Board index Košarka Evropska košarka

Evroliga

Re: Evroliga

Postby Skafi » 20 May 2018, 22:23

Nema Fener jasnog lidera, kao što ga je imao u Bogdanu i na drugi način Judou.

Real ih ima čak dvojicu, ali opet, titulu je ponajviše doneo trio Kozer/Tompkins/Tavares. U ključnim momentima oni su bili ti koji su imali najveći uticaj na meč.
Skafi

Postby Rajs » 20 May 2018, 22:27

Ćoba wrote:Rajs, a ko je to trebao dobiti vecu minutazu u odnosu na Veselog?

Prvi Duverioglu.

Odlicno je odigrao na pocetku.

Kapiram ja da im je Veseli mozda najznacajniji igraca, ali svi smo videli da se lik raspada.

Pa menjaj ga majku mu, dok ne nadjes nekog ko je raspolozen.
NBA Fantasy Champion (2019)
Premier League H2H Fantasy Champion (2021)

OSTOJA ODLAZI
Rajs

Postby Ćoba » 20 May 2018, 22:29

Pa imao je licne Duveruoglu. Dalje?
Ćoba

Postby Rajs » 20 May 2018, 22:29

Ćoba wrote:Pa imao je licne Duveruoglu. Dalje?

Pa za sta da ga cuva? Za trece poluvreme?

OSTOJA ODLAZI
Rajs

Postby Pit Bull » 20 May 2018, 22:31

Kritikovati Zeljka Obradovica, to je ono nema dalje :D

Ali neka moja zapazanja su da je Dikson morao igrati vise. Ta energija koju on donosi, a moze i suteve da pogodi je bila preko potrebna Fenerbahceu veceras, verovatno najvise sredinom trece cetvrtine. On je cak i uneo taj povratak u finisu... Vonamejker je danas statisticki bio najbolji posle Melija, ali onako kad gledas mec nije igrac koji lomi ili koji ce povuci svojim potezom ili reakcijom, a nije uspevao ni centre da spaja sa kosem. Tu Veseli najvise trpi, mada Veselija su isekla 2 faula u prve 2 minute sto je umnogome promenilo njegovu agresivnost u odbrani, pa i na ofanzivnom skoku. Opet, kada imas Tavaresa na drugoj strani i prgavog Rejesa, nije lako odigrati partiju kakva se ocekuje. Tu sam od Slukasa ocekivao da vrti sa njim pikove, ali i to je izostalo.

Neshvatljivo mala minutaza za Kalinica u trecoj cetvrtini, on je defanzivno svoje kao i uvek odradio. Utisak je da je Zeljko pogresno rotirao danas. Nije uspeo da pronadje nekoga ko ce uz Melija da ubaci dve-tri trojke sto bi na kraju verovatno bilo dovoljno za trijumf. Guduric nula, Naneli nula, Mahmutoglu bez minute na F4, Datome nula trojki... Samo je jos neko trebao da se ukljuci.

Na drugoj strani Laso je sve pravilo odradio. Ja sam smatrao da je greska sto Kerol gubi minute zbog Kozera, jer Kerol je taj koji uvek povuce kad treba u finalu i vaznim mecevima, ali uvek taj dzoker sa klupe, medjutim Kozer je danas bio verovatno i najzasluzniji za trijumf Reala. Na obe strane terena perfektan. Ni kod Madridjana se niko nije istakao, ali Rudi, Tompkins, Rendolf, svi su pogodili makar taj jedan sut sa distance uz Kerola i tu je prevagnulo.

Sve u svemu zasluzeno, neka ide Doncic sa svim trofejima u dzepu u NBA. 19 godina... Laso ga sa 17 gurnuo u vatru, to je isto odlika hrabrih trenera. Nije Laso imao problem ni ove sezone da gura Radoncica, kvalitetan trener. Mozda nije takticki mastermind kao Obradovic, ali mislim da je Laso ubedljivo najbolji trener u Evroligi kada je kreiranje hemije u ekipi u pitanju. Bacio sam pogled malo na Tviter, Darden, Drejper i jos mnogi bivsi igraci su odmah posle pobede istakli da im je Laso jedan od omiljenih trenera sa kojim su radili i da je zasluzena titula. Velickovic je istog misljenja. Sve u svemu, solidan F4 u Beogradu. Kvalitetom ipak ne na vrhuncu.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Ćoba » 20 May 2018, 22:31

Nisi realan. Covjek nema zamjenu za Veselog, nema plan b. Pa ubio ih Real na skoku na zastiti obruca na svemu. Ko da udje, raspali Tomson. Zato mi je cudna tvoja konstatacija da je kriv Zeljko a ne Veseli.
Ćoba

Postby Skafi » 20 May 2018, 22:35

Neverovatna sezona Reala. Toliko nezgodan tajming sa povredama, a u isto vreme tajming povratka Rendolfa, Ajona i na kraju Ljulja.
Skafi

Postby Rajs » 20 May 2018, 22:35

Ćoba wrote:Nisi realan. Covjek nema zamjenu za Veselog, nema plan b. Pa ubio ih Real na skoku na zastiti obruca na svemu. Ko da udje, raspali Tomson. Zato mi je cudna tvoja konstatacija da je kriv Zeljko a ne Veseli.

Ma u pravu si ti.

Ali je ocigledno bilo da se Veseli raspada.

Onda moras da probas nesto da promenis. Probas sa Duveriogluom, ako dobije petu ubaci Tompsona.

Ako se i on raspadne, stavis Melija na 5 da siri kad ga vec hoce, a Datome ili Kalinic na 4.

Ima milion opcija.

Stvarno me Zeljko danas razocarao, cini mi se da nije pokusao sve sto je mogao da promeni ihod meca.

OSTOJA ODLAZI
Rajs

Postby fabricio » 20 May 2018, 22:36

Kaze Pik da ce saradnja sa Lasom biti momentalno produzena :okk:
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
fabricio

Postby Pit Bull » 20 May 2018, 22:36

Ćoba wrote:Nisi realan. Covjek nema zamjenu za Veselog, nema plan b. Pa ubio ih Real na skoku na zastiti obruca na svemu. Ko da udje, raspali Tomson. Zato mi je cudna tvoja konstatacija da je kriv Zeljko a ne Veseli.

Bukvalno nije imao koga da stavi. Jedino je jos mogao hazarderski potpuni small ball sa Melijem na 5, ali u ovakvoj utakmici kapiram da bi to radio samo da je bilo preko 12-13 razlike u 3/4. A mozda ne bi ni tada. Problem je sto su promasili sa Tompsonom koji je potpuno beskoristan igrac na ovom nivou.

fabricio wrote:Kaze Pik da ce saradnja sa Lasom biti momentalno produzena :okk:

Ovo je receno i pre F4 u Beogradu da zele jos 3 sezone da ga produze. Ali izgleda da ce mozda biti i vise od 3 posle ovoga :D
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby fabricio » 20 May 2018, 22:38

Nisam znao za pre, vidim sad se po tviteru RT dosta pa slucajno videh. Bas mi je drago za njega.
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
fabricio

Postby Bolkonski » 20 May 2018, 22:39

Imao je Dzejsona Tompsona. Lik igrao tri minuta, a kosta kao ceo budzet nekog osrednjeg tima. Jedino ako nije bila neka povreda.

Guduric mozda ima petlje i hrabrosti, ali njegov talenat i Bogdanovicev talenat se ne mogu meriti. Bogdanovic je u svakom segmentu igre na neuporedivo vecem nivou cistog talenta, dakle, onoga sto se ne uci.
Ako ce Guduric biti lider Fenera onda ce se boriti da ne budu poslednji u ligaskom delu Evrolige.
I Nikola Ivanovic ima petlje i pobednicki karakter, ali sigurno nece biti Spanulis.
Bolkonski

Postby Ćoba » 20 May 2018, 22:39

Ja sam opet vracam na momenat kad je Veseli promasio dva cista zicera i napravio nesportsku i samim tim odveo Real na 10+ 5 min prije kraja. Pa ne moze tu trener nista, zakopa te nekad tako igrac i cao. A moras mu dati sansu jer ti je na papiru najbolji igrac i oslanjas se na njega citavu sezonu.

Ali ida se nije desilo sve to pitanje je sta bi bilo, citvu utakmicu se cinilo da Real zasluzuje pobjesu, bili su bolji i to je to.

Tomson je Fenerov Lesor, ja ga u finalu ne bi stavio da mi vodu dosnosi.
Last edited by Ćoba on 20 May 2018, 22:40, edited 1 time in total.
Ćoba

Postby Skafi » 20 May 2018, 22:39

Faul Dončića nad Vonamejkerom je bio jednako nesportski kao faul Veselog nad njim.

Veseli je neverovatan. Da neko igra toliko godina Evroligu i da još nije naučio da kontroliše emocije. Opet dva brza faula, brzi izlazak iz igre i posle je bilo kasno da se uđe u ritam. Šta više, napravio je još par gluposti.
Skafi

Postby JoeSample » 20 May 2018, 22:40

Guduric mozda jednog dana postane odlican role igrac, nista vise od toga. On klasa nije.
JoeSample

PreviousNext

Return to Evropska košarka