Srbija - Rumunija 14:5 (3:0, 4:0, 3:1, 4:4)
Bazen Peter van den Hugenband. Gledalaca. Sudije: Tajlan (Turska), Korizna (Poljska). Igrač više: Srbija 8 (5), Rumunija 8 (2).Peterci:Srbija 2 (2) Rumunija 1 (1 )
SRBIJA: Soro, Šaponjić 1, Gocić 1, Udovičić 2, Ćuk 1, Pijetlović 4, Nikić 1, Aleksić, Radjen 1, Filipović, Prlainović 3, S.Mitrović, B.Mitrović. Trener: Stanojević.
RUMUNIJA: Stojenesku, Radu, Negrean, Djakonu 2, Josep 2, Busila, Matei, Kiovanu, Gvanta, Djordjesku, Giban, Kadar, Dragusin. Trener: Kampeanu.
Dve reprezentacije bez kažnjenih selektora Udovičića i Kovača.
Dejan Stanojević je vodio utakmicu:
- Prezadovoljan sam odbranom posebno u prve tri četvrtine. To nam je bio i glavni zadatak. Znali smo da sa Rumunijom ne smemo da udjemo u jurnjavu. To bi njima više odgovaralo. Ispalo je kako smo želeli i sada se okrećemo duelu sa Crnom Gorom.
Andrija Prlainović je bio zadovoljan:
- Kao da su se Rumuni okrenuli narednim utakmicama. Sada ćemo da vidimo šta nam donosi susret sa Crnom Gorom. Možda već bude rešeno sve što se tiče prvog mesta a možda to bude i odlučujući duel.
Aleksa Šaponjić će pamtiti ovaj duel.Postigao je prvi gol na Evropskom prvenstvu:
- Hvala igračima što su mi omogućili da šutiram.Mnogo sam srećan što učestvujem na ovom takmičenju. Igramo sve bolje i nadam se da ćemo tako i da nastavimo.
Duško Pijetlović je opet pokazao kakav je centar:
- Za mene divna utakmica. Odigrali smo kako treba, na individualni kvalitet pokazali koliko možemo. Rumuni su takodje bili malo opušteniji i očigledno je da se i oni okreću narednim mečevima koji su im važni za odlazak na kvalifikacije u Edmonton.
Dejan Stanojevic, assistant coach SRB: “It wasn’t unusual for me to be responsible, it wasn’t the first time. The result is deceptive as we used up a lot of energy in the water. Of course we are in a comfortable position now with four wins, but the third-placed teams in the groups also still have the chance to win the title.”
Dusko Pijetlovic (SRB/6): “We had a slight mental problem at the start because we are not used to play at such an early time at midday. We decided the match from our strong defence.”
Ciprian Cimpiano, assistant coach ROU: Refused to give a quote
Cosmin Radu (ROU/2): “At the beginning of the match we tried to equal Serbia’s level of play, but soon they made us pay the bill… I admit that we didn’t play well. Let’s forget the game immediately!”
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.
#8 #24
OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018
OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!