by Angus Young » 16 Sep 2019, 15:08
Ono sto meni smeta u celoj ovoj prici je to kako su se hronoloski dogadjale stvari.
Prvo smo bili svedoci Saletovih pocetaka u reprezentaciji i pokusaja ugurivanja Bobana na silu u tom trenutku od strane izvesnog menadzera. Pa kada nije bio potreban Boban, skocila je kuka i motika u javnosti da nam objasni da je Sale ovakav i onakav. Potom smo imali razne epizode sa Bobanovim naprasnim povredama, cizmama itd. Potom epizode sa Jokicem, pljuvanjem na tviteru kada nije pozvan Micic cini mi se na neku nebitnu utakmicu..
Sve se to zavrsilo tako sto je doticnom, a i odredjenom delu javnosti koji je bio za njega, Sale zapusio usta medaljama i uspesima reprezentacije.
Pa se promenila ploca, kako sada svi jedva cekaju da dodju u reprezentaciju itd..
Posle ovog neuspeha na SP i odlaskom Saleta, imamo sledecu situaciju. U javnosti, a verujem da su price imale neko pokrice, kao prva opcija figurira Igor Kokoskov i danima se vrti njegovo ime. Za mene odlicna opcija za mesto selektora i on je bio prva opcija sve do famoznog finala turnira i gostovanja gore pomenutog menadzera na RTS-u, gde on javno govori da Kokoskov nece biti nas selektor 99% jer nama ne treba selektor koji ne moze da nas vodi kroz kvalifikacije.
To je u nacelu istina koju je izgovorio, ali imamo primer jednog Skariola koji je uspeo da se dogovori sa NBA klubom u kom radi, da vodi Spaniju i kroz kvalifikacije, a i na prvenstvu.
Isto tako imamo primere jednog Grega i Stiva Kera, koji su takodje treneri u NBA, pa su vodili reprezentacije na turniru. Nisu u kvalifikacijama, ali oni su prvi treneri u klubovima, a Skariolo, pa ni Kokosov nisu prvi, cak cini mi se da Kokoskov nije ni prvi pomocnik u Sakramentu.
Jutro posle tog famoznog gostovanja, imamo tekst RTS-a gde odjednom Kokoskov nije prvo ime koje se spominje, vec Sasa Obradovic, koji je gle cuda, njegov pulen.
Tako da je bar meni, a verujem i svakome jasno sta je poenta i ko koga gura, zarad kojih interesa i kojih zelja.
Da se razumemo, licno protiv Sase Obradovica nemam nista, cak mislim da bi nam i bio ok resenje za selektora, ali imam protiv nacina na koji se on odjednom nasao kao prvo ime u javnosti, kao sto mi se ne svidja sto gore pomenuti menadzer opet zeli da se ugura u reprezentaciju i da vedri i oblaci istom..
nije uvek lako, ali je uvek lepo..