veljkos161 wrote:Ovo sa trofejima sto Dexi prica svakako ima smisla, medjutim,spocitavati Jokicu sto nema trofeje sa 24 godine a skoro sve igracke godine je proveo u fransizi koju je on sam i podigao do nivoa da nijanse odlucuju hoce li igrati finale ultra jakog zapada i onako dominirao u plej of debiju ....sto se tice odlucivanja meceva, cudi me da , ako stvarno pratis Nba, nisi primetio da je debeli nekoliko puta klacovao u poslednjim napadima prosle sezone....
Nemoj me pogresno shvatiti ,nisam rekao da Jokic nije odlican igrac,da je u pet evropskih igraca trenutno,Ali jos nije on vrhunski igrac.Pod vrhunskim igracima mislim na igrace koji su vodili svoj tim do trofeja I koji su resavali velike utakmice,a Jokic to jos nije a pogotovo Marej nije.sto ne znaci da nece postati to.za mene su Teo I Bogdan vrhunski igraci jer su resavali takve utakmice,vodili svoje ekipe do velikih rezultata.Bogdan u partizanu protiv zvezde finale 2014,u feneru isto bio jedan od lidera ,na ep 2017 vodio tim do srebra.Teo 2009 resio Slovence na ep,2010 odlucio protiv Spanaca trojkom,2014 I 2016 vodio tim do srebra.Takav je recimo Doncic isto.Takvi su bili Novicki,Gasol stariji,Parker,Manu .ranije Drazen,Kukoc kao najbolji sesti igrac nba sampiona,sampion sa Jugoplastikom,Sale ,Sasa,Bodiroga isto.u nba nivou takvi su Kavaj,Durant,Stef,Klej,LeBron.Svaka cast Jokicu na prosloj sezoni I nema sumnje da je on glavni igrac Denvera,mada uz Mareja dosta pomazu I Milsap,Heris,Plamli.Jokic po stilu igre podseca jako na Divca mozda cak I bolji u nekim segmentima.Znacice ako budemo igrali sa Amerima bas puno kao I Divac onomad.svaka cast denveru na prosloj sezoni,Ali Tu se dosta toga poklopilo pre svega sa povredama.tesko CE ponoviti takvu sezonu pored lakersa,clipersa,houstona,wariorsa,portlanda,dalasa.da skratim Jokic da bi postao vrhunski igrac mora da osvoji nesto I resi neke utakmice koji odlucuju o trofejima ili prolazima dalje.da vodi reprezentaciju do medalja.za sada Ono sto ima je srebro 2016 I jedan plej of .Divac nije resavao utakmice nikada,Ali imao je vrhunsku karijeru jer je osvajao trofeje u repki,partizanu igrao finale zapada 2002.