Board index Život van sporta Tehnika i tehnologija

Mobilni telefoni

Omiljena marka mobilnog telefona ?

iPhone
18
12%
Nokia
36
23%
Samsung
34
22%
HTC
15
10%
Sony Ericsson
11
7%
Motorola
2
1%
LG
12
8%
Neka druga ...
17
11%
Nemam omiljenu marku
10
6%

Total votes : 155

Re: Mobilni telefoni

Postby vess » 28 Jan 2019, 14:15

pick&roll wrote:Ali da ti naručiš telefon koji evidentno imaju u nekoj od svojih poslovnica čim sam mogao da ga naručim i da on osmi dan još uvek ne stiže, u 2019-oj godini... stvarno smo gori od Džibutija jbt... kao da treba da mi poklone aparat, pa kao poklanjamo ti ga pa budi strpljiv, kad signe, stigne... keva od jednog drugara čeka telefon kod njih već 3 nedelje :truce: govorim o mt:s-u.

Ja sam u mts-u narucio telefon negde oko 25og marta i rekli su mi bice za 10ak dana. Posle 20 dana opet odem, kazu mi evo narucicemo opet ne znamo sta se desilo. Posto ni tada nije stigao, pocetkom juna odem po treci put gde mi kazu da telefon ima u poslovnici na Terazijama. Odem na Terazije gde mi kazu nemamo trenutno mozemo da porucimo. :laugh: Posto sam imao puno obaveza nisam ni istigao toliko da se bavim oko telefona, posle mesec dana (pocetak jula) sam otisao i raskinuo ugovor i presao u Telenor. Vise od 3 puna meseca oni nisu bili u stanju da naruče telefon. :laugh: Ubedljivo najgori operater.
''Treba da se izdrže i ova vremena, jeste neka vrsta plemstva u ovim danima navijati za Partizan. Iz svega ovoga moramo izaći jači nego što smo bili kad je ova oluja došla." - General Duško Vujošević
vess

Postby pick&roll » 28 Jan 2019, 14:19

Debilčine bre! Što kaže Naka ponašaju se kao da je 19. vek :pop:

Jebao me dan kad sam prešao u mt:s... a prešao sam jer sam kontao da imaju povoljnije pakete...

Što možda i jeste tako, ali im je zato sve ostalo plač majke Božije...

Još mi danas kažu kao pa tek je 7 dana prošlo, zvaćemo kad stigne...

Hahahaha tačno da odeš i da ih zapališ :lollol:
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan."
pick&roll

Postby Hezonja » 28 Jan 2019, 21:34

Ljudi da li mi mozete preporuciti neki android, a da je cena do 200-250 evra?
Hezonja

Postby Skafi » 28 Jan 2019, 23:59

Samsung Galaxy J7 (2018)

http://www.telekoplus.com/mobilni-telefoni/samsung/galaxy-j7-duo-2018-cena/

Honor 9 Lite. Imam ga i zadovoljan sam njime, odlično leži u ruci. Jedina mana je što je na našem tržištu dostupna samo ova nešto skromnija verzija sa 3 GB rama i 32 GB interne memorije, a u ozbiljnijim tržištima postoji i verzija sa 4 GB rama i 64 GB memorije. Mada ja nisam previše zahtevan korisnik u smislu da igram igrice recimo,, tako da ovaj telefon ima sve što mi treba i prilično je brz, čak i sa 3 GB rama.

Iako mi je ovaj baš bio primamljiv, ali odbilo me je to što ima čak 6,5 inča, što mi je delovalo preveliko (ispostavilo se da ipak nije baš toliko veliki, jer ekran zauzima maltene ceo prednji prostor nauštrb ivica). Ako izuzmemo to, jeste da je oko 300 evra, ali ima 4 GB rama, bolju bateriju i kameru, kao i duplo veću memoriju za skladištenje od ovog mog, koji izgleda jako lepo, a ovaj 8X izgleda prelepo.

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/6603/Huawei/Honor-8X-64GB

Skafi

Postby Rancesco » 29 Jan 2019, 08:01

Kakva iskustva kod Telekoma, sve pozitivno :D
Mada slicno sam imao i ja, skoro sam isao u poslovnicu da vidim kada mogu da produzim ugovor i rekose mi da je to 1.februar. Reko taman na licu mesta da vidim za nov telefon na rate i da rezervisem uredjaj, kada ono nema na stanju, kazu prati ti na sajtu ili da te mi obavestimo kada bude pa da rezervisemo. Cekam par dana eto telefona na sajtu, naravno danima niko da me kontaktira..a i sto bi radili svoj posao. Ja u poslovnicu da vidim sta se desava, kada ono nit zahteva nit rezervacije uredjaja.. Ja opet da ponovim zahtev i rezervisem, moze, ali posto ne moze kod njih u poslovnicu da stigne ne znam zasto moram da idem u drugi grad da preuzmem uredjaj. Dajem ja podatke i sve sto treba kad gle cuda nekako ispade sada da su napravili gresku da ne mogu 1.februara da produzim nego 1.marta...Uz izvinjenje ponudili su mi da dodjem polovinom meseca i rezervisem uredjaj u nadi da ce ga biti na stanju ili ako ne bude da ce se nabaviti a da ga vec 1.marta pokupim u drugom gradu :D
Tako da ostade jos mesec dana da se ceka...

Sva sreca pa ako mi pukne film da mogu uvek u Vip ili Telenor da idem..
Rancesco

Postby Admiral » 29 Jan 2019, 08:48

Kad smo kod toga, je l ima neko iskustva sa Globaltelom?

Narucivanje telefona preko Operatera je daleko najskuplja varijata. Pogledajte ponude mobilnih Sopova (Beograd) takodje mnogi daju na rate, a cena neuporedivo jeftinija.
P&R... pogledaj tu varijantu.

Pravio sam racunicu, po kojoj bi mi S8 u Telenoru ispao oko 530e, a u sopu u kojem sam ga nasao je bio 390, isto na rate.

Ja sam MTS promenio Telenorom, to je jedna od boljih odluka koje sam doneo.
Generalno je za nijansu Telenor skuplji, ali su ovi paketi Telekoma za po 1500 dinara gde je sve besplatno bas isplativi.

Kao korisnik telenora + Telenor banke iskreno svima mogu da preporucim....S druge strane o MTS-u sve najgore.

Secam se da sam uzee neki mobilni internet kod njih, kao studentska ponuda... skinuli su kozu sledja...do duse tada su imali monopol na trzistu, pa im se moglo. + ovo sto Pick oko telefona pominje je potpuno tacno.
Last edited by Admiral on 29 Jan 2019, 08:54, edited 3 times in total.
Uzmi Sale svetsku titulu!
Admiral

Postby Гроф Тинторето » 29 Jan 2019, 08:48

Hezonja wrote:Ljudi da li mi mozete preporuciti neki android, a da je cena do 200-250 evra?

Redmi note 5. Cena 170-180 evra

Sto se tice operatera, Vip pa svi ostali. Za crvenu 5-6 gb neta + sve ostalo neograniceno.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Cuburac » 29 Jan 2019, 09:07

Hteo sam da kupim pocophone, ali u trenutku potrebe nije ga bilo i zavrsio sam sa honor 8x (by Ivana Spanovic).
Trebao mi je veci telefom ( oslabio vid), uslov ispunjen, a nije preglomazan i ne izgleda smesno.
Takodje telefon koji ne koci i ima dovoljno memorije, to sam i dobio.
I kapacitetna baterija, i vise nego zadovoljan, sa kamerom takodje.
IMa DUal sim, meni izuzetno prakticno.
Placen 32.000, podnosljivo.
Ne igram se, telefoniranje, sms, viber, mape, surf i VNC, stalo po potrebi. Sve bez problema.
Ono sto sam trazio i ocekivao od telefona, to sam i dobio cak i malo vise. Dolazi sa zastitnom folijom preko ekrana, u kutiji i providna poledjina, bas prakticno da se ne cimas jureci zastitu.
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.
Cuburac

Postby Rancesco » 29 Jan 2019, 10:49

Admiral wrote:Kad smo kod toga, je l ima neko iskustva sa Globaltelom?

Narucivanje telefona preko Operatera je daleko najskuplja varijata. Pogledajte ponude mobilnih Sopova (Beograd) takodje mnogi daju na rate, a cena neuporedivo jeftinija.
P&R... pogledaj tu varijantu.

Pravio sam racunicu, po kojoj bi mi S8 u Telenoru ispao oko 530e, a u sopu u kojem sam ga nasao je bio 390, isto na rate.

Ja sam MTS promenio Telenorom, to je jedna od boljih odluka koje sam doneo.
Generalno je za nijansu Telenor skuplji, ali su ovi paketi Telekoma za po 1500 dinara gde je sve besplatno bas isplativi.

Kao korisnik telenora + Telenor banke iskreno svima mogu da preporucim....S druge strane o MTS-u sve najgore.

Secam se da sam uzee neki mobilni internet kod njih, kao studentska ponuda... skinuli su kozu sledja...do duse tada su imali monopol na trzistu, pa im se moglo. + ovo sto Pick oko telefona pominje je potpuno tacno.

Mozes li da das neku preporuku za neki mobil shop u Bg koji daje na rate telefone i koji je tako jeftiniji? :D
Rancesco

Postby Фантом » 29 Jan 2019, 11:24

Гроф Тинторето wrote:
Hezonja wrote:Ljudi da li mi mozete preporuciti neki android, a da je cena do 200-250 evra?

Redmi note 5. Cena 170-180 evra

Ima i Xiaomi MiA2, uzela devojka skoro, dosta solidan telefon
дошао да вређа
Фантом

Postby Ćoba » 29 Jan 2019, 13:14

Ovaj Redmi Note 5 je sasvim solidan telefon, za te pare i vise nego zadovoljan. Prije toga od firme skrsim dva J7 Samsunga, na oba se razlije boja na displeju. Nikad vise Samsung, osim ako nije s serija, u moje ruke. Rekao bih jedima mana Redmi Note u usporedbi sa J7 je kamera, nisam ni malo srecan s tim ali jbg za te pare tesko da moze bolje.
Ćoba

Postby pick&roll » 29 Jan 2019, 13:42

Kažite dragička...

Zvali me da je stigao aparat i ja odem da ga preuzmem, kaže aa moram da pišem zahtev kreditnom birou jer mi je račun do sad bio 1000, a od sad će biti 3000 :lollol:

Drž’te me braćo da ne umrem :facepalm:

Mislio sam da će me Partizan ubiti, ali izgleda da će to ipak biti mt:s :srce:
pick&roll

Postby Naka » 29 Jan 2019, 13:55

Hahahaha... Pa stani, tebi ce pretplata biti 3000 dinara? Pa sta dobijas za te pare?
Naka

Postby Rancesco » 29 Jan 2019, 14:18

pick&roll wrote:Kažite dragička...

Zvali me da je stigao aparat i ja odem da ga preuzmem, kaže aa moram da pišem zahtev kreditnom birou jer mi je račun do sad bio 1000, a od sad će biti 3000 :lollol:

Drž’te me braćo da ne umrem :facepalm:

Mislio sam da će me Partizan ubiti, ali izgleda da će to ipak biti mt:s :srce:

Pa da, sto oni da provere kada ti mozes da pises zahtev :D Au, da se spremam psihicka na ono sta me ceka za oko mesec dana :D
Rancesco

Postby pick&roll » 29 Jan 2019, 14:33

Naka wrote:Hahahaha... Pa stani, tebi ce pretplata biti 3000 dinara? Pa sta dobijas za te pare?

To je sa sve uređajem :D
pick&roll

PreviousNext

Return to Tehnika i tehnologija