Panatinaikos
Nakon odlaska Željka Obradovica, totalni krah. To je manje vise bilo i ocekivano. Nema tog trenera koji može sa uspehom da nasledi jednu takvu dinastiju. Takvih primera u raznim sportovima je koliko hoces. Navijaci i gazda razmazeni i uljuljkani ogromnim uspesima ne shvataju da nije moguce samo dovesti drugog trenera i da se nastavi gde se stalo. Novi trener je pod ogromnim pritiskom i konstantno u senci Željka Obradovica. Nosioci igre u ozbiljnim godinama, isluženi, istroseni, umorni, zasiceni. Novi igraci mahom promasaji, tesko se uklapaju. Trener ne dobija kredit za kikseve i vreme da napravi svoj sistem. Pa i jednom DD treba vremena da se navikne na novog trenera. Godinama se radi u jednom sistemu i sad odjednom sve drugacije. Domacih mladih igraca za taj nivo igre 0, trzište sve siromasnije, ocekivanja ogromna, rezultati slabi. Siguran recept za neuspeh. Desilo im se skoro sve isto kao i Barseloni. Mozda i gore.
Gazda pokusavajuci da spreci potop pravi jos vece sranje. Menja trenere kao na traci. Siguran put u neuspeh. Kad je doveo Djordjevica pomislio sam da je to dobar potez ukoliko mu da vremena. Medjutim Sale pravi veliku gresku u selekciji tima. Dovodi brdo prosecnih igraca. Pa brate nisi dosao u Unikahu vec u Panatu. Trazi vrhunske, skupe igrace a ne polutanere. DOvedi dva ili tri vrhunska igraca koji prave razliku a ostalo krpi. E sad ja ne znam kakav je on dogovor imao sa gazdom, ali poznato je da ovaj i nije neka cicija. Sve u svemu jos jedna bacena sezona.
Pocinje nova. Novi trener ( Pedulakis

), novi tim, doduse ozbiljniji od prethodnog, ali sve mirise na jos jednu sezonu u nizu neuspesnih. Posle samo 2 kola EL, gazda menja trenera i cini se da kola nezaustavljivo idu ka dnu. MEDJUTIM.
Cavi PAskval sa ekipom koju nije selektirao radi ozbiljan posao. Postavio je stvari na svoje mesto. Igraju ozbiljno, odgovorno, cvrsto. Konstantni pomaci u igri na bolje. Forma pred plej of odlicna. Tu nisu imali srece, naleteli su Fener. Metla. Iskreno ocekivao sam bar jednu pobedu. Ipak je Fener bio prejak i prosetao se do titule. Kući vraca titulu. Dobra sezona.
Pred pocetak ove sezone Paskval doteruje tim. Uspeva da zadrzi Singltona, veliki posao. Sad ova ekipa deluje jako ozbiljno. Kalates igra kosarku zivota, Singlton klasa, Gist kao u najboljim danima, Rivers se jako dobro uklopio, Papas dobio vise prostora i sjajno koristi. Ostali vrlo dobro dopunjuju. Timski deluju sjajno, narocito u odbrani. Pik Kalates Gist besprekoran. Singlton siri odbrane sutem spolja. Ma milina za gledati. Mana im je mozda malo kraca klupa. Fali tu mozda jos jedan dobar igrac spolja. DEnmon ne blista a Lekavicijus nije taj kalibar. Do proslog kola jedini tim bez poraza kuci u sezoni, ukupno vise od godinu dana ne racunajuci plej of.
Ja sam za Panatu pomalo emotivno vezan. Dugo ih pratim. Verovatno i zbog Željka. Onaj stari Željkov PAO je bio nesto posebno. Klub koji je obelezio jednu epohu evropske kosarke. Toliko titula, toliko legendi igrackih.Bodiroga, Rebraca, Kutlaj, Papadopulos, Mulaomerovic, Alvertis, Rodzers, Lakovic Focis, Carcaris, Mekdonald, Dikudis, Papanikolau, Batist, Hadzivretas, Dijamantidis, Spanulis, Perperoglu, Tomasevic, Vujanic, Jasikevicijus, Siskauskas, Becirovic, Delk, Kenedi, Prkacin, zizic, Nikolas, Pekovic , Hejslip, Sato... Uf najezio sam se.. Epski dueli protiv Kindera, cska, Barse, Makabija, Oimpijakosa... Neverovatno. Verovatno i najbolja klupska kosarka koju sam gledao.
Elem. Meni deluje da je PAO sada na dobrom putu. DObro verovatno se onakvi uspesi nece ponoviti, ali opet. Nedostajao je EL jak PAO. Mislim da ove godine imaju fine sanse i za f4. Ako PAskval dobije kredit jos godinu dve, ni napad na tiulu nije nerealan. Ja im to od srca zelim