Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby veljkos161 » 19 Aug 2019, 02:39

Bolkonski wrote:Bogdan igra za bolesnim samopouzdanjem.
Daleko od toga je on neka top NBA klasa, neki treci esalon NBA bekova, ali je rad sa igracima u NBA ligi neverovatan, mnogo je napredovao, a i dobio na samopouzdanju jer je shvatio da ima kvalitet za NBA. Sada, nemaju kvalitet za NBA samo igraci koji daju po 25 prosecno, shvatio je da ima kvalitet za odredjenu ulogu u NBA ligi.

Ne pocinji, vidis da ga vec spremaju za All star na zapadu :biggrin:
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Tegi » 19 Aug 2019, 02:47

I dalje ne vidim sta je tu smesno.
Prognoza jeste smela, ali recimo mnogo manje smela nego da sam pre godinu dana rekao da ce Jokic biti mvp lige.
Decku je u 7 prethodnih sezona svaka sledeca bila bolja od prethodne, a sve azdaje na Zapadu na 1-3 imaju 30+ godina. Ne treba potceniti mogucnost coveka da procveta, a ni da se raspadne. Bogdan će sa ovakvim tendencijama košarku života igrati za 3-4 godine, a to da li će neko ubacivati 22, 25 ili 30 u proseku veoma zavisi od ekipe i trenera. Ali 2-3 madafaka sezone će zasigurno odigrati.
Ne treba smetnuti sa uma su sg i sf pozicije koje su kroz istoriju dale najmanje vrhunskih evropskih NBA igrača.

Inače, zanimljivo je da ti prilikom poređenja PSD-a i BB-a učinak u NBA nije reprezentativan faktor. Učinak u reprezentaciji im je potpuno neuporediv, pošto je Bogdan tek ove sezone dobio saigrače kakve je Danilović imao na svom vrhuncu 1995. i 1996.
Bogdanović ima mutirane karkteristike Danilovića i Bodiroge- na prvog ima taj košgeterski instinkt, a na drugog karakteristiku da igra 1 na 5, iznuđuje bacanja u završnici, spaja saigrače sa koše, sam vuče ekipu kroz takmičenje. Problem je što nije do kraja profilisan ni u jednom od ta dva segmenta- niti kontinuirano kažnjava minimalni prostor koji mu se otvara, niti se do sada pokazao kao sjajan klačer kome u poslednja 2 minuta naglo rasu procenti.
Ono što Danilović nema u cv-u, a druga dvojica imaju- jedno veliko takmičenje na kom su gotovo sami vukli ekipu kroz čitav turnir i odveli je do samog kraja. Danilović bez Đorđevića ima evropsko srebro i poraz od Kanade na Olimpijskim igrama. Slično važi za Stojakovića, koji je doduše priliku da bude potpuni gazda imao samo u Švedskoj kod Duleta i odigrao drastično lošije nego sa Bodrigom prethodna 2 leta.

Edit: Pa šta me briga što su Ameri egoisti koji će radije pozvati na Ol-star Lebrona i kad bude imao 42 godine, nego marketinški neafirmisanog igrača iz kalifornijske pustinje? Neka ima nekolika sezona poput Stojakovića početkom veka i što se mene tiče, smatraću da sam dobro prognozirao.
Last edited by Tegi on 19 Aug 2019, 03:14, edited 5 times in total.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby veljkos161 » 19 Aug 2019, 02:57

Tegi wrote:I dalje ne vidim sta je tu smesno.
Prognoza jeste smela, ali recimo mnogo manje smela nego da sam pre godinu dana rekao da ce Jokic biti mvp lige.
Decku je u 7 prethodnih sezona svaka sledeca bila bolja od prethodne, a sve azdaje na Zapadu na 1-3 imaju 30+ godina. Ne treba potceniti mogucnost coveka da procveta, a ni da se raspadne.

Tacno da su azdaje 30 plus ,medjutim, to su takve zvezde da ce igrati na all staru jos 3,4 godine najmanje :beyond:...znas kako to ide kod Amera...sad da se Kobi i Dzordan vrate iz penzije, igrali bi na all staru....oni eksploatisu superstarove dok god mogu da hodaju....a daleko od toga da Kari, Harden, Lilard i ekipa mogu nesto osetno izgube na kvalitetu u naredne 2,3 godine :beyond:....na nama i na Bogdanu je da ih oderemo u finalu u Kini a onda da mi Srbi takvi kakvi smo nabijemo jedno 2 miliona glasova i uz to Bogdan na krilima uspeha iz Kine trpa do februara 20 ppg pa da vidimo epilog :biggrin:
veljkos161

Postby veljkos161 » 19 Aug 2019, 03:22

Tegi wrote:I dalje ne vidim sta je tu smesno.
Decku je u 7 prethodnih sezona svaka sledeca bila bolja od prethodne, a sve azdaje na Zapadu na 1-3 imaju 30+ godina. Ne treba potceniti mogucnost coveka da procveta, a ni da se raspadne. Bogdan će sa ovakvim tendencijama košarku života igrati za 3-4 godine, a to da li će neko ubacivati 22, 25 ili 30 u proseku veoma zavisi od ekipe i trenera. Ali 2-3 madafaka sezone će zasigurno odigrati.
Ne treba smetnuti sa uma su sg i sf pozicije koje su kroz istoriju dale najmanje vrhunskih evropskih NBA igrača.

Inače, zanimljivo je da ti prilikom poređenja PSD-a i BB-a učinak u NBA nije reprezentativan faktor. Učinak u reprezentaciji im je potpuno neuporediv, pošto je Bogdan tek ove sezone dobio saigrače kakve je Danilović imao na svom vrhuncu 1995. i 1996.
Bogdanović ima mutirane karkteristike Danilovića i Bodiroge- na prvog ima taj košgeterski instinkt, a na drugog karakteristiku da igra 1 na 5, iznuđuje bacanja u završnici, spaja saigrače sa koše, sam vuče ekipu kroz takmičenje. Problem je što nije do kraja profilisan ni u jednom od ta dva segmenta- niti kontinuirano kažnjava minimalni prostor koji mu se otvara, niti se do sada pokazao kao sjajan klačer kome u poslednja 2 minuta naglo rasu procenti.
Ono što Danilović nema u cv-u, a druga dvojica imaju- jedno veliko takmičenje na kom su gotovo sami vukli ekipu kroz čitav turnir i odveli je do samog kraja. Danilović bez Đorđevića ima evropsko srebro i poraz od Kanade na Olimpijskim igrama. Slično važi za Stojakovića, koji je doduše priliku da bude potpuni gazda imao samo u Švedskoj kod Duleta i odigrao drastično lošije nego sa Bodrigom prethodna 2 leta.

Edit: Pa šta me briga što su Ameri egoisti koji će radije pozvati na Ol-star Lebrona i kad bude imao 42 godine, nego marketinški neafirmisanog igrača iz kalifornijske pustinje? Neka ima nekolika sezona poput Stojakovića početkom veka i što se mene tiče, smatraću da sam dobro prognozirao.

Ali vidis u cemu je npr velicina Danilovica...u tome sto je sa 22 godine bio najbolji igrac Partizana u finalu Evrolige....to je nesto sto igracu daje posebnu tezinu .....
veljkos161

Postby Bolkonski » 19 Aug 2019, 03:29

Jebiga, LBJ bi i sa 42 bio bolji igrac nego Bogdan sa 28 :beyond:

Ja sam Bogdanu nakon zavrsetka one play off serije sa Zvezdom Beograd, kada je terorisao Rakocevica, predvidjao solidnu NBA karijeru.
Istog misljenja ostajem i sada, solidna NBA karijera, rang Bojana B. , smatram da je all star zestoko preterivanje. Trenutno su na Zapadu Harden, Klej, D’ Angelo, Micel, Doncic ( ako ga posmatramo kao PG/SG ), Dzamal Marej, CJ Mekalum, Devin Buker, Kavaj ( ako se posmatra kao SG jer ce verovatno Dzordz na trojku ), Lu Vilijams , daleko bolji igraci od Bogdanovica.

Mnogo je nezgodna paralela Danilovic - Bogdan.
U pravu je Veljkos za ovo da je Danilovic bio najbolji igrac Partizana u pohodu na EL sa 22 godine.
Mnogo je veliki igrac bio Danilovic, po meni, posle Peje najbolji napadac nase kosarke. Mislim da je bio malo bolji napadac od Bogdana, da je imao bolje fizicke predispozicije i da je bio daleko bolji defanzivac. Sve u svemu, ipak bolji igrac od Bogdana.
Meni Bogdan, kao sto Tegi rece, u nekim momentima vise lici na Bodija.
Bolkonski

Postby Slavisak » 19 Aug 2019, 03:55

Pedja se povredio na tom Evrobasketu ,plus taj roster je bio poprilicno skroman, zeleni Kosta Perovic nam je bio jedan od centara ,Djuro Ostojic itd .,takodje u NBA Pedja je imao sezonu gde je vukao ekipu kada je Weber propustio skoro citav regularni deo , te sezone je bio treci ili cetvrti na MVP listi, on je tri puta bio All Star , povrede su ga sprecile za mozda jos koje ucesce ,ne moze Bogdan jos uvek da se meri sa njim, Stojakovic je mnogo potcenjen igrac kod nas a napravio je stvarno veliku karijeru .
Slavisak

Postby veljkos161 » 19 Aug 2019, 04:30

I jos jedna stvar...veliki Drazen Petrovic je poginuo sa 29 godina i vecito se namece prica sta bi hipoteticki postigao da nije poginuo...Danilovic se povukao sa 30....u Indijanapolisu bi imao 32 godine...ima 4 titule sa Eurobasketa a ostao je bez svetske...i meni je iskreno jako zao sto nije "izdrzao" jer je pricao kako mu je sve to dosadilo....da je izdrzao jos 2 godine, imao bi i svetsko zlato a taj nas tim bi istorijski gledano bio jos postovaniji jer bi imao jos jedno veliko ime......
veljkos161

Postby odabranisoj » 19 Aug 2019, 08:02

Bogdan je prosle godine u jednim Kingsima gde je pola tima sebicno i ne zna za timsku kosarku imao 15p u proseku sto je odlicno.
Ja ne znam sto nasi igraju onaj pripremni turnir u Kini. To znaci da cemo da odigramo 9 pripemnih utakmica sto je mozda najvise od svih timova.
odabranisoj

Postby fontaneros » 19 Aug 2019, 08:05

Sreca sto ih je Kokoskov preuzeo, inace bih se ozbiljno plasio za nase igrace, pre svega Bjelicu

Beglija ce ove sezone gurati jos jace, Lisica vidim spreman kao puska da divlja jos jace, a tu je i badi pas..

Imace Igor muke da to poslozi
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Ćoba » 19 Aug 2019, 08:08

Pa valjda je Volton glavni trener.
Ćoba

Postby Foteljas » 19 Aug 2019, 09:13

Odgledah sada mec (posto juce nisam nasao strim, pratio sam samo livescore i nervirao se jos vise :colera: ).

Sta reci, sjajna utakmica, ali bez obzira na sve, ipak nismo smeli da onako ispustimo prednost u zadnjem minutu. Jesu nas mozda malo kenjale trojke, ali i Grke su. Oni bolje od ovog tesko da mogu, a mi mozemo jos vise sa Jokicem i Lucicem.
Sa ovakvim Bogdanom i Bjelicom nema zime za nas. Milutinov vrlo dobro. Guduric sve bolji. Simonovic prilicno sigurno u konacnih 12.

Strah me jedino da se ne desi neka povreda u naredne tri prijateljske.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Admiral » 19 Aug 2019, 11:06

Preveliki teret spolja pao je na Bogdana.
Nosi ga sjajno, i postao je lider ove generacije, ali mu treba ispomoć u liku Teodosica.

Jedini koji može da ga rastereti na pravi način, dok ne dobijemo Micića i Gudurica u full kapacitetu.

P. S jebala ih utakmica sa Novim Zelandom. Kad se setim kako su nas u Pioniru isprebijali nadam se da se neće rizikovati i ovaj put.
Uzmi Sale svetsku titulu!
Admiral

Postby Bolkonski » 19 Aug 2019, 11:58

Bogdanu savrseno odgovara sto ima loptu u rukama. On nije igrac koji se krece bez lopte, vec voli da igra sa njom. Zato je odlazak Teodosica cak i doprineo ovakvim Bogdanovim partijama.
Bolkonski

Postby fontaneros » 19 Aug 2019, 12:10

MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby V.M. Varga » 19 Aug 2019, 12:13

Bolkonski wrote:Bogdanu savrseno odgovara sto ima loptu u rukama. On nije igrac koji se krece bez lopte, vec voli da igra sa njom. Zato je odlazak Teodosica cak i doprineo ovakvim Bogdanovim partijama.

To stoji, Bogdan je najbolji kada on diktira tempo i igru, što ima više lopte u rukama to se oseća sigurnije. Jedino je problematično kada i prevođenje lopte padne na njega i kada na to mora da čuva i najboljeg ofanzivca protivničke ekipe, kao što se desilo u finalu EP.
V.M. Varga

PreviousNext

Return to Reprezentacije