by Pit Bull » 02 Jul 2019, 07:33
Ljudi kod nas teze senzacionalizmu, samo neka ima o necemu da se prica i da postoji mogucnost za kontra stav.
To je u rangu onoga "leba i igara"...
Pazi ti molim te, problem sto Nedovic nije pozvan, a ptice na grani su znale da nece ici na SP i da nije u 6 najboljih bekova. Tj. bila je dilema izmedju njega, Gagija i Gudurica ko ce otpasti, cak je u nekim kombinacijama bilo i da ce dvojica otpasti. Guduric odigrao sjajnu sezonu, dobio NBA ugovor juce, tako da je realno bilo samo izmedju Gagija i Nedovica tu, plus Nedovic se raspao ove sezone od povreda, ni senka igraca iz prethodne dve sezone. Plus Nedovic je 1/2 igrac, a Gagi 2/3, a pored tri plejmejkera koja ce izvesno ici, sigurno ti je potrebniji neko ko moze i na tri pokriti, nego na jedan.
Znaci igracki potpuno jasno zasto nije u 12.
Pa se onda pojave price, trebao mu je Sale licno reci? Ko je Nedovic da mu se licno saopstava? Msm. svaka cast momku, nas je, nista ruzno ne mislim o njemu, ali jedan Bircevic je doneo tri medalje, da li bi frka bila da on nije bio u 18? Ne da ne bi bila frka, nego bi svi docekali sa odusevljenjem... Taj Nedovic doneo jednu medalju sa 5 poena u proseku... Protiv Australije i Hrvatske u nokaut fazi na OI nije igrao 3 minuta po mecu.
Znaci, apsolutno nebitan igrac u sirem kontekstu slike.
Kalinic je otpao iz drugih razloga, to je jasno svima. Ocito Sale nije hteo nikakvu negativnu energiju oko tima i to je to. Ja sam to ovde nagovestio pre mesec dana da nije uopste iskljuceno da otpadne Kalinic. Previse je skretao paznju na sebe "cudnim" izjavama, nezvanicno kruze price da te izjave nisu bas po meri svima u reprezentaciji i moguce da Sale nije hteo apsolutno nikakvu mogucu naznaku konflikta. Uostalom, Lucic je po meni imao bolju sezonu od Kalinica za koplje, tako da ono...
Ispisano 40 strana kao da je Bogdanovic otpao.
Osovina ovog tima su Bogdanovic, Jokic, Teodosic i Bjelica. Ta cetiri igraca. I kad budu najbitnije utakmice, oni ce igrati 25+ minuta. Bitan ti je plejmejker kojeg dobijas u Micicu kao "rising star", tu ce ti onda iz drugog plana rastereceni Lucic i Guduric dati ozbiljan doprinos, dodaj jos jednog centra po zelji i imas 8 igraca koji ce nositi ovu selekciju i izneti minute u kljucnim mecevima.
Ostali su tu da popune broj. Da li ce 5 minuta odigrati Nedovic, Milosavljevic ili neko treci u polufinalu ili finalu, nece to biti neka razlika sustinski. Za desetog, jedanaestog i dvanaestog igraca u reprezentaciji vodis "mahace peskirom". Momke koji ce biti privilegovani da budu tu i koji ce "na klupi" ostaviti srce i doprineti pozitivnoj atmosferi u timu. Ne treba ti neko ko ce u polufinalu da razmislja u glavi "sto ja igram ovako malo"? Zato se nikad po defaultu ne vodi iskljucivo 12 najboljih. Naravno da ce uvek ici 5-6 najboljih jer oni nose tim i ako neko izostane, to je udarac, ali ovi iz drugog i treceg plana... Tu se nijanse gledaju i ne presudjuju uvek samo igracke.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒