Dudas koliko vidim puca od samopouzdanja, ali ne osecam da bi mogao da prebaci ni 6000 poena, a kamoli da obori svoj drzavni rekord (6099 poena). Nadam se da gresim. Da se primetiti da je znacajno smrsao u odnosu na proslu godinu, sto je pohvalno i neophodno za povratak na stari nivo i borbu za odlicje. To mi je i nada da bi rezultati mogli da mu budu bolji nego sto mi ocekujemo.
Kolasinac ima vece sanse od Dudasa za medalju, jer je u njegovoj disciplini samo Storl nedodirljiv. Iako su ove godine i Stanek i Bukoviecki bacali preko 21m, Ceh je uzasno nekonstantan dok je najveca nada svetske atletike i dalje bez seniorske medalje pored dva 4. mesta, sto je moglo da mu ostavi oziljak koji bi mogao da ga unazadi i na ovom takmicenju. Od ostalih, kao jedinu ozbilju pretnju vidim Stipe Zunica. U sedmoboju Urenja i Majer su klasa za sve ostale, tako da bi Dudas u slucaju novog podviga mogao samo dodatno da utvrdi svoj nadimak Bronzanog decka. U skoku udalj samo trojica ove sezone preko 8m i to jako malo, tako da bi jabukamenova pretpostavka da 7.79m donosi medalju mogla da bude itekako dobra.
Nije mogao Bibic da se ubaci. Zeznuo ga je Makevic koji je ispunio normu, a ne mogu dvojica u istoj disciplini da nastupe a da obojica nemaju normu. Ionako je
haos u ovoj disciplini. Pendic napravio skandal, izjavio da vise nikad nece nastupiti za reprezentaciju jer je nepravedno nepozvan na balkanijadu na ustrb Bibica. Kao sto sam i davao nagovestaj...
Nadam se da ce da se smire strasti. U svakom slucaju, Bibic pored toga sto je kvalitetniji takmicar od Pendica, neuporedivo je i perspektivniji, tako da je selektorska odluka skroz na mestu.