec su zamoljeni da to urade , slicno kao sto je novak dobio malu ulogu u ovom novom filmu ne zato sto je on popularan vec da bi postao pupularniji .Drugim recima ja njega vidim kao nekog ko (sasvim opravdano) pokusava da otvori vrata trzista mnogo veceg od teniskog ,i stvorio je dobre kontakte za realizaciju tog cilja a vi ovde kukate kao da je njegov polozaj analogan medjunarodnom polozaju Srbije :biggrin:
EPR

Postby Delester » 03 Feb 2012, 18:04

a nije bre istripovao si da dramatizujemo toliko, imo
u kontekstu igraca iz vrha i njihovih pocetaka, pa i zenita, uslova i masinerije koja ih je pratila, on je prokleto siroche :laugh: i tu nam je drama dozvoljena
u ostalim ravnima moze da stoji ostatak
mi tek sada, kada je on prakticno gotov proizvod mozemo da vidimo neki korak koji upucuje na marketinsko delovanje, ali to je vise drzanje ruke na autopilotu u njegovom slucaju
a naravno da on nece ostati imun i na kraju krajeva i ne treba na horizonte koje sam sebi nekim poslovnim i marketinskim potezima moze da otvori, ali je takodje cinjenica da se za sada, a verujem i ubuduce to cini na nacin koji je u totalnoj harmoniji sa njegovim prirodnim bitisanjem i afinitetima
znaci kod njega nema vestacke tvorevine, nema idealizovanja i brisanja mana, nema emotivnog suzdrzavanja kao u nemom filmu, salivanja od zlata i slicno...
e i ono za publiku novakovuu, gde si uzorak nazvao maltene besposlenom grupom zena koje imaju filozofske sklonosti da uputis izvinjenje :laugh:
tu si se bas ogresio :nargile:
.......................................................................................
Delester

Postby Liv » 03 Feb 2012, 18:25

koje imaju filozofske sklonosti

ja sam se bas nasla polaskanom :manikir:
Liv

Postby Delester » 03 Feb 2012, 18:31

sigurno je i harper, ali onim prvim delom gde je nazvan besposlenom zenom :laugh:
Delester

Postby harper lee » 03 Feb 2012, 18:32

Delester wrote:sigurno je i harper, ali onim prvim delom gde je nazvan besposlenom zenom :laugh:

Gospoja Lee nema primedbi. :teacher:
harper lee

Postby Delester » 03 Feb 2012, 19:01

:laugh:
jao ljudi odjavljujem se, definitivno mi je sve postalo smesno, mora da je od danasnjeg "prenosnog" udarca
Delester

Postby EPR » 03 Feb 2012, 19:23

Delester wrote:e i ono za publiku novakovuu, gde si uzorak nazvao maltene besposlenom grupom zena koje imaju filozofske sklonosti da uputis izvinjenje :laugh:
tu si se bas ogresio :nargile:

:biggrin: pa dobro i sebe sam svrstao u tu grupu iako nisam zena , inace nije to samo lokalni fenomen , ako odes na novakovu temu na onom suludom MTFu vidis da glavnu rec vec godinama vode iste navijacice sa vrlo zastitnickom crtom i vec razradjenim refleksima da prepoznaju i najsuptilnije napade na novaka , tako da bi novak mogao da napravi pratnju bolju od gadafija
EPR

Postby alcesta » 03 Feb 2012, 20:02

EPR wrote: tako da bi novak mogao da napravi pratnju bolju od gadafija
Kakva slika :laugh:

Ja sam par puta svratila na taj deo mtf-a ali mi je bilo previše :D mada, kad vidim koji sve teniseri imaju tamo svoje pdf-ove pretpostavljam da je i kod njih slično, bez mnogo veze sa rankingom.
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Re: Legende tenisa

Postby anantaram » 11 Feb 2012, 22:14

Da li je Ken Rosewall the GOAT?
Spoiler: pokaži
Nemam sad vremena da pisem :jezik: , ali sastavicu argumenat kad nadjem dovoljno informacija.
anantaram

Postby Milutinov Tata » 12 Feb 2012, 07:58

anantaram wrote:Da li je Ken Rosewall the GOAT?

Ovo je mislim prikladnije mesto za takvu diskusiju. Sto se Rouzvela tice, tesko ce se naci jaki argumenti jer je ipak glavni deo svoje karijere igrao kao "profesionalac". Ali za mene licno najfascinantniji igrac jer je u kasnim tridesetim stizao do zavrsnica najvecih turnira, i ima neverovatan raspon od 21 godine izmedju prvog i poslednjeg finala na GS turnirima.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

PreviousNext

Return to Turniri