Rancesco wrote:Moze mala pomoc oko izbora SSD diska jer nisam siguran koji odabrati. Hocu bih da stavim u laptop jer imam M2 slot na njemu,a i svakako ce biti brzi od ove uboge trenutne 5400 varijante

Ako moze predlog za neku okej 1208 gb varijantu i 240 gb varijantu, novac mi je bas bitan.. pa ono gledam da bude sto manje. Ono sto sam izguglao videh da neke Kingstonove serije bas brzo crkavaju, pa ako neko ima vise iskustva znacila bi pomoc.
Ja imam u 2 laptopa Kingstonove od 120 GB, u jednom od 240 i u jednom Adata od 128. Ovaj od 240 koristim 2 godine,a jedan manji oko godinu dana, ostali su noviji, za sada bez ikakvih problema.
Nikad se vise ne bi vratio na klasican disk, u 2 laptopa ima identicno instalirane OSove i aplikacije pa se ne sekiram previse da li ce doci do nekog kraha. Izvadio 2 klasicna diska iz od 1 TB iz njih m kupio 2 fioke i napravio USB 3.0 diskove. Izbejkapovao i na njima drzim sve ono sto ne koristim svakodnevno.
Uzmes SSD disk i fiokicu za taj klasicni koga vec imas , napravis USB disk od njega, izbejkapujes na njega ceo os, periodicno dokumente , mailove i ono sto ti je bitno i ne mislis.
Evo ti selekcije za 120,128 i 240 GB SSDove.
https://www.bcgroup-online.com/ssd-diskovi