Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby killchrome » 22 Jul 2019, 12:54

fabricio wrote:Pa kazem, GoT je ipak poznatiji, postao je ko Mekdonalds prepoznatljiv. Ali tek nakon serije. Svaki ljubitelj zanra, pa i prosecni citalac je vec znao za GoT, ali je sve maksimalno eskaliralo serijom.

Citajuci forume, portale, recenzije (poredjenje ova dva sveta), vrlo retko sam nailazio na to da je GoT nekome bolji.
Naravno, toliko je kvalitetno i jedno i drugo, takvi su klasici da je to nista vise do cista subjektivnost. Nemoguce je "objektivno" odrediti sta je bolje od ova dva. I treba tako rekao bih. Zasto bi se pa odredjivalo.

nisam pricao o tome sta je kome subjektivno bolje, prosto odbijam da poverujem da je u citalackom svetu Witcher saga vise cenjena (tvoje reci :D) od PLIV-a (dakle pre serija igrica i bilo cega sto je masovno popularizovalo te serijale). PLIV se vec jako dugo smatra jednim od najboljih/najvecih serijala EF sa ogromnim uticajem na zanr, sad sto je martin odavno zglajznuo, jbg...
killchrome

Postby John Doe » 22 Jul 2019, 13:03

fabricio wrote:Witcher ima potencijala da prebaci kvalitet GoTa, ali da je HBO radio, Netflix je super, ali previse nasminkan za ovako ozbiljne stvari.

To je to.
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

Postby fabricio » 24 Jul 2019, 23:04

John Doe wrote:
fabricio wrote:Witcher ima potencijala da prebaci kvalitet GoTa, ali da je HBO radio, Netflix je super, ali previse nasminkan za ovako ozbiljne stvari.

To je to.

Nekog suvog kvaliteta, tesko da je netflix ikad izbacio. Toliko dugo ga imam, gledao sam sve i svasta, mislim da nemaju seriju nivoa Better Call Saul, da ne idem dalje sa klasicima.

Ali isto tako imaju prezanimljive stvari, kao sto je nekad LOST bio.
Mozda nije kvalitetan previse, ali je prezanimljiv. Netflix na tu foru i ide.

Dodatno te zaokupi vizualizacijom i sountrackom i ti si omamljen. Kad pogledas, mnoge poznate serije su im neki sci fi, gde mogu da se igraju sa te dve stvari do beskonacnosti.

Slicno kao i danasnja muzika, glupo, a slusa ti se.
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
fabricio

Postby Sezione » 25 Jul 2019, 01:00

House of cards, Bloodline, Narcos, Ozark, Marsej, Mehanizam, El Chapo sto se tice netlfixa
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby fabricio » 25 Jul 2019, 10:00

Da ih sad ne navodim, osim tih koje si pomenuo, ima bar jos 15-20 serija koje su tog ranga, a da ih je dao Netflix.
Ali sve su to serije kao i danasnja muzika. aktuelne dok nesto novo ne izadje, a onda padaju u zaborav. Nijedna od tih serija (posto sam svaku gledao) mi nije nista bolja od Mr.Robota recimo i nikad nece steci neki kultni status.

To je problem Netflixa, nesto za zabavu i jednokratnu upotrebu uvek ima, zato im i placam tu pretplatu jako dugo, ali nema za moj ukus serije kojoj ces da se vratis za 10-15 godina i sa uzivanjem repriziras. (mozda Mindhunter jedino samo zbog ozbiljnosti i jer je radjena po istinitim dogadjajima, bez preuvelicavanja).

HBO sa druge strane ima mnogo vise serija kojima mozes da se vracas beskonacno puno puta, ali i daleko daleko manji broj zanimljivih u odnosu na Netflix (kad Netflix izbacuje na nedeljnoj bazi serije :biggrin: )
fabricio

Postby Max Manus » 25 Jul 2019, 10:32

HBO u globalu jeste kvalitetniji ali recimo Narcos mi je za klasu jaču od Černobilja ali hajp je uradio svoje.
Max Manus

Postby Raoul Duke » 25 Jul 2019, 11:55

Narkos je super, ali nije uopšte za poređenje sa (sjajnim) Černobilom. Ni po formi, ni po sadržaju.
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby fabricio » 25 Jul 2019, 12:24

Te polu-dokumentarne serije (generalno one radjene po istinitim dogadjajima) su izuzetak i u svacijoj produkiji su uglavnom ok.
Meni cak Mindhunter najbolja medju njima.
fabricio

Postby b@Ta maRe » 25 Jul 2019, 15:37

Good Omens
https://www.imdb.com/title/tt1869454/?ref_=tt_sims_tt

Zanimljiva (mini) serija. Pre svega super priča, urađena po knjizi Terry Pratchetta i Neil Gaimana, ovaj drugi je uradio adaptaciju za tv. Sa te strane nema greške. Jedine zamerke koje imam se tiču šminke i tog vizuelnog dela (dobro, ali je moglo mnogo bolje), donekle mi se i podela ne dopada. David Tennant je bio odličan, Michael McKean standardno maestralan, ali mi Michael Sheen baš nikako nije legao u ovoj ulozi. Sve u svemu, vredi pogledati. Nije nešto čemu ću se iznova i iznova vraćati, ali drži pažnju.
Dexi wrote:Jedino u čemu su oni bolji to je taj individualni kvalitet njihovih igrača
b@Ta maRe

Postby Sezione » 25 Jul 2019, 16:26

fabricio wrote:Da ih sad ne navodim, osim tih koje si pomenuo, ima bar jos 15-20 serija koje su tog ranga, a da ih je dao Netflix.
Ali sve su to serije kao i danasnja muzika. aktuelne dok nesto novo ne izadje, a onda padaju u zaborav. Nijedna od tih serija (posto sam svaku gledao) mi nije nista bolja od Mr.Robota recimo i nikad nece steci neki kultni status.

To je problem Netflixa, nesto za zabavu i jednokratnu upotrebu uvek ima, zato im i placam tu pretplatu jako dugo, ali nema za moj ukus serije kojoj ces da se vratis za 10-15 godina i sa uzivanjem repriziras. (mozda Mindhunter jedino samo zbog ozbiljnosti i jer je radjena po istinitim dogadjajima, bez preuvelicavanja).

HBO sa druge strane ima mnogo vise serija kojima mozes da se vracas beskonacno puno puta, ali i daleko daleko manji broj zanimljivih u odnosu na Netflix (kad Netflix izbacuje na nedeljnoj bazi serije :biggrin: )

Pa da, ali te najjace serije su dobrim delom i od drugih produkcija tipa nbc, amc i tako te
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Rancesco » 26 Jul 2019, 10:41

Pogledao prvu epizodu samo i nije lose za sada. Valjda ce ostatak biti na nivou :)

A group of vigilantes set out to take down corrupt superheroes who abuse their superpowers.

https://www.imdb.com/title/tt1190634/
Rancesco

Postby harmonica » 26 Jul 2019, 12:21

Bojack Horseman je Netflix original serija, i bez preterivanja jedna od najboljih serija svih vremena :biggrin: Ali em što je animirana, em što se prvenstveno radi o depresiji a u formi tragikomedije je, em što se svet sastoji od ljudi i životinja sa ljudskim karakteristikama - uopšte nije klasična netflix limunada serija. Ako je završe dobro u sledeće 2 sezone maks, biće remek delo, samo da se ne razvuku previše
A ipak je, samo za trenutak, u tom kriku svega nekoliko stotina grla, zazvučala takva strašna snaga! Kako to da nikad ne viču zbog drugih, važnijih stvari?
harmonica

Postby fabricio » 26 Jul 2019, 14:30

To i Rik i Morti su mi najbolje animirane.
Nekad su bili simpsonovi, dok sam bio malo mladji, a south park iako volim taj humor mi nikad nije legao.
fabricio

Postby Poison and Remedy » 26 Jul 2019, 19:25

Izasla je komplet prva sezona serije The Boys.
TRADIZIONI DI FAMIGLIA
Poison and Remedy

Postby NEDJA » 28 Jul 2019, 17:46

U poslednje vreme uglavnom nisam mogao da ubodem sa serijom. Pogledao sam onu rumunsku Umbre, ali mi se nije preterano svidela, Mad men sam pogledao nekoliko epizoda ali nije po mom ukusu, Dark mi je bio veoma dobar i uzbudljiv u 1. sezoni ali mi se početak druge sezone nije svideo, ali sam konačno ubo seriju po mom ukusu koja me bas vuce, jedva cekam naredne epizode, pogledao sam tek četiri ali se nadam da će mi do kraja biti vrhunska. Suburra: Blood on Rome. :okk: :okk: :okk:
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura