Houdini wrote:
raznovrstan napad ili dobrog napadaca ni najbolja odbrana ne moze odbraniti..
Istina ali takvih mamojeba je bas malo....
Houdini wrote:jbg stavi koga hoces na Jordana, Kobea, Hakima, Shaq-a, nema tu odbrane..
Tacno,individualna odbrana ne postoji....
Houdini wrote:i jos jedna stvar, ti od dobrog napadaca mozes napraviti prosecnog odbrambenog igraca, ali ako igrac nema talenta, nema te sile da napravi i solidnog napadaca..
Kontam sta hoces da kazes ali ne bih se slozio u potpunosti.....Ne moze se napraviti ni solidan defanzivac od nekog igraca kome Bog nije dao telo....npr Andric nikada nece moci biti ni korektan defanzivac....Jokic nikada nece moci da bude zastitnik reketa iz nekih drugih razloga naravno.....Mocice da popravi odredjene stvari ali neke stvari je jednostavno nemoguce popraviti....Dotakao si se DeAndrea da bi mogao da nastreba bar poluhorog,sa tim se slazem....ali nikada nece moci da siri kao Jokic,tu stoji tvoja prica ali postoje i obrnuti primeri gde ofanzivno talentovan igrac nema sanse da napreduje u odredjenim defanzivnim segmentima...
Houdini wrote:a kad smo se dotakli najboljih centara lige, ovo je moja prva liga, bez nekog reda:
DMC
Embiid
Jokic
KAT
Gasol
DJ
Gobert
mozda sam nekoga i zaboravio.. Turner ce uskoro biti u tom drustvu.
Za mene je Embiid najbolji centar na svetu....Steta sto je od stakla ali decko je definicija jednog centra....Ima sve ali sve....bas steta sto ne moze da igra u kontinuitetu bio bi prava zverina...
Ako pogledas ovu tvoju listu svima fali bar neki segment u igri osim Embidu...