Ja nisam znao gde sam pre utakmice. A ova generacija, nazalost, ima takav mentalitet da posle ispadanja sledecu gubi, narocito ako se igra dan posle
Bogami, i ja sam bio cvikao pred taj mec da cemo da izgubimo nakon onakva dva poraza protiv Spanaca i Slovenaca...
Ovo nekako jeste bio problem tokom prethodne decenije. Paradoksalno je da za svo vreme igranja pod kapom SFRJ i SRJ (dakle za nekih skoro 60 godina) ama bas nijednom nismo bili cetvrti, a onda nam se to desilo dva puta za pet godina (2010. i 2015), plus raspad sistema 2011. (u utakmici za plasman za 6. mesto koja je odlucivala da li idemo u kvalifikacije za OI 2012, mi odigramo mozda i najsramnijih 10 minuta u skorijoj istoriji reprezentacije, Grci nas totalno razvale).
Previse smo bili neiskusni i 2010. kao i te 2013. tako da nije uopste cudno sto smo imali takve padove. I zato je ta pobjeda protiv Italije po meni jedna od najbitnijih u zadnjih 10 godina.
To stoji, ali ipak smo na oba turnira prethodno bili pobedjivali i jake reprezentacije, dakle moglo se nositi sa svakim. 2013. su nas i Slovenci bili razvalili posle Spanaca. Pomenuo sam ispred i EP 2011. Ipak se vidi da je psiha bila radila svoje i da smo se nakon tih bolnih poraza koji su nas udaljili iz borbe za medalju/trofej posle tesko vracali, iako je nagrada i dalje bila dobra.