Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Fudbalska Reprezentacija Srbije

Postby Sir Oliver » 08 Jun 2019, 08:17

Jos jednom, ne radi se o zelji ili motivaciji. Imalo je kada su ginuli, pa nije bilo mnogo bolje. Ne radi se ni o individualnom znanju. Sve skupa mi imamo dovoljno fudbalera sa individualnim kvalitetom da kvalitetno pokrijemo sva mesta u timu. Medjutim:
- Selektor ne samo da nema trenersko iskustvo, vec ocigledno pokazuje da nema ni trenerski talenat
- Igraci koji imaju kvalitet za odredjene pozicije igraju na pozicijama za koje nemaju kvalitet
- Oni koji bi mogli da odigraju na nekim pozicijama na kojima smo tanki, ili nisu pozvani, ili sede na klupi
- Nemamo ni T od timske igre.

Nista nije uradjeno na automatizovanju akcija i kretanja igraca i, posto toga nema, onda nema ni brzine odigravanja, pa mi uvek delujemo sporije i haoticnije od gotovo bilo koje druge reprezentacije, cak i kada smo individualno ocigledno daleko bolji. Sve je na pojedincima da se snadju kako znaju unutar neke nacrtane formacije. Za tako nesto trener i nije potreban...

Da ne bude zabune, ovo sam govorio i kada smo pobedjivali, ne samo sada kada smo izgubili. Ipak, juce smo gledali Krstajicev doktorat iz gluposti, sa onom komicnom promenom formacije. Tu nije problem sama formacija (mada je uvek problem promena formacije kada je prethodno ne uigras), koliko je problem kako je Mladen to uradio:

- Kod Muslina je 3-5-1-1 bila defanzivna formacija. Ustvari smo igrali 5-3-1-1: tri umesto dva stopera, normalna dva beka i dva defanzivna vezna, jedan centralni ispred, a Tadic i Mitrovic sta urade napred, urade...A bice tu i tamo neki slobodnjak za Kolarova. Nismo imali igru, ali smo barem bili cvrsti pozadi a Tadic je dobio poziciju koja mu je omogucila da sav njegov individualni kvalitet dodje do izrazaja. Prosto, odvratno, ali jeste neki pristup koji ti daje takmicarske sanse.
- Vise velikih timova igra 3-5-1-1 ili cak i 3-5-2 kao ofanzivne varijante, gde bokove ne drze bekovi nego zaista vezni igraci (sto je juce probao i Krstajic). Ali tu onda ima nekoliko nuznih pretpostavki: (1) mora da imas dva defanzivna srednji i obojica moraju da budu em jaki, em brzi, em mora da znaju da se vrate i odigraju 'laznog stopera' kada jedan od trojice iz sredine izadje na bok. (2) od trojice najofanzivnih, barem dvojica moraju sve vreme da se krecu i zatvaraju pozadi. Juce smo videli sta se desi kada toga nema. Dese se ogromne rupe u odbrani: ili po bokovima ili u sredini, koje su Ukrainci lako kaznjavali jednom jedinom akcijom: "baci na bok gde uvek imas nekog samog, pa kada stoper izadje na njega ubaci u sredinu gde je sad ostala rupa". Koji genije trena da budes da omogucis protivniku ovako elementarno prostu taktiku koju bi svaki trener pionirskog tima, a kamoli A reprezdentacije, moralo da moze da takticki predupredi! E, sada znamo odgovor na ovo pitanje: treba da budes genije ranga Mladena Krstajica...
Last edited by Sir Oliver on 08 Jun 2019, 08:53, edited 1 time in total.
"SPORT POSTOJI DA BI PRAVDA POBEDJIVALA"
Sir Oliver

Postby PERA » 08 Jun 2019, 08:27

Fratelo wrote:Image

Image

Image

Tole odlazi !!11!!!

Sinoć je bio na klupi čini mi se, uhvatila ga je kamera u nekom trenutku.
Ko glasao sns od ruke mu ništa ne rodilo, rujno vino ni pšenica bijela.
Rđom kapo dok mu je kolena.
PERA

Postby Old school » 08 Jun 2019, 08:36

Radonjaa wrote:Onda da javimo da se ne igra dalje

Što se mene tiče, može...
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby stihl » 08 Jun 2019, 09:18

Матић је једном рекао да никад у клубу не трчи колико трчи у репрезентацији.
То све говори о нашој игри и стручњацима на клупи.
stihl

Postby Radonjaa » 08 Jun 2019, 09:32

Čini mi se da smo i na SP bili u 3 najbolje ekipe po pretrčanim km, dok su skoro svi ozbiljni završili u donjoj polovini te liste.
Volio bih da je motivacija u 5 najvećih problema reprezentacije, ali zaista nije.
Igrači često bespotrebno trče kao magarci, iz razloga što je selektor neznalica.
Sinoć mu špicevi uopšte ne pomažu odbrani, i konstantno Ukrajinci na sredini imaju 4 - 2 i 3 - 1, a na sredini trče bezveze Ljajić i Tadić koji nemaju veze sa defanzivom, što naravno neutrališe i umara i njih, i potpuno odsijeca igru Srbije u završnoj trećini.
Da ne pričamo o tome što je hrabro izveo formaciju koja je ranjiva po boku protiv ekipe koja već 3 godine igru bazira na krilima, i koja je to maksimalno iskoristila.
Nije Kolarov kriv što ne zna da drži poziciju, nikad nije ni znao. Nije Kolarov kriv što u svakom klubu njegovi kvaliteti dolaze do izražaja, a u reprezentaciji jedino mane. Kad svaki igrač u reprezentaciji djeluje lošije nego u klubu, to je obično znak da selektor stvarno nema pojma šta radi.
Najluđa stvar od svega, pogubljeni Spajić u sredini ovako zahtjevne odbrambene postavke. I uopšte igranje Spajića, već nekoliko okupljanja ga forsira, iako on jednostavno ne zna.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Statista » 08 Jun 2019, 11:48

Ma kažem vam ja nema ništa od fudbala dok se ne skrca jedno 300 do 500 miliona evrova da se napravi nacionalni stadion, srede JNA, Marakana, rekonstruiše još 5 stadiona po Srbiji.

Tad se prijavimo da budemo suorganizator EP i prolazimo kvalifikacije kao domaćini :lollol: prosto

Uzgred da napravimo i neku nacionalnu akadamiju za fudbalske navijače, trebaće novih snaga da se popune novi stadioni.

Hebo me ko mi reko da gledam naš fudbal, mi bre sto godina, od Tirketa i Moše, igramo neki zunzarski fudbal, uvek u kontra ritmu od sveta i trendova.
OSVOJILI SMO SVEEEEEEEEEE
Statista

Postby soniko » 08 Jun 2019, 12:14

Potez veceri je uvodjenje Fejse na 0-4.
Devedeset posto ljudi ovde je u petnaestom minutu vidjelo problem ali Krntaja ne. Ocigledno je da znanje nema ali bitno je da mu je trenerski ego visok.
Ono kad uvidi gresku ali nece da mijenja u prvom poluvremenu da ne ispadne kriv vec ocekuje da se cudo desi i da odjedom proigramo :roll:

Zasluzio je smjenu zbog eksperimentisanja sa postavom na najvaznijoj utakmici u kvalama, a samar i nogobulj za inacenje i ne mjenjanje postavke kad se vidjelo da se ukrajinci izivljavaju nad nama.
Novinari kazu da mu je na 2-0 prisao Tadic i rekao ne ide ovako a on se onda konsultovao sa saradnicima i naravno nista nije promjenio.
soniko

Postby rabesandratana » 08 Jun 2019, 16:43

Kao da citam temu FK Partizan, analiziraju se igraci, trener, taktitika, formacija a glavni problem ne stanuje tu, ne moze da nam FFS lici na sta lici, da nam liga bude takva kakva je a da ocekujemo neke rezultate od reprezentacije.
Vucicu pederu ne damo ti titulu !

Dacha
Deda
NBG
Cuburac i cerka
Dexi
Angus Young
Don i kum
Jedno ime
Chinaski
rabesandratana

Postby Горан » 08 Jun 2019, 17:00

rabesandratana wrote:Kao da citam temu FK Partizan, analiziraju se igraci, trener, taktitika, formacija a glavni problem ne stanuje tu, ne moze da nam FFS lici na sta lici, da nam liga bude takva kakva je a da ocekujemo neke rezultate od reprezentacije.

Pa kad pogledas ko je vice sampion svijeta i kakva im je domaca liga, ne igra taj faktor bogzna kakvu ulogu. Doslovice njihov klupski fudbal jos nije imao momenat Pavkov x2 koji smo mi imali ove sezone, ili Partizan 2003, bar sto se tice ove moderne ere, pa su opet dosli do K 2 svjetskog fudbala.

Jebe nas sto nikako da uspostavimo neki kontinuitet, da zalicimo na tim, nikad dvije iste postave za redom nisu izasle. Vise je Paunova ceta U21 licila na tim nego ova ekipa u zadnjih ihaha, a Paun je jos imao koliko oces livadara od Stanise Mandica i Zdjelara do Antonova...
bwa wrote:Crnogorci jesu Srbi u sirem smislu.

Dr Arslanagic wrote:Верујем да окрећемо и поред стравичне судијске крађе.
Горан

Postby Dylam Dop » 08 Jun 2019, 17:12

Ima neko od vas ideju da baci neku kratku analizu ili obrazlozenje na cemu se ustvari zasnovao uspjeh kroasana, pocevsi od one '98 pa do danas?

Malo kasnije napisacu i svoje misljenje.
Dylam Dop
Guest

Postby Eddie Brock » 08 Jun 2019, 17:17

Dylam Dop wrote:Ima neko od vas ideju da baci neku kratku analizu ili obrazlozenje na cemu se ustvari zasnovao uspjeh kroasana, pocevsi od one '98 pa do danas?

Malo kasnije napisacu i svoje misljenje.

Moje misljenje da igraju isto ili cak i bolje nego u klubovima npr. za razliku od nasih koji su za +30% slabije igraju u repstaciji nego u klubovima

Ne samo kroasani vec vecina bojih repstacija..
UPRAVA NAPOLJE!
Eddie Brock

Postby Dylam Dop » 08 Jun 2019, 17:39

Eddie Brock wrote:Moje misljenje da igraju isto ili cak i bolje nego u klubovima npr. za razliku od nasih koji su za +30% slabije igraju u repstaciji nego u klubovima..

To je vec opste mjesto i konstatacija stanja, ali ja pitam konkretno sta je dovelo do toga? Mi smo npr. te '98 vjerovatno imali i bolje igrace, sveukupno gledavsi, od njih, a imali smo neuporedivo boljeg plejmejkera (mi Piksija, oni koga ono: Prosineckog?) od koga je sve kretalo i igrao je tada i uvijek izuzetno u selekciji, nimalo mu nije padao doprinos u odnosu na ono sto je pokazivao u Japanu.
Dylam Dop
Guest

Postby Eddie Brock » 08 Jun 2019, 17:46

Mislim da i sada imamo iste jacine repke,aki kod nas su manekeni ,puno znaci trud i zelja + kvalitet....
Svugde su menadzerske kombine,nestrucan kadar,selektori nista spec.

Mislim da kod njih to preovladava,zelja da budu medju prvih 10 u svetu.

Kod nas da budemo u prvih po nonsalanciji

Svi su iz mlade repke presli u A i nastavili taj nekii sistem mozda, kod nas neki u A ,neki ni ne igraju aktivno otprilike

Neka nasi grizu kao u klubovima,videce se velika razlika,i neka igraju najbolji/spremniji a ne kombine razne
UPRAVA NAPOLJE!
Eddie Brock

Postby Radonjaa » 08 Jun 2019, 17:51

Da im se ne igra za reprezentaciju, jednostavno se ne bi odazivali, ili bi glumili povrede.
Nikome ne ide u prilog da se pojavi i da odigra loš meč.
Motivacija nije ni u 5 najvećih problema reprezentacije.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Old school » 08 Jun 2019, 17:54

Znači šarlatan nema nameru da podnese ostavku?

Fenomen hrvatske rep. je za mene potpuno neobjašnjiv. Igraju daleko iznad realnih kvaliteta i mogućnosti. To se posebno odnosi na ovu generaciju jer je prethodna imala i jedno i drugo. Veći deo energije i samopouzdanje standardno crpe iz fanatičnog nacionalizma kojim su opijeni već 25 godina.Oni su i dalje u ratu za "lijepu njihovu", prenešenom na sportski teren. Jednostavno uspeli sebe i fudbalski svet da ubede da su top svetska fudbalska velesila i to je pola puta do uspeha. Ostatak samopouzdanja im "pumpa" fudblaski svet nebuloznim astronomskim transferima hrvatskih mladih poluproizvoda koji se kao iz rukava plaćaju 10-15M. Po kom to rezonu Dinamo može da proda igrača za 15M ako u grupi LŠ izgubi sve utakmice uz -25 gol razliku? Zašto ne bi Bate Borisov prodavao fudbalere Belorusije za 10M po toj logici?
Da ne bude da trolujem, jak kvalitet u hrvatskoj rep. postoji ali moje mišljenje je da je u velikoj disproporciji sa trenutnim rezultatima u korist ovog drugog. Psihologija i autosugestija su čudo.
Last edited by Old school on 08 Jun 2019, 18:00, edited 2 times in total.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja