Kritikovati Zeljka Obradovica, to je ono nema dalje

Ali neka moja zapazanja su da je Dikson morao igrati vise. Ta energija koju on donosi, a moze i suteve da pogodi je bila preko potrebna Fenerbahceu veceras, verovatno najvise sredinom trece cetvrtine. On je cak i uneo taj povratak u finisu... Vonamejker je danas statisticki bio najbolji posle Melija, ali onako kad gledas mec nije igrac koji lomi ili koji ce povuci svojim potezom ili reakcijom, a nije uspevao ni centre da spaja sa kosem. Tu Veseli najvise trpi, mada Veselija su isekla 2 faula u prve 2 minute sto je umnogome promenilo njegovu agresivnost u odbrani, pa i na ofanzivnom skoku. Opet, kada imas Tavaresa na drugoj strani i prgavog Rejesa, nije lako odigrati partiju kakva se ocekuje. Tu sam od Slukasa ocekivao da vrti sa njim pikove, ali i to je izostalo.
Neshvatljivo mala minutaza za Kalinica u trecoj cetvrtini, on je defanzivno svoje kao i uvek odradio. Utisak je da je Zeljko pogresno rotirao danas. Nije uspeo da pronadje nekoga ko ce uz Melija da ubaci dve-tri trojke sto bi na kraju verovatno bilo dovoljno za trijumf. Guduric nula, Naneli nula, Mahmutoglu bez minute na F4, Datome nula trojki... Samo je jos neko trebao da se ukljuci.
Na drugoj strani Laso je sve pravilo odradio. Ja sam smatrao da je greska sto Kerol gubi minute zbog Kozera, jer Kerol je taj koji uvek povuce kad treba u finalu i vaznim mecevima, ali uvek taj dzoker sa klupe, medjutim Kozer je danas bio verovatno i najzasluzniji za trijumf Reala. Na obe strane terena perfektan. Ni kod Madridjana se niko nije istakao, ali Rudi, Tompkins, Rendolf, svi su pogodili makar taj jedan sut sa distance uz Kerola i tu je prevagnulo.
Sve u svemu zasluzeno, neka ide Doncic sa svim trofejima u dzepu u NBA. 19 godina... Laso ga sa 17 gurnuo u vatru, to je isto odlika hrabrih trenera. Nije Laso imao problem ni ove sezone da gura Radoncica, kvalitetan trener. Mozda nije takticki mastermind kao Obradovic, ali mislim da je Laso ubedljivo najbolji trener u Evroligi kada je kreiranje hemije u ekipi u pitanju. Bacio sam pogled malo na Tviter, Darden, Drejper i jos mnogi bivsi igraci su odmah posle pobede istakli da im je Laso jedan od omiljenih trenera sa kojim su radili i da je zasluzena titula. Velickovic je istog misljenja. Sve u svemu, solidan F4 u Beogradu. Kvalitetom ipak ne na vrhuncu.