Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Admiral » 19 Aug 2019, 12:26

Bogdanu odgovara to da ima loptu u rukama.

Problem je samo kad bude stani-pani pa kada ga trojica budu pritiskala kao u finalu protiv Slovenije.
Tada će mu trebati pomoć, kao što mu je tada trebala ali je nije imao.

Jović i Mićić su idealan par plejmejkera ali da smo u situaciji iz 2014 i da vrebamo iz drugog plana.

Ovako kada smo u ulozi favorita, mora imati ispomoć nekoga ko je lider generacije.
Uzmi Sale svetsku titulu!
Admiral

Postby Dexi » 19 Aug 2019, 14:52

Sto SE tice komparacije Bogdan -Danilovic smatram da su tu negde,po trofejima je Sasa jos uvek bolji,Ali neke odlike sut,ulaz jako slicni.Mozda bi Bogdan trebao biti jos drcniji kao sto je bio Sasa.ono sto oni imaju je to da najbolje igraju u trenucima kad se lomi rezultat da preuzimaju odgovornost I uglavnom resavaju .Takav je bio I Sale ,I pre svega Bodiroga koji znalo se kad god se resava lopta je kod njega.I to su zaista veliki igraci .Takav je bio I Drazen ,Kukoc isto.Teo ima istu Tu crtu sampionsku ,Ali ponekad zna bas da uprska.I opet kazem pustite statistiku ona ume,a I ne mora da govori ko je kakav igrac.Trofeji I ponasanje u odlucujucim momentima govore ko je zaista sampionski igrac ,a ko samo odlican.Divac je imao ubedljivo najbolju karijeru od svih igraca 90 god.all star odlicne brojke ali znalo se ko su bili lideri ,ko je resavao prvenstva ,to su bili Sale I Sasa I posle krajem 90 tih ,I pocetkom 2000Bodiroga koji je po meni bio najbolji igrac tih godina iako Niko od njih nije nista ostvsrio u nba.Tako je po meni Bogdan uz Tea najbolji igrac ove generacije,igrac koji resava kad se odlucuje ,donosi trofeje.vodi sam ekipu do srebra 2017.ne mora da igra all star jer zaista na zapadu ima dosta dobrih igraca I boljih od njega,Ali tvrdim da je u pet evropskih igraca sigurno.Svaka cast Jokicu Ali dok ne osvoji neku titulu,odluci neku vaznu utakmicu ili dok ne uzme neku medalju sa reprezentacijom za mene je on samo odlican igrac I nista vise.,kao recimo P.Gasol,T.Parker,D.Novicki,M.Djinobili koji su bili zaista top klasa igraci.Doncic jeste zaista bolji igrac od Bogdana,Ali ne previse.Doduse takav talenat se retko radja kao sto je Luka.Covek je rodjeni sampion.U finalu 2017 Doncic je imao Dragica ,Rendolfa dok je Bogdan bio sam vukao celo prvenstvo uz pomoc mucenog Bobija.da je Tu bio samo jedan od ovih sto sada igraju uzeli bi to prvenstvo.Mislim da ce Micic biti sve bolji.U ovakvoj ekipi ne treba plejevi da ti daju poene,vec da razigraju one koji su glavni igraci Bogdan ,Beli,Joka,Milutinov pa I Gudura,da daju poneki kos I da peglaju odbranu to se trazi od njih.Isto I Lucic I Simon koji mogu bas biti zahvalni I igraci zadatka.Tea bih ja poveo pre svega zbog iskustva ,videli smo juce Kako smo lose odigrali kraj reg.dela .Ali Teo iz 2014 bi ovakvoj ekipi dao takvu dimenziju da bih bez problems mogao da kazem da csmo biti prvaci.ako bih poredio ovu ekipu poredio bih je recimo da ekipom iz Atlante 96 koja je bila najjaca nasa ekipa od 90 tih.spanska ekipa iz 2008 sa Gasolom,Navarom,Garbahosom,Rudijem,Kakderonom,Rodrigezom isto ultra jaka ekipa zaista
Dexi

Postby Slavisak » 19 Aug 2019, 15:10

Foteljas wrote:Odgledah sada mec (posto juce nisam nasao strim, pratio sam samo livescore i nervirao se jos vise :colera: ).

Sta reci, sjajna utakmica, ali bez obzira na sve, ipak nismo smeli da onako ispustimo prednost u zadnjem minutu. Jesu nas mozda malo kenjale trojke, ali i Grke su. Oni bolje od ovog tesko da mogu, a mi mozemo jos vise sa Jokicem i Lucicem.
Sa ovakvim Bogdanom i Bjelicom nema zime za nas. Milutinov vrlo dobro. Guduric sve bolji. Simonovic prilicno sigurno u konacnih 12.

Strah me jedino da se ne desi neka povreda u naredne tri prijateljske.

Imali smo plus 8 u zadnjem minutu utakmice, to je skoro nemoguce prokockati ali mi smo uspeli, glupe greske, Micic promasi oba sl bacanja ali opet smo produzetak odigrali odlicno. Jokic,Bogdan i Bjelica bi trebali da budu trio fantastiko ali imamo jos dobrih igraca u rotaciji, Guduric igra sve komotnije ,Micic i Jovic moraju bolje a od Milutinova ja licno ocekujem mnogo, ponajvise u odbrani.ako Lucic ponovi igre sa Evrobasketa mi smo na konju, finale ne moze da nam izbegne.
Slavisak

Postby Bolkonski » 19 Aug 2019, 15:33

Admiral wrote:Bogdanu odgovara to da ima loptu u rukama.

Problem je samo kad bude stani-pani pa kada ga trojica budu pritiskala kao u finalu protiv Slovenije.
Tada će mu trebati pomoć, kao što mu je tada trebala ali je nije imao.

Jović i Mićić su idealan par plejmejkera ali da smo u situaciji iz 2014 i da vrebamo iz drugog plana.

Ovako kada smo u ulozi favorita, mora imati ispomoć nekoga ko je lider generacije.

Mislim da je prvo sam Bogdan dosta bolji, zreliji, iskusniji i sigurniji u sebe nego u odnosu na vreme to prvenstva.
Takodje, sad pored sebe ima Micica, za koga mislim da nema kvalitet da u svakom sistemu igra kao u Atamanovom, ali je svakako daleko sigurniji u sebe nego sto je bio ranije, tu je Bjelica koji moze i zna da igra sa loptom u rukama, ima Gudurica koji je postao legitiman EL igrac, koji nije bas bog kreacije, ali zna da igra sa loptom, ima Jokica i Milutinova kojima uvek moze da spusti loptu.
Mislim da nikako nije ista situacija kao na EP.
Bogdanu se otvara dosta opcija, a opet odsustvom Teodosica dobija ono sto najvise voli - loptu.
Bolkonski

Postby Foteljas » 19 Aug 2019, 17:00

Slavisak wrote:Imali smo plus 8 u zadnjem minutu utakmice, to je skoro nemoguce prokockati ali mi smo uspeli, glupe greske, Micic promasi oba sl bacanja ali opet smo produzetak odigrali odlicno. Jokic,Bogdan i Bjelica bi trebali da budu trio fantastiko ali imamo jos dobrih igraca u rotaciji, Guduric igra sve komotnije ,Micic i Jovic moraju bolje a od Milutinova ja licno ocekujem mnogo, ponajvise u odbrani.ako Lucic ponovi igre sa Evrobasketa mi smo na konju, finale ne moze da nam izbegne.

Naravno, poslednji minut ne sme da se ponovi ni u kom slucaju.
Tu i jeste nasa snaga. Tri igraca superstara, pride jos bar sedam njih koji daju svoj doprinos, to retko ko (da ne kazem niko) ima.

Inace, cini mi se da Sale ne pominje da ce bilo koga zvati naknadno za put u Kinu?
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby veljkos161 » 19 Aug 2019, 17:38

Ovo sa trofejima sto Dexi prica svakako ima smisla, medjutim,spocitavati Jokicu sto nema trofeje sa 24 godine a skoro sve igracke godine je proveo u fransizi koju je on sam i podigao do nivoa da nijanse odlucuju hoce li igrati finale ultra jakog zapada i onako dominirao u plej of debiju ....sto se tice odlucivanja meceva, cudi me da , ako stvarno pratis Nba, nisi primetio da je debeli nekoliko puta klacovao u poslednjim napadima prosle sezone....
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Bolkonski » 19 Aug 2019, 19:37

Podigli su je on i Dzamal Marej.
Bolkonski

Postby Bogun » 19 Aug 2019, 19:40

Mislim da je značajno veći uticaj bio Jokićev, no dobro.

To bi bilo kao kada bi neko napisao, Torontu je titulu doneo Lenard, a neko ga dopunio sa Lenard i Mark Gasol, da jeste Gasol bio bitan za titulu, ali ni približno kao Lenard.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby veljkos161 » 19 Aug 2019, 19:41

Bolkonski wrote:Podigli su je on i Dzamal Marej.

Pa ko ima vece zasluge od njih dvojice ?...oduzmi debelog Mareju i daj mu nekog klasicnog centra koji ce samo da mu pravi blokove umesto da aktivno diriguje ofanzivom s njim i da kreira za njega....
veljkos161

Postby Admiral » 19 Aug 2019, 20:28

Bolkonski wrote:Mislim da je prvo sam Bogdan dosta bolji, zreliji, iskusniji i sigurniji u sebe nego u odnosu na vreme to prvenstva.
Takodje, sad pored sebe ima Micica, za koga mislim da nema kvalitet da u svakom sistemu igra kao u Atamanovom, ali je svakako daleko sigurniji u sebe nego sto je bio ranije, tu je Bjelica koji moze i zna da igra sa loptom u rukama, ima Gudurica koji je postao legitiman EL igrac, koji nije bas bog kreacije, ali zna da igra sa loptom, ima Jokica i Milutinova kojima uvek moze da spusti loptu.
Mislim da nikako nije ista situacija kao na EP.
Bogdanu se otvara dosta opcija, a opet odsustvom Teodosica dobija ono sto najvise voli - loptu.

Ja u klin ti u ploču :D

Ja nisam ni napisao da je situacija ista kao na EP 2017. Glupo je porediti ih...
Ali sam napisao da se problemi spoljne linije mogu preneti sa pomenutog EP...kada su BB po trojica čuvala.

Mi prvi put posle x godina idemo kao favoriti. Takav pritisak treba da se iznese...
Vasa, Gudura i Lučić prvi put na reprezentativnom nivou imaju značajnije uloge. Ne možeš da ih staviš u kalup da ti oni donesu titulu. Za njih bi bilo idealno da su u poziciji 2014 i SP u Španiji.

Ako na to dodas, da ti spoljnu liniju dopunjavaju Simon i Jović koji imaju 3 reprezentativne akcije ali su sve iz neke underdog pozicije valjda je jasno zašto smatram da Teo nedostaje.

Dakle fokus mi je na mečevima koji rešavaju prvenstvo...

Bogdan ubija. Stvarno dečko izgleda kao superstar, a deluje da mu je granica još mnogo mnogo daleko.
Last edited by Admiral on 19 Aug 2019, 20:41, edited 1 time in total.
Uzmi Sale svetsku titulu!
Admiral

Postby Dexi » 19 Aug 2019, 20:30

veljkos161 wrote:Ovo sa trofejima sto Dexi prica svakako ima smisla, medjutim,spocitavati Jokicu sto nema trofeje sa 24 godine a skoro sve igracke godine je proveo u fransizi koju je on sam i podigao do nivoa da nijanse odlucuju hoce li igrati finale ultra jakog zapada i onako dominirao u plej of debiju ....sto se tice odlucivanja meceva, cudi me da , ako stvarno pratis Nba, nisi primetio da je debeli nekoliko puta klacovao u poslednjim napadima prosle sezone....

Nemoj me pogresno shvatiti ,nisam rekao da Jokic nije odlican igrac,da je u pet evropskih igraca trenutno,Ali jos nije on vrhunski igrac.Pod vrhunskim igracima mislim na igrace koji su vodili svoj tim do trofeja I koji su resavali velike utakmice,a Jokic to jos nije a pogotovo Marej nije.sto ne znaci da nece postati to.za mene su Teo I Bogdan vrhunski igraci jer su resavali takve utakmice,vodili svoje ekipe do velikih rezultata.Bogdan u partizanu protiv zvezde finale 2014,u feneru isto bio jedan od lidera ,na ep 2017 vodio tim do srebra.Teo 2009 resio Slovence na ep,2010 odlucio protiv Spanaca trojkom,2014 I 2016 vodio tim do srebra.Takav je recimo Doncic isto.Takvi su bili Novicki,Gasol stariji,Parker,Manu .ranije Drazen,Kukoc kao najbolji sesti igrac nba sampiona,sampion sa Jugoplastikom,Sale ,Sasa,Bodiroga isto.u nba nivou takvi su Kavaj,Durant,Stef,Klej,LeBron.Svaka cast Jokicu na prosloj sezoni I nema sumnje da je on glavni igrac Denvera,mada uz Mareja dosta pomazu I Milsap,Heris,Plamli.Jokic po stilu igre podseca jako na Divca mozda cak I bolji u nekim segmentima.Znacice ako budemo igrali sa Amerima bas puno kao I Divac onomad.svaka cast denveru na prosloj sezoni,Ali Tu se dosta toga poklopilo pre svega sa povredama.tesko CE ponoviti takvu sezonu pored lakersa,clipersa,houstona,wariorsa,portlanda,dalasa.da skratim Jokic da bi postao vrhunski igrac mora da osvoji nesto I resi neke utakmice koji odlucuju o trofejima ili prolazima dalje.da vodi reprezentaciju do medalja.za sada Ono sto ima je srebro 2016 I jedan plej of .Divac nije resavao utakmice nikada,Ali imao je vrhunsku karijeru jer je osvajao trofeje u repki,partizanu igrao finale zapada 2002.
Dexi

Postby veljkos161 » 19 Aug 2019, 20:42

Dexi wrote:
veljkos161 wrote:Ovo sa trofejima sto Dexi prica svakako ima smisla, medjutim,spocitavati Jokicu sto nema trofeje sa 24 godine a skoro sve igracke godine je proveo u fransizi koju je on sam i podigao do nivoa da nijanse odlucuju hoce li igrati finale ultra jakog zapada i onako dominirao u plej of debiju ....sto se tice odlucivanja meceva, cudi me da , ako stvarno pratis Nba, nisi primetio da je debeli nekoliko puta klacovao u poslednjim napadima prosle sezone....

Nemoj me pogresno shvatiti ,nisam rekao da Jokic nije odlican igrac,da je u pet evropskih igraca trenutno,Ali jos nije on vrhunski igrac.Pod vrhunskim igracima mislim na igrace koji su vodili svoj tim do trofeja I koji su resavali velike utakmice,a Jokic to jos nije a pogotovo Marej nije.sto ne znaci da nece postati to.za mene su Teo I Bogdan vrhunski igraci jer su resavali takve utakmice,vodili svoje ekipe do velikih rezultata.Bogdan u partizanu protiv zvezde finale 2014,u feneru isto bio jedan od lidera ,na ep 2017 vodio tim do srebra.Teo 2009 resio Slovence na ep,2010 odlucio protiv Spanaca trojkom,2014 I 2016 vodio tim do srebra.Takav je recimo Doncic isto.Takvi su bili Novicki,Gasol stariji,Parker,Manu .ranije Drazen,Kukoc kao najbolji sesti igrac nba sampiona,sampion sa Jugoplastikom,Sale ,Sasa,Bodiroga isto.u nba nivou takvi su Kavaj,Durant,Stef,Klej,LeBron.Svaka cast Jokicu na prosloj sezoni I nema sumnje da je on glavni igrac Denvera,mada uz Mareja dosta pomazu I Milsap,Heris,Plamli.Jokic po stilu igre podseca jako na Divca mozda cak I bolji u nekim segmentima.Znacice ako budemo igrali sa Amerima bas puno kao I Divac onomad.svaka cast denveru na prosloj sezoni,Ali Tu se dosta toga poklopilo pre svega sa povredama.tesko CE ponoviti takvu sezonu pored lakersa,clipersa,houstona,wariorsa,portlanda,dalasa.da skratim Jokic da bi postao vrhunski igrac mora da osvoji nesto I resi neke utakmice koji odlucuju o trofejima ili prolazima dalje.da vodi reprezentaciju do medalja.za sada Ono sto ima je srebro 2016 I jedan plej of .Divac nije resavao utakmice nikada,Ali imao je vrhunsku karijeru jer je osvajao trofeje u repki,partizanu igrao finale zapada 2002.

I posle par korektnih upisa, opet pocinjes da lupetas :laugh: ...Jokic igra u Nba legendo, da ga stavis u Evropu osvojio bi sa Partizanom Evroligu....pa igraci koji u Nba ne mogu da urade nista dominiraju po toj Evroligi koju su jelte Bogdan i Teo osvajali :beyond: ...sad su tebi njih dvojica vrhunski igraci a Jokic nije :lollol: ...pa sto ne odvede onda Bogdan Sakramento do prstena ako to tako funkcionise...pitanje da li ce sa njima uci i u plej of ikad ....covek prva petorka u Nba ali nije vrhunski igrac vec samo odlican :laugh: ...ma kurac obicni, video bih ga ja kako bi se snasao protiv Evroligaskih velikana :lollol:...i sta se jbt poklopilo sa povredama, covek pola sezone igrao bez pola tima jer su bili povredjivani i Heris i Milsap, cekao se Ajzea i nije se ni docekao na kraju....
veljkos161

Postby Bolkonski » 19 Aug 2019, 21:00

Pa ko je resio onu sedmu protiv Sparsa ? Da tu nije bilo Dzamala ne bi ni dosli do meca sa Portlandom. Oduzmi i njega i ostavi Jokica sa Monta Morisom i Torijem Kregom i pitanje je da li bi dogurali do play off-a.
Debeli Marej je blizu all star nivoa.

Jokic nije vrhunski igrac jer nije uzeo titulu :laugh:
A Alen Ajverson ? Je l on vrhunski igrac ili nije, cisto da resimo i tu misteriju.
Jokicevo finale Zapada u NBA ligi vredi vise nego Bogdanova EL titula.
Bolkonski

Postby White Mamba » 19 Aug 2019, 21:01

Ne voli co'ek NBA ne igra se odbrana :D :beyond:
Deb'o. Sujetan. Oce kadrira. Ne vodi treninge. Oce stan u BGH2O. Dov'o asocijalnog Korija
NECE STEFI DA IGRA ZA NJEGA
Stop hibridnom ratu!!!
White Mamba

Postby Bolkonski » 19 Aug 2019, 21:04

Nemaju Jokiceve brojke tu vrednost na nivou NBA lige, video bih ga ja u FIBA LS-u :biggrin:
Bolkonski

PreviousNext

Return to Reprezentacije