Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Nemačka liga

Re: Bundesliga

Postby mali_buda » 06 Nov 2011, 01:43

12. kolo:

Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby mali_buda » 18 Nov 2011, 21:14

Kolege, sta ocekujete od sutrasnjeg velikog derbija koji se igra u Minhenu? Da li ce Borusija ponovo biti za katedrom kao prosle sezone ili ce Bajern nastaviti ovogodisnju demonstraciju sile? Za koga vi navijate?
mali_buda

Postby nolinjo » 18 Nov 2011, 23:27

mali_buda wrote:Kolege, sta ocekujete od sutrasnjeg velikog derbija koji se igra u Minhenu? Da li ce Borusija ponovo biti za katedrom kao prosle sezone ili ce Bajern nastaviti ovogodisnju demonstraciju sile? Za koga vi navijate?

ja navijam za boruse ali ce da prime laganih 5 komada nece znati sta ih je snaslo 15 minut bice 3-0 :biggrin:
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby mali_buda » 19 Nov 2011, 07:37

I meni se cini da ce Bajern da bude ubedljiv danas. Odlicni su ove sezone, sa lakocom dobijaju velike ekipe. Jedino ako Klop ne spremi neko iznenadjenje. Nadam se sjajnoj utakmici za gledanje, a voleo bih da gosti pobede, cisto da se zakomplikuje situacija na vrhu tabele.
mali_buda

Postby CRNO_BELI » 19 Nov 2011, 16:02

mali_buda wrote:Kolege, sta ocekujete od sutrasnjeg velikog derbija koji se igra u Minhenu? Da li ce Borusija ponovo biti za katedrom kao prosle sezone ili ce Bajern nastaviti ovogodisnju demonstraciju sile? Za koga vi navijate?

Nekad sam ludio za Bajernom. Sjecam se onog strasnog poraza od Junajteda, nakon kog nisam spavao 7 dana. Pa posle osvajanja titule, kad je Kan pohvatao penale igracima Valensije. Ali ocito su to bile djecacke strasti prema nekom klubu...

A sad, uopste ne dozivljavam Bajern u toj mjeri. Ni sam ne znam kako je nestala ta navijacka strast. Ipak, mislim da je Bajern najjaci u Njemackoj i da ce lagano dobiti...
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule
CRNO_BELI

Postby CRNO BELI SVET » 19 Nov 2011, 18:06

Nemate pojma sva trojica... :sarcastic:
Spoiler: pokaži
:bleh:

Kad je moglo Laško protiv Partizana u košarci, gde neće Dortmund protiv Bajerna... :biggrin:

A sad ozbiljno.

Bajern jeste favorit da se ne lažemo, ali BVB ne treba tako lako otpisati.
Hajnkes je prevazišao moja očekivanja i fenomenalno posložio tim pun zvezda, ali ja se nadam da će večeras mladost i fanatizam igrača Dortmunda odneti pobedu.
Nisam Koperfild da mogu da predvidim ideje Hajnkesa i Klopa, ali s' obzirom da volim Dortmund, A da me Klop pita za savet, samo bih mu rekao: konstantna agresija i presing na poslednju liniju Bajerna koja je i pored sasvim solidnih igračkih imena najvarljiviji deo ekipe.

Iseći im mogućnost pas igre koja je vrhunski sinhronizovana između svih linija, i onda na scenu stupa brzina spoljnih igrača i kreacija Kagave i fenomenalnog super Maria :blue: .

Po meni je ovo meč ranga našeg večitog derbija, naravno ne zbog kvaliteta, već zbog neizvesnosti koju bi trebao da proizvede.

U svakom slučaju, ja sam jedan od onih koji je u ovom slučaju debelo opredeljen:
Napred BVB!!! :hatman:
San koji sanjaš sam je samo san. San koji sanjamo zajedno je stvarnost.
CRNO BELI SVET

Postby mali_buda » 19 Nov 2011, 21:21

CRNO BELI SVET wrote:... A da me Klop pita za savet, samo bih mu rekao: konstantna agresija i presing na poslednju liniju Bajerna koja je i pored sasvim solidnih igračkih imena najvarljiviji deo ekipe.

Iseći im mogućnost pas igre koja je vrhunski sinhronizovana između svih linija, i onda na scenu stupa brzina spoljnih igrača i kreacija Kagave i fenomenalnog super Maria :blue: ....

:blue: :blue: :blue:

Druze, izgleda da je Klop clan ili posetilac ovog foruma i da je citao danas tvoj post.

Odlicna igra Dortmunda, potpuno su neutralisali Bajern. Kakav strahovit presing igraju, kako su pokretljivi. Nema iskakanja, sve deluje kao da je jedno telo u pitanju, a ne skup 10 igraca. Sinhronizovani su kao najbolje sinhro plivacice. Toliko su unistili igru domacih, da su navijaci pocesto zvizducima pratili bezidejnost svojih ljubimaca.

Kod BVB-a me odusevilo i to sto se svaki igrac bukvalno "igra" fudbala, vidi se da uzivaju u igri. Ne srljaju, ne dodaju cim vide slobodnog igraca, dobro procenjuju situacije, cuvaju loptu...Sjajna ekipa. Humels je fantastican stoper. U par navrata imao je zaista inteligenta resenja, kao u slucaju kad je uklizavanjem sprecio dodavanje Milera ka usamljenom Gomezu.

Utakmica nije obilovala lepim detaljima, ali je Klop takticki urnisao Hejnkesa.
mali_buda

Postby Sasa_Beli » 19 Nov 2011, 21:23

Strasni Dortmund :jupi: :jupi:
Sasa_Beli

Postby KKP » 21 Nov 2011, 12:53

Borusija Dortmund je pobedom u Minhenu zakomplikovala borbu za titulu, unela neizvesnost, nova uzbuđenja pred naredne utakmice. Jeste da je Bajern najjači i da igraju najbolji fudbal, ali to je Bundesliga, super zanimljiva, neizvesna, zato je i tako popularna poslednjih godina.

Druga Borusija, ona iz Menhengladbaha, potpuni je hit, igraju sjajan fudbal, na trećem su mestu, trenutno u borni za titulu, videćemo dokle će izdržati, ali mislim da mogu mnogo, iako sve može brzo da se promeni, bodovno stanje na tabeli je minimalno. "Petarda" protiv Verdera je sjajna, a Marko Rojs se potpuno afirmisao i eksplodirao ove sezone, igra neverovatno, efikasan je, mislim da će se oko njega lomiti koplja najvećih timova u Evropi, a Bajern mu već "opipava puls".

Hamburger se izvukao iz zone ispadanja, Herta igra sasvim pristojno, ako se zna da su prošle godine igrali u drugoj ligi, dok je Majnc malo razočarenje možda, ali oni i dalje mogu svakoga da pobede. Augsburg i Frajburg, poslednja i pretposlednja ekipa, možda na papiru zaista imaju najslabije timove, ali liga je duga, biće svašta. Volim tu neizvesnost, puno golova, kad autsajder iznenadi favorita, pune tribine, uzbiđenje, a Bundesliga to sve ima... :)
KKP

Postby mali_buda » 21 Nov 2011, 18:28

Bundesliga 13. kolo:

Image

mali_buda

Postby KKP » 21 Nov 2011, 19:06

Evo i parova 14. kola:

http://www.bundesliga.de/en/liga/matche ... php?tag=14

Derbi se igra na Vestfalenu gde Borusija (D) dočekuje Šalke. Ako domaći tu pobede, mislim da se vraćaju u bornu za titulu i u neku staru formu. Njih je LŠ malo omela, bez obzira što imaju sjajne igrače i kvalitet, mlada su ekipa, pre svega, koje ne može da igra sasvim uspešno na dva fronta, u LŠ ne blistaju, a u Bundesligi ipak drže korak. Treba njima još bar dva proverena igrača za veće domete, da se ne "trzaju" kako da kažem... :)
KKP

Postby mali_buda » 21 Nov 2011, 20:38

Derbi u Dortmundu je i lokalni (regionalni), rurski derbi, pa ce atmosfera biti jos napetija.

Sjajna pobeda BVB za vracanje potpune neizvesnosti u trku za titulu.

Ne znam da li je na forumu spomenuto, vecina verovatno i zna, utakmica ovog kola izmedju Kelna i Majnca je odlozena zbog pokusaja samoubistva sudije Babaka Rafatija. Utakmica ce biti odigrana 13. decembra.
mali_buda

Postby KKP » 25 Nov 2011, 16:54

Večeras od 20,30h Keln dočekuje Borusiju iz Menhengladbaha, u prvoj utakmici 14. kola...

Evo svih parova:

http://www.bundesliga.de/en/liga/matches/2011/index.php
KKP

Postby KKP » 26 Nov 2011, 01:07

Strašna Borusija (M) ne posustaje, igraju fantastično, nova pobeda, nova ubedljiva pobeda protiv Kelna u gostima 0:3! Dvostruki strelac Hanke, dok je jedan gol dao bivši igrač Maljorke i reprezentativac Venecuele Arango. Svaka im čast...
KKP

Postby KKP » 27 Nov 2011, 00:29

Zanimljivi rezultati, borba i neizvesnost se nastavljaju u Bundesligi. U derbiju, Dortmund slavio protiv Šalkea 2:0, a rezultate i golove kad Buda bude postavio snimke... :)

Treba izdvojiti važnu pobedu Augsburga protiv Volfsburga, svako svakoga može da pobedi, nema izrazitih favorita, niti izrazitih autsajdera...
KKP

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal