Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Ćoba » 25 Jul 2019, 10:29

I ja se slazem da je ovo zenit, za par igraca zadnja sansa za zlato. Mozda je vrijeme da nam se vrati za onaj maler proslo EP i sudjenje u Turskoj.
Ćoba

Postby Dylam Dop » 25 Jul 2019, 10:40

Ćoba wrote:Kako li bi se Kalina uklopio u ovu pricu? :biggrin:

Pa on je (uz Pefija) upravo i najveci/-srcaniji borac u nac. dresu (bio) prethodnih godina.
Dylam Dop
Guest

Postby Ćoba » 25 Jul 2019, 10:41

Ne sporim, mislio sam na ovo bildovanje nacionalnog naboja preko Kosova.
Ćoba

Postby Foteljas » 25 Jul 2019, 11:54

Dylam Dop wrote:Pored onog prethodnog sto je Coba nabrojio u svom komentaru, Ima jos nesto sto pravi krucijalnu razliku (prevashodno) sa 2005 - ovo SP se ne odigrava u Srbiji (ili u obliznjem evro- komsiluku), na takvoj distanci osjecace umnogome manji pritisak javnosti, (pre)napaljene publike, pa i medija.. Imace dovoljno prostora da "disu" rastereceno i fokusiraju se na utakmice. Stavise, mislim i da je ovo ljeto zenit ove generacije (sad kad se eto poklopilo da gotovo niko povrijedjen nije (izuzev ajde Macvana i van toga sto je Sale odstranio Kalinu i Nedovica)), a da ce OI u Tokiu biti podbacaj, jerbo vjerujem kako ce u iduce ljeto uci s dosta manjom motivacijom u pripreme ako se u Kini dokopamo najsjajnijeg odlicja. Momci su danas sjajno raspolozeni i mnogo toga im vec ide na ruku.

Da, i to je vrlo vazno, svakako ce biti manji pritisak, utakmice se po nasem vremenu igrati prepodne.
I za zenit deluje da si u pravu. Sada je prava sansa da se napravi nesto veliko. Nema sanse da SAD sledece godine dodju na OI sa slabijim timom.
Samo da se niko ne povredi od nasih u medjuvremenu.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Admiral » 25 Jul 2019, 14:12

Ćoba wrote:I ja se slazem da je ovo zenit, za par igraca zadnja sansa za zlato. Mozda je vrijeme da nam se vrati za onaj maler proslo EP i sudjenje u Turskoj.

Zbog ambicija, potpuo se zanemaruje da je turnir i kvalifikacioni za OI... Sto se tice zenita, to je to.

Nakon Tokija ja ocekujem potpunu smenu generacije.
Uzmi Sale svetsku titulu!
Admiral

Postby Zlaja » 25 Jul 2019, 14:18

Pa nije baš da u timu imamo nosioce iz dve vezane generacije pa se očekuje smena pola tima posle nekog turnira.

Generalno nama su glavni igrači 95, 92, 88 i 87, a uža rotacija 94, 89, 90...

Jedino će biti malo veći šok kada se oproste Beli i Teo, ali i tu mislim da će Beli igrati godinu ili dve duže.

Da kucnem u drvo, mislim da smo mirni još jedan OI ciklus.

A posle sve zavisi od Joke...
Zlaja

Postby veljkos161 » 25 Jul 2019, 14:27

Zlaja wrote:Pa nije baš da u timu imamo nosioce iz dve vezane generacije pa se očekuje smena pola tima posle nekog turnira.

Jedino će biti malo veći šok kada se oproste Beli i Teo, ali i tu mislim da će Beli igrati godinu ili dve duže.

Jokic kad bi uzeo zlato ove i medalju na igrama iduce godine verovatno bi batalio repku :beyond: ...i moglo bi ga se i razumeti.....
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Foteljas » 25 Jul 2019, 14:27

Mislim da ce ova malo starija garda (Teodosic, Bjelica, Nedovic, Macvan, Raduljica, Jovic, Milosavljevic) ili veci deo nje odraditi i EP 2021, pogotovu ako na SP i OI "prodjemo losije".
I obrnuto, ako bi sada na SP eventualno uzeli zlato, ne bi me zacudilo ni da se neko od pomenutih oprosti od reprezentacije.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Slavisak » 25 Jul 2019, 18:19

Ćoba wrote:Kako li bi se Kalina uklopio u ovu pricu? :biggrin:

Jel moze neko da postavi tacno sta je rekao za Kosovo, ja nigde ne videh da je rekao da voli siptariju nego nesto u fazonu da je izgubljeno i da se treba okreniti buducnosti, sto je i tacno , da se zhvalimo svi Slobi za to :roll:
Slavisak

Postby Admiral » 25 Jul 2019, 20:36

Zlaja wrote:Pa nije baš da u timu imamo nosioce iz dve vezane generacije pa se očekuje smena pola tima posle nekog turnira.

Teo, Raduljica, Lučić, Macvan, Gagi, Simonovic + Bjelica i Bobi skoro čitava petorka kojoj je OI u Tokiju neki finiš reprezentativne karijere.

To je polovina sadašnjeg spiska.

94/95 sve zavisi od Joke, to se potpuno slažem uz dodatak Gudurica, Vaše i Milutinova.

Videćemo kako će se dalje razvijati Todorović i Avramović kao 94to takodje...

I da dodam, ne analizirajući ko će se priključiti itd... Ali stvarno očekujem Vanju na užem spisku uskoro.
Admiral

Postby Withnail » 25 Jul 2019, 23:34

Ron Swanson wrote:Kako bre Jokić može da bude problem? :D

npr ne voli ga Teo a on je vodja klana :biggrin: Teo je vec imao negativne izjave o Joki, o igranju/neigranju, a ne iskljucujem da se Jokicu zameri ovaj nedolazak na okupljanje (ako je u Srb).

mislim preci ce oni preko toga, zaboraviti, i igrati na nivou
Withnail

Postby Radnicki znaj... » 26 Jul 2019, 00:23

Withnail wrote:
Ron Swanson wrote:Kako bre Jokić može da bude problem? :D

npr ne voli ga Teo a on je vodja klana :biggrin: Teo je vec imao negativne izjave o Joki, o igranju/neigranju, a ne iskljucujem da se Jokicu zameri ovaj nedolazak na okupljanje (ako je u Srb).

mislim preci ce oni preko toga, zaboraviti, i igrati na nivou

Zanimljivo, a zajedno igraju igrice (Counter strike) i kad je dolazila bilo koja ekipa sa nasim igracima u Denver kod Jokica se islo na veceru. To sto decko ne voli da se eksponira njegova je stvar, npr. ja bih pre rekao da se on zajedno sa Saletom dogovorio da ne dolazi na tih sat vremena da ga ne bi smarali novinari sa glupim pitanjima posle torture koju je prosao zahvaljujuci javnosti.
A ovaj Sarenac se uhvatio Jokica ko pijan plota, mora da ga pomene u svakoj emisiji kako se on ne odaziva a decko preskocio jedno prvenstvo.. Onda u nekoj emisiji pricao kako ne moze da se prica o tome da je Jokic najbolji centar na svetu vec to mora da pokaze na svetskom prvenstvu ako bude bio izabran u najbolju petorku :lollol: :lollol: :lollol: Da ne pricam jos da je ideja za ove emisije koje sad idu na TVu odlicna ali da je svaka epizoda cringe sto bi mladi rekli jer Sarenac izigrava strucnjaka nekog i pokusava da bude duhovit
Radnicki znaj...

Postby Radonjaa » 26 Jul 2019, 00:57

Slavisak wrote:Jel moze neko da postavi tacno sta je rekao za Kosovo, ja nigde ne videh da je rekao da voli siptariju nego nesto u fazonu da je izgubljeno i da se treba okreniti buducnosti, sto je i tacno , da se zhvalimo svi Slobi za to :roll:

Tačno, tačno, isto kao što je tačno da se Bora Stanković okreće u grobu.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby fontaneros » 26 Jul 2019, 08:41

Ne znam za vas, ali ja posle ovih silnih otkaza kod amera kao najvecu opasnost vidim grke...

Mislim da ce bas daleko dogurati... Janis je prelud, jos kad ga upare sa burazerom, njih dvojica mogu sve, ali sve da preuzmu...

Stari lisac Nik ce bacati lobove, neki Mancaris/Papapetru je tu da da neku vrljavu trojku...

Ne znam, jel im igraju Jorgos i Janis?

PS,

Veceras Radulja (za koga se nadam da nece biti u 12) kod Sarenca.
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Admiral » 26 Jul 2019, 09:08

Ja uopste to ne gledam tako.....ni Amre, ni Grke, ni Francuze.

Kao sto njih nije zanimalo sto od 2005 nismo sastavili najjacu ekipu na nekom turniru, tako ni nas ne treba niko da zanima.

Pripreme nisu ni pocele, a pausalno pricamo o favoritima...a recimo, jedna povreda menja sve....bas kod tih Grka, ili Spanaca npr.

Da se nadamo da ce nas napokon zaobici sranja i gledamo nase dvoriste...a ostale ne zalim ni najmanje.

P.S igraju i Jorgos i Burusis.
Admiral

PreviousNext

Return to Reprezentacije