Tegi wrote:Čovek se ne oseća Srbinom i sasvim je u redu da ga ta reprezentacija u emotivnom smislu ne zanima.
Hiljadu puta poštenije od satnika koji dolaze da podbunjuju narod u ime uskih interesnih grupa ili onih koji vlastiti autošovinizam skrivaju pod plaštom subjektivne navijačke kritike.
Volim svoju zemlju i svoj jezik. Gde god sam bio uvek mi je u Srbiji bilo najlepše, kakva god ona bila.
Sa reprezentacijom nemam neku identifikaciju. Nervira me opsta histerija oko takmičenja i svake pobede. Tu ne mislim na vas koji pratite i volite sport, vec na histeriju medju devojkama i nekim muskarcima koji kace slike kosarkasa, pisu neke ode ljubavi, a jos uvek se muce sa pravilima, i dva dana posle prvenstva zaborave na postojanje sporta i tih momaka.
Jos vise me nerviraju likovi po kaficima i kladionicama koji se u jednom trenutku zaklinju u nekoga, a u sledecem ga psuju kao najgoreg neprijatelja.
Na kraju, ne dozivljavam sport i reprezentaciju kao odraz ljubavi prema narodu.
Sto se tice Kalinica i Nedovica.
Zanimljivo mi je kako se pompa stvorila oko ovog prvog, a Nedovica u kontekstu odlaska na SP niko ne pominje.
Verovatno je razlog u tome sto je kratko igrao u Zvezdi pa navijacke mase nisu stigle da se sazive sa njim.
Sa druge, strane "brat Kalina" ih je kupio za sva vremena onim podmuklim potezima u prvoj trofejnoj sezoni u njihovim navijackim karijerama, nevezano za klub koji su bodrili u tom trenutku.
Konacno sazivljavanje sa "bratom Kalinom" desilo se u trenutku vrhunca podmuklosti kada je nazivao svog kolegu konjem. Tu se podmuklost nije zavrsila, isla je do davanja casova Dzenkinsu.
Sto se tice njegovih igrackih kvaliteta, ako toliki broj vrhunskih igraca ne moze bez jednog "djubretara", onda je problem daleko dublji.