Pomešana osećanja. Slično sam se osećao i kod Španovićke u Riju. Moglo je i bolje, ali sa druge strane, odakle mi pravo da osporavam nečije ogromno dostignuće. Čućemo o čemu se radi, iskreno voleo bih da je reč o nečijem manjem zdravstvenom problemu. Od starta nije bilo goriva i na kraju su dobro prošli. Naravno, 4. mesto bi bilo razočaranje, a malo je nedostajalo da bude takav ishod. Razmazili su nas i to previše. Sećam se kako sam se pre samo 4 godine radovao istom ovom plasmanu, istog čamca, isto sa SP.
Što se tiče vremena, njih ne treba komentarisati. Ona su reperi samo u plivanju i atletici. U veslanju je duža staza nego u kajaku, pa je taj fenomen još više izražen. Nije previše retka situacija da ista posada, koja je pobedila i u pf i u A finalu ima za po 40-50 sekundi različita vremena, zbog ogromnih razlika u uslovima na stazi. Najčešći razlog je vetar, koji bije u grudi ili čamac, plus stvara talase. Konkretno u K-2 1000m, vreme se komentariše samo kad je ispod 3:10, što znači dve stvari. Da su bili dobri uslovi za trku i da je posada odlično veslala. Sve ostalo se uzima sa nekom rezervom.
EDIT: Sad videh da se mnogi žale na vetar, ne samo naši.
I jako bitna informacija - svi tvrde da je staza broj 2 ubedljivo najbolja, jer je u zavetrini. A Milica sutra vesla upravo u toj stazi. Tako da ako osvoji medalju, ne treba da se iznenadimo, ali isto tako ni da se ložimo za Tokio.