Board index Košarka Američka košarka

Srbi u NBA

Re: Srbi u NBA

Postby Čekicar » 11 Nov 2017, 14:15

fabricio wrote:postanes jedan od boljih igraca na nivou cele lige :blue: :blue: :blue: :blue:

Preciziraj to jedan od boljih....Koliko igraca tu spada.....20,50,100,200 :laugh:
I FEEL DEVOTION
Čekicar

Postby fabricio » 11 Nov 2017, 14:23

Zar je bitno?

Imamo vodeceg igraca u NBA i ja sad treba da mu trazim mane ili sta?

Djokovic kad osvoji GS ja treba da pisem da mu je los bekend? Kao,dzabe GS kad nema bekend :beyond:

Decko se igra lopte,sa uzivanjem ga gledam,boli me k za njegovu odbranu,ne igra za repku pa da se sekiram sto je ne igra.
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
fabricio

Postby Serano » 11 Nov 2017, 14:28

На својој pf/c позицији међу 15 најбољих у лиги.
Serano
Guest

Postby Cvele » 11 Nov 2017, 15:11

Serano wrote:На својој pf/c позицији међу 15 најбољих у лиги.

Apsolutno.
Cvele

Postby Juancho » 11 Nov 2017, 16:13

Ja bih rekao da je top 5 igrača na C poziciji, ja prvi zameram Jokiću odbranu (i mnoge druge stvari) jer pratim Denver, ali ajmo realno, kakvu odbranu igra KAT, koga takođe smatram top 5 C? Ili Cousins, uz ogradu da ga nisam pratio ove sezone, ali čisto sumnjam da se on nešto popravio. S druge strane, igrači koji su odlični defanzivci (Gober prvenstveno, ili Adams npr) su dosta ograničeni ofanzivno, tj nemaju sposobnost da u 1 na 1 igri naprave prednost u napadu.
Oligarhstars wrote: Sine sad ti najozbiljnije kazem za ovaj post da te nadjem ne bi ti cela teretana pomogla u koju ides...
Juancho

Postby bhc_comp » 11 Nov 2017, 16:20

fabricio wrote:Djokovic kad osvoji GS ja treba da pisem da mu je los bekend? Kao,dzabe GS kad nema bekend :beyond:

Kod nas je to moderno, da hejtujes svoje a da velicas tudje. Nista cudno, takav nam je mentalitet.
teglica wrote:Ja imam privilegiju da kritikujem i Ostoju

jedno ime wrote:Veliki Dule objasnio malom kariju
bhc_comp

Postby Čekicar » 11 Nov 2017, 16:35

Nezahvalno je tumaciti medju koliko je on igraca na svojoj poziciji u NBA a da ne pricamo o celokupnoj ligi racunajuci igrace i na drugim pozcijama...
Treba prvo utvrditi sta gledamo i na osnovu cega donosimo zakljucak.....

Recimo,Jokic je centar zarobljen u telu pleja...fantastican osecaj za igru,za asistenciju....mekana ruka....siri protivnicke odbrane.....Sa druge strane ozbiljna defanzivna rupa....nije u stanju da iskontrolise defanzivni skok,nije zastitnik reketa....

E sada postavlja se pitanje,sta ko zeli,trazi?.....Licno uvek bih pre uzeo jednog DeAndre Jordana nego Jokica bez razmisljanja iako je Joka talentovaniji igrac....Bato,zakljucavanje reketa,otezavanje suteva protivnickim igracima iz reketa,rim protektor....U napadu brz rol i pretnja oko obruca.......Dobar u preuzimanju nizih igraca sto je jaaaako bitno,jako za mene....

Imam pleja za organizaciju napada.....Zna se ko sta treba da radi na terenu u ozbiljnim ekipama....
I FEEL DEVOTION
Čekicar

Postby Houdini » 11 Nov 2017, 21:12

Juancho wrote:Ili Cousins, uz ogradu da ga nisam pratio ove sezone, ali čisto sumnjam da se on nešto popravio.

ja sam gledao dva meca i neznatno je popravio, u smislu da je nesto motivisaniji..

Čekicar wrote:Licno uvek bih pre uzeo jednog DeAndre Jordana nego Jokica bez razmisljanja iako je Joka talentovaniji igrac....Bato,zakljucavanje reketa,otezavanje suteva protivnickim igracima iz reketa,rim protektor....U napadu brz rol i pretnja oko obruca.......Dobar u preuzimanju nizih igraca sto je jaaaako bitno,jako za mene....

ja ti dam ekipu Mudiay, Roberson, Convington i Griffin.. jel bi uzeo Jokica ili DJ-a?
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Čekicar » 11 Nov 2017, 21:18

Houdini wrote:
Čekicar wrote:Licno uvek bih pre uzeo jednog DeAndre Jordana nego Jokica bez razmisljanja iako je Joka talentovaniji igrac....Bato,zakljucavanje reketa,otezavanje suteva protivnickim igracima iz reketa,rim protektor....U napadu brz rol i pretnja oko obruca.......Dobar u preuzimanju nizih igraca sto je jaaaako bitno,jako za mene....

ja ti dam ekipu Mudiay, Roberson, Convington i Griffin.. jel bi uzeo Jokica ili DJ-a?

Braso ne mozemo tako da posmatramo....Mnogo fali kreativnosti ovoj navedenoj cetvorci tako da se odgovor sam namece...

Pricam ti prilikom selekcije sta je za mene najvaznije kod petice....Sve ostale dobre ofanzivne stvari(pre svega niski post a i sut za sirenje u nekim varijantama) su dodatni + ali to mi je osnova.......Naravno da nikada ne bih uzeo ovako ofanzivno ogranicenu,jednodimenzionalnu spoljnu liniju....

I zasto je sve to tako?....pa jednostavno u danasnjoj kosarci ti je pik igra ili ti igra 2 na 2 sve...Svaki napad se zasniva na piku... :beyond:
I FEEL DEVOTION
Čekicar

Postby Houdini » 11 Nov 2017, 21:23

ja sam samo hteo da kazem da za tako nesto moraju da se posmatraju i drugi igraci i sistem, recimo Jokic bi bio potpuno neupotrebljiv u OKC-u, kao sto bi u ovakvoj ekipi DEN DJ bio nepotreban..

kada bi mi bio prvi pik, bez znanja ostalih igraca ne znam koga bih uzeo.. mada vise naginjem Jokicu, zato sto je dobre napadace uvek tesko naci, a Robersona ima koliko hoces.
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Čekicar » 11 Nov 2017, 21:35

Houdini wrote:ja sam samo hteo da kazem da za tako nesto moraju da se posmatraju i drugi igraci i sistem, recimo Jokic bi bio potpuno neupotrebljiv u OKC-u, kao sto bi u ovakvoj ekipi DEN DJ bio nepotreban..

Naravno da moras da imas viziju celog tima....ali jednostavno u tom smeru bih razmisljao,naravno Jordan je samo primer,svakako bih trazio slicnu peticu ali sa boljim penalima jer mu je to stvarno ozbiljna mana....

Spoljnu liniju koju si naveo ne bi selektirao niko na kugli zemaljskoj :biggrin:

Houdini wrote:mada vise naginjem Jokicu, zato sto je dobre napadace uvek tesko naci, a Robersona ima koliko hoces.

Ovo mi je nejasno,dilema je Jokic ili Jordan....Robersona nikada ne bih pozeleo u timu...taman milion igraca da moram da nabrojim...

Uglavnom zato i kazem da je malo bzv pisati da li je neko u top10,20,50 ili 200....Zavisi na koji nacin se posmatra....Svaki igrac ima mane kao i kvalitete....svaki nesto donosi a nesto odnosi....
I FEEL DEVOTION
Čekicar

Postby Houdini » 11 Nov 2017, 21:40

Čekicar wrote:Ovo mi je nejasno,dilema je Jokic ili Jordan....Robersona nikada ne bih pozeleo u timu...taman milion igraca da moram da nabrojim...

mislio sam u smislu uzeo bih Jokica, jer je dobrih napadaca manje i da je lakse okruziti Jokica radnicima tipa Roberson, nego DJ-a napadacima..
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Čekicar » 11 Nov 2017, 21:44

Houdini wrote:
Čekicar wrote:Ovo mi je nejasno,dilema je Jokic ili Jordan....Robersona nikada ne bih pozeleo u timu...taman milion igraca da moram da nabrojim...

mislio sam u smislu uzeo bih Jokica, jer je dobrih napadaca manje i da je lakse okruziti Jokica radnicima tipa Roberson, nego DJ-a napadacima..

Aha,ok...razumem i mogu reci da se ne slazem iz razloga sto je pozicija broj 5 bas bitna za defanzivu iz razloga sto je danas sinonim za kosarku pik&rol....Kao i zato sto kada imas brutalne napadace spolja i centra koji brzo rola i visi na obrucu skoro te je nemoguce braniti...

Ne slazemo se cesto ali volim sa tobom da polemisem,razmenjujem misljenja....u materiji si....
I FEEL DEVOTION
Čekicar

Postby Juancho » 11 Nov 2017, 21:48

Čekićar se diskretno nabacuje Houdiniju... Pederski, ne zatvorski.

Lepo reče Houdini sve na temu tako da nemam šta da dodam :okk:
Oligarhstars wrote: Sine sad ti najozbiljnije kazem za ovaj post da te nadjem ne bi ti cela teretana pomogla u koju ides...
Juancho

Postby Houdini » 11 Nov 2017, 21:54

jeste, ali ja se uvek vodim tim da nema te odbrane koja moze da zaustavi dobar napad :biggrin: zato bih uvek za prvi pik birao dobrog napadaca, a ne defanzivca..

mislim jeste da ti titulu uzeti ne mozes bez odbrane, ali raznovrstan napad ili dobrog napadaca ni najbolja odbrana ne moze odbraniti..

jbg stavi koga hoces na Jordana, Kobea, Hakima, Shaq-a, nema tu odbrane..

i jos jedna stvar, ti od dobrog napadaca mozes napraviti prosecnog odbrambenog igraca, ali ako igrac nema talenta, nema te sile da napravi i solidnog napadaca..

na stranu sto ja mislim da bi DJ u drugoj ekipi bio znatno raznovrsniji, ako nista mogao bi da nauci ono sto je Ewing koristio celu karijeru, prijem lopte na niskom postu, kontakt u coveka i desni poluhorog..

a kad smo se dotakli najboljih centara lige, ovo je moja prva liga, bez nekog reda:
DMC
Embiid
Jokic
KAT
Gasol
DJ
Gobert

mozda sam nekoga i zaboravio.. Turner ce uskoro biti u tom drustvu.
Studenti u saopštenju
Houdini

PreviousNext

Return to Američka košarka