Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby bekrinjo » 08 Dec 2011, 12:20

Savan je prema FIBA Europe medju 10 kandidata za najboljeg igraca,glasati mozete na linku ispod!
http://www.fibaeurope.com/cid_5FGcSsn0G ... 9L3b2.html

Kandidati su jos braca Gasol,Navaro,Batum,Novicki,Parker,Bo,Kirilenko i Dijamantidis...
bekrinjo

Postby bekrinjo » 08 Dec 2011, 15:47

Đilas: Ko neće da igra za reprezentaciju, daleko mu lepa kuća

M. Bećagović / D. Nikolić | 08. 12. 2011. - 12:50h | Foto: N. Marković | Komentara: 13
Kao što je “Blic” najavio, kako posle Evropskog prvenstva tako i krajem novembra, Dušan Ivković ostaje selektor košarkaške reprezentacije Srbije, što je u četvrtak potvrdio predsednik naše kuće košarke Dragan Đilas.

“Ivković ostaje na kormilu reprezentacije do 2013. i ima zaista veliku podršku u savezu”, sumirao je pregovore sa Ivkovićem vođene u Atini prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije.

On se osvrnuo i na oštre reči Darka Miličića, koji je nazvao Ivkovića lažovom, tvrdeći da od proslavljenog stručnjaka nije dobio poziv da igra za reprezentaciju, kako je to selektor navodio.

“Taj događaj nema nekih većih posledica. Nećemo svakako ulaziti u neke opširnije komentare te izjave, ali mogu da kažem sledeće: onaj ko hoće da se odazove reprezentaciji, ja sam mu zahvalan, a onaj koji neće - daleko mu lepa kuća”, rekao je Đilas.

Pred reprezentacijom Srbije je novi takmičarski ciklus, kvalifikacije za Eurobasket 2013, u kojima “orlovi” igraju protiv Crne Gore, Izraela, Slovačke, Estonije i Islanda.

“Očekuje nas novi ciklus, a mi krećemo u pohod, svi zajedno. Moram da istakne da je posao koji je urađen u seniorskoj reprezentaciji bio nezadovoljavajući u godini za nama, ali su se mlađe kategorije kvalitetno predstavile na međunarodnoj sceni. Što se Saveza tiče, finansijski ćemo pomoći regionalnim centrima kako bi se košarka razvijala, jer nam nije potreban samo Beograd, nego svi gradovi”, poručio je Đilas.

O predstojećim kvalifikacijama govorio je pred novinarima i Dejan Bodiroga, potpredsenik KSS zadužen za mušku košarku.

“Naša grupa je jako interesantna. Izvukli smo najjaču reprezentaciju iz trećeg šešira, Crnu Goru, a uz nju će nam najteži protivnik biti Izrael. Upravo će, zajedno sa nama, taj trio biti najvažniji u borbui za odlazak na Evropsko prvenstvo. Kao što je predsednik KSS rekao, i ja se zalažem za regionalni razvoj košarke, tako da će dve, tri utakmice u kvalifikacijama biti odigrane van Beograda. Siguran sam da publika širom Srbije želi da vidi reprezentaciju i u svom gradu. Precizno ćemo vam o tome reći više kada se budemo dogovorili sa upravama tih gradova”, rekao je Bodiroga.

Ana Joković, potpredsenica Košarkaškog saveza Srbije zadužena za žensku košarku, prokomentarisala je šanse naše reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. U njima će reprezentativke Srbije igrati protiv Crne Gore, Poljske, Estonije i Švajcarske.

“Dobili smo neugodnu grupu, tu su Poljakinje koje su za nas anonimne, ali ih ne smemo potceniti. Uz njih, sa nama u grupi su i Švajcarkinje koje vredno rade i sigurna sam da nam neće biti lak zalogaj. Nema reprezentacije koja se sme potceniti, tako da idemo sa najjačim sastavom protiv svakog rivala. Imaćemo 20 igračica u sastavu, a među njima i dva iznenađenja. Kao i muška selekcija, razmislićemo u kojim ćemo sve gradovima nastupiti u kvalifikacijama”, rekla je Jokovićeva, a na pitanje da li očekuje plasman na EP, istakla je: “Ne bih sedila ovde, u upravi, da ne vidim uspeh za našu reprezentaciju”.
bekrinjo

Postby Diktator » 20 Dec 2011, 13:32

Hvala Peja

Image

Stojaković: Zbogom!

Tridesetčetvorogodišnji srpski košarkaš odlučio da okonča karijeru posle 13 godina provedenih u NBA ligi.

foto: AP

Predrag Stojaković izjavio je za ESPN da su hronične povrede leđa i problemi sa vratom uzeli danak i da je došlo vreme da se povuče sa terena.

"Kada počnete da se borite sa svojim telom više nego da se bavite pripremom za meč, to je poziv za buđenje", izjavio je Stojaković, tri puta učesnik "Ol-star" meča.

Stojaković je prošle sezone sa Dalasom stigao do šampionskog NBA prstena.

Popularni Peja, NBA karijeru završava kao četvrti najbolji trojkaš u istoriji NBA lige sa 1.760 ubačenih šuteva van linije 7,25 metara. Pre njega na večnoj listi su samo Rej Alen, Redži Miler i Džejson Kid.

Stojaković je pre Dalasa igrao za Sakramento, Indijanu, Toronto i Nju Orleans. Draftovan je 1996. od strane Sakramenta kao 14. "pik" prve runde, a za Kingse u NBA ligi je debitovao 1998.

Pre toga igrao je za Crvenu zvezdu i solunski PAOK.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je zlatne medalje na SP u Indijanapolisu 2002. i na EP u Turskoj 2001, kao i bronzu na Eurobasketu 1999. u Francuskoj. Poslednji put za nacionalni tim igrao je 2003. na EP u Švedskoj.

Peđino saopštenje:

"Osećam se blagosloven što sam ima mogućnost da igram košarku. Uvek sam voleo ovu igru i ujedno imao respekt prema njoj, a sada znam da je vreme da se povučem. Obećao sam sebi odavno da će se to desiti kada osetim da moje telo više nije 100 odsto spremno. Došao sam do te tačke, i zato je vreme da se se povučem".

"Želim da se zahvalim sjajnim navijačima u Sakramentu, Indijani, Nju Orleansu i Dalasu koji su mi bili podrška svih ovih godina. Želim da se zahvalim Dalas Meveriksima što su verovali u mene prošle sezone, podarivši mi tako šansu da okončam karijeru sa šampionskom titulom".

"Radujem što ću imati više vremena da provedem sa mojom ženom Alekom i našom decom. Istovremeno ću, bez žurbe, odlučiti šta ću dalje raditi u svojoj karijeri. Siguran sam da ću ostati blizu košarke, posebno NBA lige".

(MONDO)

Image
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby Talicni Tom » 20 Dec 2011, 17:01

Hvala i čestitke za veliku karijeru.
AirBall wrote:Partizana niko ne sme da krade...
Talicni Tom

Postby CRNO_BELI » 20 Dec 2011, 17:49

Steta je sto su se neke stvari desile i sto Pedja nije imao vise reprezentativnih nastupa, samim tim i medalja oko vrata..

Ali hvala mu za ona dva velika zlata i za sve neprospavane noci zbog Sakramentovih utakmica...
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule
CRNO_BELI

Postby mali_buda » 20 Dec 2011, 18:08

Vujošević: Peđa je uvek znao da izabere pravi trenutak
Tanjug
Srpski košarkaš Predrag Stojaković zbog hroničnih problema sa leđima završio je profesionalnu karijeru, a njegovi bivši saigrači i treneri složili su se u ocenama da je bio jedan o najboljih šutera svih vremena.

Duško Vujošević, dugogodišnji trener Partizana i selektor selekcije Srbije i Crne Gore na EP 2003, kada je Stojaković kao kapiten poslednji put igrao za nacionalni tim ocenio je da je on uvek znao da izabere pravi trenutak, pa i sada kada je odlučio da završi karijeru.

"Stojaković je imao fantastični tajming u svemu, pa i kada je povlačenje u pitanju. Iza njega je fantastična karijera, pa sam tim i povlačenje ima posebnu dimenziju i značaj", rekao je Vujošević.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Diktator » 26 Dec 2011, 10:59

Kokoškov: “Nemamo igrače za NBA”
Izvor. B92, Večernje novosti | JT

Pomoćni trener Finiks Sansa Igor Kokošov rekao je da je prošlo vreme srpske dominacije u NBA ligi, prenose „Večernje novosti“.

Pre deset godina imali smo 11 igrača u najjačoj ligi na svetu, a sada su tu samo Darko Miličić, Vladimir Radmanović i Aleksandar Pavlović, dok boje Srbije brani i Kokoškov.

„U jednom trenutku smo bili daleko ispred svih, a sada imamo trojicu igrača, koje možemo da nazovemo i veteranima. Lepo je da neko predstavlja srpsku košarkašku školu, ali ne dominiramo kao što je to ranije bio slučaj“, istakao je Kokoškov.

Na pitanje koliko smo izgubili penzionisanjem Predraga Stojakovića, Kokoškov je rekao:

„Odlaskom takvog asa gubimo poziciju u internacionalnoj sferi u NBA. To nije moje mišljenje, nego tužna činjenica“.

Kokoškov se osvrnuo i na to kakva je perspektiva srpskih igrača, a posebno na to šta bivši košarkaš Partizana Jan Veseli može da očekuje u Vašingtonu.

„Imamo košarkaše koje smo razvijali, jedan je Čeh Jan Veseli, a drugi Crnogorac Nikola Peković. Oni su stasali u Partizanu, ali ne igraju u našoj reprezentaciji“, rekao je Kokoškov, „Vizardsi nemaju pobednički mentalitet, plašim se da se to ne reflektuje na njegov razvoj. Mislim da trener Sanders veruje u Veselog, iako nije čovek koji ima poverenja u mlade igrače. Jan mora da se nametne, bude igrački drzak kako bi dobio ozbiljniju ulogu u timu“.

Nova sezona u NBA ligi počela je prethodne noći, sa 55 dana zakašnjenja, a Kokoškov je istakao ko su za njega glavni favoriti za titulu.

„Na Istoku je Majami broj jedan. Sa Vejdom, Džejmsom i Bošom, od njih se očekuje i da uzmu titulu. Tu su još Lejkersi, Dalas, od Oklahome mnogo očekujem. Klipersi bi mogli da iznenade, angažovali su Pola i iskusnog Bilapsa“, naglasio je Kokoškov.

Kokoškov je od 2008. selektor Gruzije, koja je letos debitovala na Evropskom prvenstvu. Nedavno je od predsednika dobio orden časti, jedno od najvećih priznanja u ovoj zemlji.

„Nisu košarkaška zemlja, ali vole ovaj sport. Nemam ugovor, ali uvek mogu da računaju na mene. Prioritet je NBA, a posao selektora fakultativna aktivnost“, rekao je Kokoškov.
19.04.2015.
Diktator

Postby AirBall » 01 Jan 2012, 20:46

Po Divcevoj prici je svako lud ko se vrati u Srbiju... :D

Ponosan sam na Peđu

Predrag Stojaković je otišao u penziju?

- Zadovoljstvo mi je što sam igrao s njim. Jedan je od najboljih, bio je ol-star igrač, na kraju je karijeru završio kao šampion NBA. Svi bi trebalo da budemo ponosni na njega. Lično mu se zahvaljujem na lepom prezentovanju države, naše košarke. ne znam da li ćemo moći da ga iskoristimo do kraja i vratimo ga da radi u Srbiji. Nisu svi ludi kao ja. Deca i žena mu žive u Americi, nema mnogo veza sa Srbijom.
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Diktator » 01 Jan 2012, 21:22

Peja ce pre u Solun nego li u Srbiju....
19.04.2015.
Diktator

Postby AirBall » 01 Jan 2012, 21:26

Aleksa wrote:Peja ce pre u Solun nego li u Srbiju....

Zena mu je Grkinja i za razliku od Srbije u Grcku ide bar svake godine na odmor... Inace procitao sam jos pre par godina da su se svi Stojakovici (naravno na rodjake njegove mislim) iselili u Ameriku...

Nema on vise nikakvih dodirnih tacaka sa Srbijom (nazalost :colera: )
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Diktator » 01 Jan 2012, 21:43

Zna,ima rodjake u NS :bleh:
19.04.2015.
Diktator

Postby Bodi Bond » 02 Jan 2012, 05:11

Peđa je poslednji put bio u Srbiji 2008., ako se ne varam. To dovoljno govori o tome koliko je vezan za našu zemlju.
Ja volim taj sex.
Bodi Bond

Postby KKP » 02 Jan 2012, 18:14

Bodi Bond wrote:Peđa je poslednji put bio u Srbiji 2008., ako se ne varam. To dovoljno govori o tome koliko je vezan za našu zemlju.

:+1:
KKP

Re: KK Partizan 2011/12

Postby kojotppp » 04 Jan 2012, 23:42

Nesha wrote:
irriducibili wrote: Ali mi naravno nismo normalna zemlja...

:+1:

Iskreno sa vise zara pratim Partizan. Pratim reprezentaciju ali jednostavno vise to nije to. Mnogi igraci otkazuju i mnogo toga loseg se desava oko repke. Sve to jako utice.

Svi se sa setom secamo Danilovica, Djordjevica, Divca... i tesko nalazimo nove idole.

KKP mi svake godine ulepsava dane i vraca mi osmeh na lice.

o cemu vi pricate, oko repke se desavaju odlicne stvaril. bili smo drugi u evropi i prakticno drugi na svetu. lose smo odigrali jedno prvenstvo, igracni nisu igrali u klubovima, povrede su nas ubile...
kojotppp

Re: KK Partizan 2011/12

Postby irriducibili » 05 Jan 2012, 00:52

kojotppp wrote:o cemu vi pricate, oko repke se desavaju odlicne stvaril. bili smo drugi u evropi i prakticno drugi na svetu. lose smo odigrali jedno prvenstvo, igracni nisu igrali u klubovima, povrede su nas ubile...

Kad bi se zezali. Lose smo odigrali prvenstvo gde su svi dosli sa ozbiljnim sastavima, a mi sa skrpljenim timom podobnih. To sto igraci nisu igrali, a i ne igraju u klubovima, najbolje ilustruje njihov kvalitet. Sto se mene tice, ono sto sam predvideo se i desilo. Isto se odnosi i na KKP ove sezone. Uvek ce biti vas koji ce velike neuspehe pokusati da neutralisu uspesima iz proslosti. Licno me to ne zanima, niko ne moze biti amnestiran od odgovornosti za brljotine u sadasnjosti, time sto je nekada imao uspehe. U ljudskoj je prirodi da uvek tezi boljem. Osim kod Zvezdasa, pa makar i bivsih poput tebe, kojima se vise svidja da se zamrznu u slavnoj proslosti. Donekle razumljivo...
irriducibili

PreviousNext

Return to Reprezentacije