Pratim koledz odavno.
Imam bukmarkovano milion sajtova i posvecen sam tome. Zanima me to da vidim koji ce igrac da uspe.
Imam par drugara tamo sa kojima razmenjujem misljenja, oni imaju bolji pristup informacijama, i tako.
Sad kako se blizi kraj sezone, ja se secam igraca koji su mi bili zanimljivi, sa drugarima se redovno cujem, i ovo ti je produkt svega toga. Gledam gde ih svrstavaju u mokove, i trudim se da ne stavim bas svakog. Ima igraca koji su meni dobri, ali ih na mokovima ne vide uopste. Pa njih necu ni da uzimam u obzir.
A evo sad imam i sa kim to da podelim :)
A jos bolje je kad prodje draft a BB izvuce nekog za koga niko nikad nije ni cuo i dominira sa njim. I onda se pitas sta sam ja to gledao
I ne samo on, masa dobrih evaluatora ima.
Kako je govorio Bosa Tanjevic: kako prepozna talenat kod igraca. On kaze, kad vidim igraca sa talentom, kao da ima kracu nogu. To ti je kad znas da prepoznas talenat.
Inace koledz nivo je drugi svet. Tamo nema suvoparnih akcija. Masta do iznemoglosti. Milion puta lepse od NFL-a.
Niko nicemu ne robuje. Sve akcije su smisljene na koledzu pa prenete na pro nivo.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.