Russel Wilson wrote:Coltsi su dobili prvog pika svesno da bi uzeli Laka.
Nisu daleko od PO samo zato sto su u diviziji sa raspadima od ekipa.
Ovo oko njegovog uticaja na SC, jesi u pravu kada bi ga zamenili sa nekim od top QB-a, koji je u drugom trecem ugovoru. Ali kada bi ga menjali sa rukijem imali bi mnogo vise prostora. Mislim realno bez dobrog QB-a nema titule, I moras da ga platis papreno, ali poenta trejdovanja Laka je u pikovima koje mogu da dobiju za njega. Nisam mislio da ga trejduju da bi vec sledece godine bili konkurentni za titulu.
Ja mislim da oni bar 3,4 godine ne mogu da naprave nista sa ovim krsom od tima , jer zbog velike plate I Laka I pojedinih igraca oni mogu da se pojacavaju samo preko drafta, a tada ce Lak imati vec 33 godine.
Ako ga trejduju, šta im garantuje da će dobiti na draftu QB koji je približno tog kvaliteta. Luck je draftovan 2012 godine i od tada se nije pojavio QB sa takvim kvalitetom. Od tada su se pojavila možda 4-5 QB koji su u stanju da budu startni QB u ligi (Carr, Mariota, Winston, Prescott i možda Wentz), a mislim da nijedan od njih nije toliko talentovan kao Luck. Kad imaš franchise QB, ne trejduješ ga nikada!!! GM Coltsa Ballard je u Chiefsima dokazao da ima njuh za dobre igrače i ume da pronadje kvalitetne igrače i u kasnijim rundama. Ako mu daju 2-3 godine vremena napraviće odličan roster za Coltse. Previše se piše o kvalitetu naredne generacije QB (Darnold, Rosen, Allen, Jackson...), a realno ih niko nije detaljno skautirao. Ono malo što sam ja gledao, mogu da ti kažem da Allen i Jackson nisu ni blizu tome da mogu da igraju u NFL i da će verovatno morati da presede prvu godinu na klupi i da uče od nekog veterana. Pre godinu dana Deshaun Watson je bio gotovo siguran prvi pik na draftu, Kizer je bio top 10 pik, a onda kad su ih skautirali preskočio ih je Trubisky, igrač koji 2015 godine nije ni igrao. Na početku 2012 godine je Matt Barkley bio top QB u draft klasi 2013 i top 5 pik, a onda kad su ga skauti stvarno pogledali draftovan je negde pred kraj treće runde.